• شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 96023019535
  • خبرنگار : 71457

یک پژوهشکده آمریکایی فاش کرد؛

مواضع ضد ایرانی و دوستی با اسرائیل از برنامه‌های نشست سران اسلام در ریاض

مواضع ضد ایرانی و دوستی با اسرائیل از برنامه‌های نشست سران اسلام در ریاض

یک پژوهشگر متخصص درخصوص مسائل عربستان در مقاله‌ای نوشت: عربستان از اجلاس سران کشورهای اسلامی که قرار است فردا یکشنبه در ریاض با حضور دونالد ترامپ برگزار شود می‌خواهد به مواضعی علیه ایران برسد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه مستقل رای الیوم، سیمون هندرسون، پژوهشگر متخصص درخصوص مسائل عربستان مقاله‌ای را در پایگاه پژوهشکده واشنگتن در امور خاور نزدیک منتشر و در این مقاله گفت که پیش‌بینی می‌شود برخی از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اشاره‌هایی برای عادی سازی روابط با اسرائیل نشان دهند که چه بسا بر اساس آن، خطوط تماس مستقیمی با اسرائیل ایجاد شود و همچنین تبادلات تجاری علنی بیشتری میان طرف‌ها صورت بگیرد و یا به هواپیماهای اسرائیلی اجازه عبور از حریم هوایی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس داده شود.

وی گفت که کشور امارات در راس کشورهایی است که خواهان عادی سازی روابط با اسرائیل است و مسئولان اماراتی به اسرائیل اجازه داده‌اند تا هیئتی را به آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر که مقرش در ابوظبی است، بفرستد.

سیمون هندرسون گفت که نیروهای هوایی امارات در رزمایش‌های مشترک با نیروهای هوایی اسرائیل در یونان در ماه مارس گذشته شرکت کردند.

وی همچنین تصریح کرد که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تبادلات تجاری غیرعلنی با اسرائیل دارند و دست کم یک کنسولگری اسرائیل در یکی از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای تسهیل در این تبادلات تجاری ایجاد شده است.

این پژوهشگر همچنین تصریح کرد که روزنامه “Arab News” که به زبان انگلیسی چاپ می‌شود و متعلق به گروه رسانه‌ای است که سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان مالکیت آن را برعهده دارد، مقاله‌ای را با عنوان "دشمنِ دشمن من دوست من است"، منتشر کرد که منظور از "دشمن"، ایران و منظور از دوست، اسرائیل است.

این نویسنده اظهار کرد که ریاض زمانی که از تمایل خود برای خرید سامانه ضد موشکی “THAAD” صحبت کرد، ابتکار عمل مثبتی را در قبال اسرائیل نشان داد چراکه استقرار این سامانه‌ها در داخل عربستان ممکن است "اسرائیل را نیز از حملات موشکی ایران در امان نگه دارد".

در همین حال، وی تصریح کرد که عربستان از نشست سران "اسلامی" که در ریاض در جریان سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تشکیل می‌شود، می‌خواهد که میزان قدرت و عمق مخالفت کشورهای اسلامی با اسلام شیعی انقلاب اسلامی در ایران را نشان دهد.

این نویسنده تصریح کرد، تعدادی از رهبرانی که در نشست سران شرکت می‌کنند، احتمالاً آماده موافقت با همگرایی خصومت آمیز علیه ایران نیستند که از جمله این افراد، نواز شریف، نخست وزیر پاکستان است که تصریح کرده پاکستان تمایل دارد با توجه به اوضاع متشنج در مرزها میان ایران و پاکستان، موضع بی‌طرفی نسبت به ایران داشته باشد.

سیمون هندرسون گفت که عراق (که فواد معصوم، رئیس جمهور نمایندگی این کشور را در این کنفرانس سران برعهده خواهد داشت)، نیز تمایل ندارد که وارد هیچ خصومتی علیه ایران شود.

وی با بیان اینکه مشارکت سلطان قابوس از عمان در این نشست سران امری بعید است، خاطرنشان کرد که سلطان قابوس به دلیل جنگ عربستانی‌ها علیه یمن، از ریاض ناراضی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha