• سه‌شنبه / ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 96032313024
  • منبع : نمایندگی البرز

فرماندار‌:

هیچ موردی از تب کریمه کنگو در شهرستان کرج مشاهده نشده است

هیچ موردی از تب کریمه کنگو در شهرستان کرج مشاهده نشده است

ایسنا/البرز ‌فرماندار کرج‌ از عدم دریافت گزارش یا مشاهده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در شهرستان کرج خبر داد.

‌به گزارش‌ ایسنا‌، علی قنبر زمانی امروز(23خرداد)، در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی این شهرستان با اعلام این خبر گفت: با توجه به اینکه بیماری تب کریمه کنگو در استانهای همجوار مشاهده است، اعضای کارگروه سلامت و امنیت غذایی، در جهت اجرای اقدامات پیشگیرانه با جدیت اقدام نموده اند که در این راستا ، الزام کشتارگاه‌ها به نگهداری از دام ذبح شده در یخچال به مدت 48 ساعت جهت از بین رفتن عامل ویروسی بیماری، آموزش پرسنل کشتارگاه‌ها، جهت استفاده از وسایل حفاظت فردی، مقابله با کشتارهای خارج از کشتارها که بدون نظارت دامپزشکی صورت می گیرند و... از مهمترین اقدامات انجام شده است‌.

وی افزود: همچنین با هماهنگی‌های انجام شده میان شهرداری‌ها و ‌مرکز بهداشت شهرستان کرج‌ مقرر شده است تا مراکز غیرمجاز عرضه دام، دستفروشان سیار مواد غذایی به ویژه ‌فروشندگان جگر‌ به صورت جدی اقدام گردد.
قنبر زمانی به ضرورت اطلاع رسانی به شهروندان در خصوص علائم بیماری، راههای انتقال و راههای پیشگیری از آن تاکید کرد‌ و گفت: بیماری تب کریمه کنگو‌ از طریق گزش انسان توسط کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست، به انسان منتقل می‌شود. همچنین تماس با پوست یا لاشه حیوان آلوده در طی ذبح یا کمی بعد از آن و یا تماس با بافت، خون، بزاق، ادرار و مدفوع بیماران نیز می‌تواند منتقل کننده بیماری باشد.
وی افزود: بنابراین‌ بیشترین گروه‌های در خطر دامداران، کشاورزان، کارگران کشتارگاه‌ها و دامپزشکان هستند که باید آموزش لازم در خصوص نحوه مراقبت و پیشگیری از بیماری را آموزش ببینند.
زمانی در ادامه از شهروندان خواست تا با رعایت نکات پیشگیرانه، از خود در برابر این بیماری مراقبت کنند.
وی گفت: جلوگیری از گزش توسط کنه به ویژه در دامداری‌ها و مراکز پرورش دام، پرهیز از تماس با منبع بیماری(دام آلوده)، استفاده از گوشت‌های ذبح شده در کشتارگاه‌های مورد تایید دامپزشکی ‌و اجتناب از ذبح غیر مجاز و غیر بهداشتی دام‌ها از این عوامل هستند.
قنبر زمانی تاکید کرد: شهروندان باید بدانند گوشت تازه بعد از 24 ساعت و جگر بعد از 48 تا 72 ساعت نگهداری در داخل یخچال و در دمای 1 تا 4 درجه سانتی گراد یا فریز كردن گوشت قبل از مصرف در دمای فریزر به مدت سه تا چهار ساعت، ویروس تب كنگو را از بین می‌برد. پختن درست و كامل گوشت مصرفی نیز همین اثر را خواهد داشت.
در ادامه این نشست، موضوعاتی نظیر ضرورت تشدید نظارت و کنترل بهداشتی بر استخرها و آبیاری مزارع سبزی، جهت پیشگیری از بیماری التور و همچنین تحت پوشش قرار گرفتن روستاها از شبکه آب شرب روستایی‌، ارائه گزارش دستگاه‌های عضو کارگروه‌، ساماندهی دستفروشان  مواد غذایی و شیوه‌های اطلاع رسانی به عموم در زمینه بیماری‌های همه گیر  مورد بحث قرار گرفت و مصوباتی نیز جهت اجرا به دستگاه‌ها اعلام شد.
 


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha