سعید مومنی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به بند قاف قانون بودجه سال ۱۳۹۳ اظهار کرد: طبق این بند باید ظرف مدت سه سال یعنی تا پایان سال ۱۳۹۷، به دو میلیون و ۳۶۳ هزار خانوار گازرسانی کنیم. در این راستا باید به ۵۰۰ هزار خانوار که در نقاط صعبالعبور هستند و امکان اجرای خط لوله وجود ندارد از طریق روشهایی مانند CNG یا LNG گازرسانی شود.
وی افزود: تا ۳۱ اردیبهشت ۹۶، به یک میلیون و ۷۸۰ هزار خانوار گازرسانی شد که از این تعداد حدود ۷۲۰ هزار خانوار در بخش روستایی هستند، ۱۱۳ هزار خانوار در بخش شهری هستند و به سایر خانوارها در توسعه شهرها و روستاها گازرسانی شده است. در سال جاری گازرسانی به حدود ۵ هزار روستا در دست اجرا قرار دارد و تا پایان سال به همین اندازه پیمانهای جدید خواهیم گرفت و انتخاب پیمانکار در ۶ ماه دوم سال انجام می شود.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه تا کنون حدود ۲۳ هزار روستا گازدار شدند، ادامه داد:همچنین هزار و ۸۵ شهر از گاز بهره مند هستند و در سال ۱۳۹۶ هم ۴۶ شهر دیگر هم به روش لولهکشی گازدار خواهند شد.
مومنی در ادامه با اشاره به گازرسانی به شهرها و روستاها به روش CNG گفت: گازرسانی به تعدادی از شهرها از جمله رینه لاریجان، پول و کجور در استان مازندران از طریق CNG درحال اتمام است. شهرهای انارک، جندق و چوپانان در استان اصفهان درحال انجام پروژه گازرسانی به روش CNG و شهر بیدروبه در خوزستان درحال بهره برداری از طریق CNG است. همچنین شهر لالی در خوزستان در مرحله طراحی گازرسانی از طریق CNG قرار دارد.
وی درمورد سرمایه مورد نیاز برای گازرسانی به شهرها و روستاها نیز توضیح داد:مجموعا در طول برنامه ششم چهار میلیون خانوار از گاز بهره مند خواهند شد. منابع گازدار شدن این خانوارها از بند قاف تا سال ۹۷، عوارض گازرسانی به روستاها و مابقی از منابع داخلی شرکت گاز تامین می شود. سرمایه مورد نیاز برای گازرسانی طبق برنامه ششم حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان است.
انتهای پیام
نظرات