به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه حریت، در این گزارش با عنوان گزارش آزادی بیان و مطبوعات که با حمایت اتحادیه اروپا منتشر میشود، تصریح شده که در چهار ماهه اول سال ۲۰۱۷ در ترکیه ۴۶ تحقیقات قضائی جدید برای خبرنگاران به راه افتاده و ۲۰ پرونده دیگر نیز علیه این خبرنگاران گشوده شده است.
در این گزارش که روزنامه جمهوریت ترکیه در تاریخ ۱۹ مه منتشر کرد، آمده است: در چهار ماه گذشته ترکیه همچنان سردمدار تعداد خبرنگاران زندانی در جهان بوده است و تقریبا در همه پروندههای قضائی مربوط به این خبرنگاران با تقاضای محاکمه بدون بازداشت مخالفت شده است.
انجمن خبرنگاران ترکیهای در گزارش خود تصریح کرد: این غیرقابل اجتناب است که با انتقادهای بینالمللی در ارتباط با آزادی مطبوعات ترکیه و همچنین تقاضا برای آزادی همه خبرنگاران و محاکمه بدون بازداشت و تبرئه آنها مواجه شویم.
این انجمن خاطرنشان کرد: این غیرممکن است که خبرنگاران بتوانند با این وضعیت در ترکیه وظایفشان را به درستی انجام دهند چراکه این وضعیت ناقض حق مردم برای دستیابی به اطلاعات است و مشکلات پیش روی خبرنگاران ترکیه شامل محدودیت در زمینه آزادی بیان و مطبوعات، مانع تراشی بر سر راه فعالیت آزادانه خبرنگاران به سبب فشارهای اقتصادی و سیاسی، همچنین موانع بر سر راه استخدام خبرنگارانی میشود که از حق خود برای انتقاد استفاده میکنند یا از گزارش درباره رویکردهای سیاسی خاص پرهیز میکنند.
این انجمن گفت: نشریات مخالف دولت و همچنین رسانههای اینترنتی و شبکههای تلویزیونی مخالف و همچنین روشنفکران و ستون نویسانی که در ترکیه دست به انتقاد میزنند باید تحمل شوند چراکه سانسور و خودسانسوری رو به افزایش است.
انجمن خبرنگاران ترکیهای اظهار کرد: تعطیلی روزنامهها، مجلهها، خبرگزاریها و پایگاههای خبری اینترنتی و همچنین تعطیل کردن چاپخانهها و انجمنها و بنیادها به لحاظ حقوق بشر و قوانین بینالمللی قابل قبول نیستند.
انتهای پیام
نظرات