• شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96023019428
  • خبرنگار : 71415

براساس گزارشی در ترکیه؛

۱۲۳ خبرنگار ترکیه‌ای از این کشور فرار کرده‌اند

۱۲۳ خبرنگار ترکیه‌ای از این کشور فرار کرده‌اند

براساس گزارشی که انجمن خبرنگاران ترکیه‌ای منتشر کرد تا پایان ماه آوریل سال جاری میلادی ۱۲۳ خبرنگار ترکیه‌ای مجبور به فرار به خارج از این کشور شده‌اند و ۱۵۹ خبرنگار ترکیه‌ای دیگر نیز در زندان به سر می‌برند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه حریت، در این گزارش با عنوان گزارش آزادی بیان و مطبوعات که با حمایت اتحادیه اروپا منتشر می‌شود، تصریح شده که در چهار ماهه اول سال ۲۰۱۷ در ترکیه ۴۶ تحقیقات قضائی جدید برای خبرنگاران به راه افتاده و ۲۰ پرونده دیگر نیز علیه این خبرنگاران گشوده شده است.

در این گزارش که روزنامه جمهوریت ترکیه در تاریخ ۱۹ مه منتشر کرد، آمده است: در چهار ماه گذشته ترکیه همچنان سردمدار تعداد خبرنگاران زندانی در جهان بوده است و تقریبا در همه پرونده‌های قضائی مربوط به این خبرنگاران با تقاضای محاکمه بدون بازداشت مخالفت شده است.

انجمن خبرنگاران ترکیه‌ای در گزارش خود تصریح کرد: این غیرقابل اجتناب است که با انتقادهای بین‌المللی در ارتباط با آزادی مطبوعات ترکیه و همچنین تقاضا برای آزادی همه خبرنگاران و محاکمه بدون بازداشت و تبرئه آنها مواجه شویم.

این انجمن خاطرنشان کرد: این غیرممکن است که خبرنگاران بتوانند با این وضعیت در ترکیه وظایفشان را به درستی انجام دهند چراکه این وضعیت ناقض حق مردم برای دستیابی به اطلاعات است و مشکلات پیش روی خبرنگاران ترکیه شامل محدودیت در زمینه آزادی بیان و مطبوعات،‌ مانع تراشی بر سر راه فعالیت آزادانه خبرنگاران به سبب فشارهای اقتصادی و سیاسی، همچنین موانع بر سر راه استخدام خبرنگارانی می‌شود که از حق خود برای انتقاد استفاده می‌کنند یا از گزارش درباره رویکردهای سیاسی خاص پرهیز می‌کنند.

این انجمن گفت: نشریات مخالف دولت و همچنین رسانه‌های اینترنتی و شبکه‌های تلویزیونی مخالف و همچنین روشنفکران و ستون نویسانی که در ترکیه دست به انتقاد می‌زنند باید تحمل شوند چراکه سانسور و خودسانسوری رو به افزایش است.

انجمن خبرنگاران ترکیه‌ای اظهار کرد: تعطیلی روزنامه‌ها، مجله‌ها، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری اینترنتی و همچنین تعطیل کردن چاپخانه‌ها و انجمن‌ها و بنیادها به لحاظ حقوق بشر و قوانین بین‌المللی قابل قبول نیستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha