به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، این پیشنویس معاهده، نتیجه تلاشهای بیش از 130 کشور غیر هستهای نگران نسبت به روند کند خلع این تسلیحات برای ممنوعیت تسلیحات هستهای و وادار ساختن کشورهای هستهای به خلع تسلیحات هستهای آنها است.
9 کشور آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس، هند، پاکستان، اسرائیل و کره شمالی دارای تسلیحات هستهای هستند که هیچ کدام از این معاهده حمایت نکردهاند.
این سند کشورهای دارنده تسلیحات هستهای را ملزم میکند تا تحت هیچ شرایطی توسعه، تولید، دستیابی در اختیار داشتن یا انبار کردن تسلیحات هستهای یا هرگونه چاشنیهای انفجاری هستهای را انجام ندهند یا در اختیار نداشته باشند.
کشورهای هستهای همچنین از در اختیار داشتن هرگونه تسلیحات هستهای یا انتقال آنها به هر کشور یا ارگان یا شخص دیگری منع خواهند شد.
الیان گومز، سفیر کاستاریکا در سازمان ملل که رئیس کنفرانس تهیه کننده پیشنویس این معاهده بود در اینباره گفت: این پیشنویس به احتمال زیاد مورد بازبینی قرار خواهد گرفت و یک سطح خوبی از همگرایی میان هیاتهای شرکتکننده وجود داشته است.
مدافعان خلع تسلیحات معتقدند که پیشنویس این معاهده که مورد حمایت دهها کشور است قرار است در اواسط ژوئن سال جاری در دومین جلسه در مقر سازمان ملل (نیویورک) مورد بررسی گیرد که ممکن است در همین جلسه در چارچوب یک معاهده سازمان ملل مورد تصویب قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات