محسن طرز طلب، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در گفت و گو با ایسنا، مهمترین اولویت شرکت برق حرارتی را در دولت دوازدهم افزایش راندمان نیروگاههای موجود دانست و افزود: در حال حاضر ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه قدیمی و ۱۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه با سن بالای ۳۰ سال در ایران وجود دارد که باید از مدار خارج شود.
وی با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته برای این مسئله عنوان کرد: قرار است که تا پایان دولت دوازدهم تمام نیروگاههای اسقاطی از مدار خارج شوند و برای این مهم نیز برنامهریزیهای متعددی در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی هزینه انجام این کار را بالا دانست و گفت: برای تولدی هر هزار مگاوات برق به ۲۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز است.
عمر مفید نیروگاهها به طور استاندارد ۲۵ سال است چرا که بعد از آن، میزان راندمان اولیه تعریف شده برای این واحدها حتی با انجام به موقع تعمیرات دوره ای و اساسی نیز قابل دستیابی نیست. برای دستیابی به راندمان مطلوب برای واحدهای حرارتی که عمر آنها از ۲۵ سال گذشته است باید تجهیزات به طور کامل تعویض شوند و در واقع به اندازه یک واحد جدید نیروگاهی، میبایست تجهیزات نوسازی شوند.
خروج نیروگاههای قدیمی از رده تولید و توجه به نیروگاههای جدید بی شک نیازمند اهتمام مالی است که البته اخیرا با جذب سرمایهگذاریهای خارجی و تمایل آنها برای سرمایهگذاری در ایران میتوان به ارتقا ظرفیت برقی کشور و بهروزرسانی نیروگاهها امید داشت.
انتهای پیام
نظرات