به گزارش ایسنا، عزیز امانی در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: سطح باغ های توت استان 50 هکتاراست که 32 هکتار آن در ارومیه، هشت هکتار در خوی، سه هکتار در شهرستان سلماس، پنج هکتار بوکان و 2 هکتار میاندوآب قرار دارد.
وی بیان کرد: بخشی از این میوه بهاره به صورت تازه خوری مصرف می شود و برای مصارف زمستان نیز آن را خشک کرده و مانند کشمش استفاده می کنند.
امانی اظهار کرد: از گذشته نه چندان دور این میوه به صورت خشک در سبد خشکبار مردم استان بوده و همراه بسیاری از بیماران دارای دیابت در کنار چای از این میوه استفاده کرده اند.
وی ادامه داد: توت سفید، توت قرمز و شاه توت از انواع توتهای درختی موجود در استان هستند که در این میان توت خوی به علت دانه درشت بودن و داشتن قند بالا در بازار از مشتریان خاصی برخوردار است.
به گزارش ایسنا، توت میوه ای آبدار، ریز، شیرین، و سرشار از املاح معدنی، مواد چربی و ویتامین های A و C است.
قند موجود در توت سفید برای کسانی که مبتلا به مرض قند می باشند ضرری در پی نداشته و اغلب استفاده از آن به صورت خشک به جای قند سفید مصنوعی به همراه چای توصیه و استفاده می شود.
از خواص توت به ملین بودن، سهل کردن جریان ادرار می توان اشاره کرد، جوشانده برگ آن با برگ انگور جهت رنگ مو، ضماد کوبیده برگ با روغن زیتون برای درمان سوختگی از دیگر خواص این میوه است.
انتهای پیام
نظرات