به گزارش ایسنا، جواد کریمی قدوسی به عنوان موافق طرح سه فوریتی الزام دولت به رعایت مصالح و منافع ملی در قراردادهای نفتی و گازی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی (IPC) گفت: دلیل اینکه این طرح در قالب سه فوریت مطرح شده، اول زمان محدود آن است و در وهله بعد این طرح نقطه عطفی برای نفت، پالایش و پتروشیمی محسوب میشود. همچنین باعث توقف ۵۰ ساله ایران در برابر تعهدات به شرکتهای خارجی خواهد شد.
وی افزود: علیرغم هوچیگریهای رسانهها ما مخالف سرمایهگذاری خارجی نیستیم. ما طرفدار سرمایهگذاری خارجی اما مبتنی بر حفظ منافع ملی و ملاحظاتی هستیم.
این عضو جبهه پایداری با اشاره به صحبتهای وزیر نفت درباره دلیل اخذ قرارداد توتال گفت: طبق صحبتهای آقای زنگنه چهار دلیل برای قرارداد توتال وجود دارد که شامل احتیاج به سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری، نبود تکنولوژی، نبود مدیریت و ایجاد راهی برای ورود سرمایهگذاران به کشور بعد از برداشته شدن تحریمهای بانکی است.
کریمی قدوسی افزود: توتال با سرمایه ۵۰ میلیون دلاری به کشور میآید اما همین کشور ۱۰۰۰ میلیارد نقدینگی با اوراق مشارکت دارد که میتواند ظرف ۲۰ دقیقه جذب کند. مشکل ما ۵۰۰ میلیون دلار نیست که بخواهیم طی ۲۰ سال سرمایهگذاری کنیم و کشور را محدود نماییم.
وی ادامه داد: از طرف دیگر تنها توتال دو فاز پارس جنوبی را به سرانجام میرساند اما فرزندان رشید و غیور این ملت ۷۰ درصد کارها را به سرانجام رسانده، آنها خدمات خریده و پولش را پرداخت کردهاند نه اینکه ۵۰ سال کشور را نگه دارند.
نماینده مردم مشهد همچنین گفت: اینکه میگویند ما در کشور مدیریت نداریم در حالی است که همین فرزندان تاکنون فازهای پارس جنوبی را به سرانجام رساندهاند.
کریمی قدوسی با طرح ادعایی گفت: با این قرارداد آمریکا با زبان عادی این پیغام را داده که این همه سرمایهگذار که به ایران آمدهاند هیچ کدام نتوانستهاند کاری کنند. اینکه در نهایت توتال توانسته قرارادادی ببندد به این خاطر است که آمریکا اجازه داده و تا وقتی اجازه ندهد ما در کشور نمیتوانیم سرمایهگذاری کنیم.
وی افزود: آنها یک بار به صنعت هستهای ما گیر دادند که تحریمها برداشته نشد، حالا سراغ زیرساختهای نفتی و گازی آمدند حتماً فردا هم میخواهند موضوعات علمی را مطرح کنند تا در نهایت قدرت را از ما بگیرند.
کریمی قدوسی در پایان گفت که قرارداد با توتال با شرکتی سرتاپا فساد است که پذیرفتنی نیست.
انتهای پیام
نظرات