به گزارش ایسنا، رضا علیزاده در نشست مشترک با شهردار منطقه ٢ و جمعی از صاحب نظران دانشگاهی و فرهنگ ضمن قدردانی و ارج گذاری نخبگان و فرهیختگان را ماموریت ذاتی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان خواند و اظهار کرد: از خطه سرسبز استان گیلان مردان و زنان بزرگی برخاستهاند که نام و آوازه آنان به استان گیلان اعتبار بخشیده است، به همین دلیل ضرورتا در بخش میراث معنوی باید این مقوله را جدی تر دنبال کرد.
وی اجرای طرح مشاهیر را در موزه میراث روستایی استان گیلان گامی در این جهت دانست و گفت: پروژه عملیاتی سایت مشاهیر استان گیلان در موزه میراث روستایی با پیشرفت فیزیکی قابل قبول و به شکل وزینی در حال اجرا بوده و به زودی با شأنیت در خور فرهیختگان و مشاهیر این سرزمین افتتاح خواهد شد.
علیزاده از پیگیری جدی برای ثبت خانه هوشنگ ابتهاج خبر داد و گفت: امروز افکار عمومی و کنشگران فرهنگی اجتماعی برای پاسداشت فرهیختگان و نیز صیانت از میراث فرهنگی مطالبه گر هستند و این امر مسئولیت پذیری بخش دولتی را افزایش میدهد.
وی گفت: این اداره کل با احترام به خانواده گرامی ابتهاج که با علاقمندی و وسواس موضوع ثبت اثر بنای مورد نظر را تاکید کرد و نیز همه فعالانی که در انعکاس موضوع اهتمام جدی داشتهاند، جلسه مشترک با شهردار منطقه ٢ و جمعی از صاحب نظران دانشگاهی و فرهنگی را گامی برای رسیدن به خرد جمعی طرح ثبت بنای مذکور قلمداد کرد.
این مسئول، اهمیت مستندسازی پرونده ثبتی ملک متعلق به خانواده ابتهاج را دو چندان دانست و اظهار کرد: با توجه به نشانههای اعلام شده از سوی استاد ابتهاج و خانواده ایشان، مقرر شد تا اطلاعات تکمیلی اعم از نقل و انتقال ملک از طریق سازمان ثبت و املاک و نیز مستندسازی پیمایشی و دیگر اطلاعات نسبت به تکمیل اطلاعات برای ثبت ملی صورت گیرد.
وی در خصوص مجوز تخریب بنا از سوی شهرداری برای مالک فعلی بنا گفت: جای هیچ نگرانی برای این موضوع نیست چرا که میراث فرهنگی طی مکاتبه با شهرداری منطقه ١ هرگونه اقدامی را برای ساخت و ساز این ملک متوقف کرده و در عین حال به دلیل قرار گرفتن ملک در بافت تاریخی واجد ارزش شهر رشت ضوابط فنی و حقوقی بافت بر آن حاکم خواهد بود.
علیزاده با قدردانی از همکاری خانواده ابتهاج برای طی کردن مسیر ثبت ملی خانه ابتهاج گفت: ثبت خانه استاد ابتهاج و دیگر فرهیختگان و مشاهیر گیلانی و تبدیل آن به موزه و مجموعههای فرهنگی تلاش برای زنده نگاه داشتن یاد و خاطره این بزرگان است.
به گزارش ایسنا، امير هوشنگ ابتهاج غزلسراي معاصر، زاده اسفندماه 1306 در رشت است و سرايشهاي پرنيانياش از گيلان، آرام و ملايم ترجمان جهان ميشود تا هم امروز که براي فرزندان ادب انديش اين آب و خاک تبديل به اسطورهاي سترگ در شعر معاصر اين سرزمين شده است.
انتهای پیام
نظرات