• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۶ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 96041306604
  • منبع : نمایندگی خراسان شمالی

کیست هیداتیک، بیماری قابل انتقال بین انسان و حیوان

کیست هیداتیک، بیماری قابل انتقال بین انسان و حیوان

ایسنا/خراسان شمالی کارشناس مسئول گروه بیمای های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: کیست هیداتیک بیماری قابل انتقال بین انسان و حیوان بوده که با مصرف جگر و فرآورده‌های دامی آلوده می‌تواند انسان را مبتلا کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان، هادی نیستانی اظهارکرد: این بیماری توسط انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می‌شود ، انگل بالغ در روده سگ و گوشتخواران زندگی کرده و در آن جا تولید تخم می‌کند .

وی افزود :سگ و حیوانات آلوده، تخم ها را همراه با مدفوع در محیط دفع می‌کنند، تخم ها در طبیعت به وسیله علوفه و چرای دام در مراتع آلوده به بدن حیوانات اهلی وارد شده و در داخل بدن حیوانات لارو آزاد می‌شود و از طریق مخاط روده وارد عروق خونی شده و در اعضای مختلف بدن مانند کبد ، ریه ، کلیه ، مغز ، استخوان ، طحال و ... شروع به رشد می کند و به کیست تبدیل می‌شود.

وی افزود: کیست هیداتیک معمولا در جگر سیاه دام به صورت کیست‌های آبداری است که داخل آن پر از تخم انگل می‌باشد و در صورت پاره شدن این کیست ها و خارج شدن محتویات مایع آن می تواند سایر قسمت های لاشه گوشت را نیز آلوده کند .

به گفته وی انسان با مصرف جگر و فرآورده های دامی آلوده که معمولا به صورت خام و یا نیم پز ( نیمه پخته )مصرف می‌کنند به این بیماری مبتلا می‌شود .

وی با بیان اینکه انگل در بدن سگ علائم خاصی ندارد، عنوان کرد: در انسان 70 درصد کیست ها در کبد هستند که سبب بزرگ شدن کبد و دردهای کبدی می‌شود.

نیستانی ادامه داد: فشار به کبد و مجاری صفراوی موجب ایجاد یرقان شده ، در ریه سبب تب ، درد قفسه سینه ، تنگی نفس و خلط ، در دستگاه عصبی موجب تب ، تهوع ، استفراغ و تشنج و در ستون فقرات به نخاع فشار می آورد و فرد فلج خواهدشد.

نیستانی با اشاره به اینکه تشخیص در انسان توسط روش های آزمایشگاهی ،سونوگرافی و سی تی اسکن انجام می‌شود ، بیان کرد : درمان در انسان فقط با جراحی و خارج کردن کیست امکان پذیر است.

وی عنوان کرد: مهمترین مسئله در پیشگیری از ابتلا به این بیماری این است که از گوشت و فرآورده های دامی به خصوص جگر که توسط دامپزشکی تایید شده استفاده کرد.

نیستانی گفت: به هیچ وجه جگر و فرآورده های دامی مشکوک استفاده نشود و این فراورده ها باید معدوم شود و حتی به سگ و گربه داده نشود چون مصرف جگر آلوده توسط این حیوانات موجب افزایش انتشار این بیماری در جامعه می شود.


انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha