به گزارش ایسنا، انور عشقی، مدیر مرکز پژوهشهای استراتژیک عربستان در مصاحبه با اسپوتنیک گفت: عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان و انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات اعلام کردهاند که گام بعدی در تعامل با قطر در صورت رد درخواستهای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس "جدایی" بوده و این به معنای لغو عضویت قطر در شورای همکاری خلیج فارس است.
وی گفت: تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده که شورای همکاری خلیج فارس عضویت یک کشور را در این شورا لغو کند و در صورت لغو عضویت قطر این کشور روابط ممتازش با کشورهای دیگر از جمله کویت و عمان را نیز از دست خواهد داد.
عشقی احتمال داد که اتحادیه عرب نیز اقدام مشابهی را در قبال قطر اتخاذ کند. وی گفت: کشورهای عربی درک میکنند که این احتمالا به نفع قطر است تا دست از حمایت گروههای تروریستی و پناه دادن به آنها در خاک خود بردارد. تعدادی از اعضای اخوان المسلمین در دوحه هستند و دوحه به آنها تسهیلات میدهد.
این کارشناس سعودی مقامات قطر را به شورش مردم جهان عرب علیه حاکمشان با استفاده از شبکه الجزیره متهم و بر لزوم بستن این شبکه تأکید کرد.
عشقی درباره روابط با ایران گفت: خواستههای کشورهای عربی از قطر درباره این مساله به دلایل زیاد و شناخته شده بسیار ضروری است.
وی گفت: کشورهایی مثل آمریکا و روسیه از طریق تماس با دوحه و رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بر لزوم بینالمللی نکردن مساله قطر و محدود کردن آن به چارچوب این شورا تأکید کردهاند وگرنه اقدامات آتی احتمالا شامل احضار برخی مسئولان سابق و شخصیتهای قطری به دادگاه بینالمللی به اتهام حمایت از تروریسم است و این به نفع قطر نیست.
عشقی گفت: اگر قطر حمایت از تروریسم را متوقف نکند برخی به دادگاه بینالمللی رجوع خواهند کرد. قطر حجم مشکلی را که با آن مواجه است درک نکرده است. در صورت پافشاری بر مواضعش ما نگران این هستیم که مردم بر حکام این کشور انقلاب کنند.
وی درباره میانجیگری کویت گفت: صباح الاحمد الصباح، امیر کویت برای دفع کردن این خطر طرحی را ارائه خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات