• یکشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۵:۳۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96022415459
  • منبع : نمایندگی همدان

مطهری:

تنها از طریق انتخابات می‌توان تغییر ایجاد کرد؛ راه دیگری نداریم

تنها از طریق انتخابات می‌توان تغییر ایجاد کرد؛  راه دیگری نداریم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر در دانشگاه‌ها کمتر به بحث‌های جدی علمی پرداخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، منطقه همدان، علی مطهری در جمع دانشجویان دانشگاه بوعلی‌سینا، اظهار کرد: در حال حاضر در دانشگاه‌ها بیشتر فضا احساسی و هیجانی است و کمتر به بحث‌های جدی علمی پرداخته می‎‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: اسلام در بالاترین حد قائل به آزادی و حقوق است به طوریکه بهترین نمونه دموکراسی در حکومت حضرت علی(ع) بوده است.

مطهری با بیان اینکه دموکراسی جزئی از نظام ماست و انتخابات مظهر دموکراسی است، عنوان کرد: مردم صرفا از طریق انتخابات می‌توانند تغییر ایجاد کنند و راه دیگری نداریم.

وی همچنین بیان کرد: شهید مطهری تأکید داشته مبادا جوانان از اظهارنظر مخالف جلوگیری کنند همچنین احزاب غیراسلامی با تابلوی خودشان می‌توانند فعالیت کنند.

مطهری درباره حقوق‌های نجومی اظهار کرد: حقوق‌های نجومی بیش از آن که واقعی باشد، سیاسی و بزرگ شد. بسیاری از حقوق‌ها غیرقانونی نبود اما خلاف وجدان بود.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: تعداد کسانی که حقوق بالا گرفتند، ۴۹۷ نفر بودند و همه آنها هم پول‌ها را برگرداندند.

 از آزادی بیان در دانشگاه‌ها نترسیم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از وضعیت آزادی‌ بیان در سطح دانشگاه‌ها انتقاد کرد و گفت: متأسفانه خطوط قرمز مصنوعی در دانشگاه‌ها وضع شده است.

به گزارش ایسنا، علی مطهری در ادامه سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه بوعلی‌سینا، اظهار  داشت: امروزه اگر کسی خلاف نظر مقام معظم رهبری نظری داشته باشد، حتما او را مورد عتاب قرار می‌دهند در حالی‌که ایشان بارها و بارها به آزادی‌بیان تأکید کرده‌اند و مخالف نظر خود را می‌پذیرند. متاسفانه برخی در جامعه کاسه داغ‌تر از آش شده‌اند و همین موضوع کار را مشکل ساخته است.

وی با بیان این‌که «سخت‌گیری که درباره دانشجویان انجام می‌دهند ضرورتی ندارد» افزود: اساسا معتقدم که نیازی به این سخت‌گیری‌ها نیست و این نگاه غلط برخی نهادهای امنیتی است که تصور می‌کنند هر انتقادی به مفهوم براندازی است. نباید بی‌جهت از آزادی بیان در دانشگاه‌ها بترسیم خاطرنشان کرد: اصل ۲۷ قانون اساسی راهپیمایی برای مردم را آزاد کرده است مگر این‌که مخلانه و یا مخل مبانی اسلامی باشد. 

وی هراس بی‌جا را یکی از دلایل بروز حوادث سال ۸۸ دانست و گفت: برخی از این اعتراض‌ها هراس داشتند اما هراس بیجا از این اعتراض‌ها موجب شد به جاهای بدی کشیده شود. البته معترضان نباید اعتراض‌ها را طولانی می‌کردند و باید از نظرات مرجع قانونی تمکین می‌کردند. 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که «نظام جمهوری اسلامی ریشه‌دار است» افزود: برخی تصور می‌کردند که نظام همچون نهال لرزانی است که با هر بادی به خود می‌لرزد به همین دلیل بود که از اعتراض و انتقاد هراس داشتند. 

وی در ادامه در پاسخ به سوال یک دانشجو درباره افرادی که از سفارت عربستان بالا رفته بودند نیز گفت: این افراد آدم‌هایی هستند که کمترین آشنایی را با شهید مطهری و افکار ایشان داشتند. 

وی درباره حصر برخی افراد نیز گفت: این رویه حصر خانگی بدون محاکمه و فرستادن به دادگاه کاملا غلط است؛ چرا که خلاف اصول ۳۲ تا ۳۷ قانون اساسی است. بر اساس این بند از قانون هیچ کس را نمی‌توان بدون حکم قضایی بازداشت و در حصر قرار داد. 

مطهری درباره ممنوع‌التصویری برخی نیز گفت: بارها از دادستانی خواسته‌ایم که بگویند حکم ممنوع‌التصویری از کجا صادر شده و باید گفت که این کار کاملاغیر قانونی است و نباید به آن اعتنا شود.

وی به طرح امر به معروف و نهی از منکر که در مجلس قبلی تصویب شده بود نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در این زمینه اعمال قانون وظیفه دولت است که عمدتا به سمت حمایت از آمران معروف پیش رفته است. دولت‌ها از اجرای این قانون طفره می‌روند چون نگران رای خودشان هستند اما باید توجه داشت که این طرح بر عهده دولت‌هاست. 

وی در پاسخ به شعار دانشجویان که می‌گفتند حصر باید بشکند، تاکید کرد: یکی از راهکارهای شکستن حصر همان شرکت در انتخابات است. اگر کسی غیر از روحانی رای بیاورد حقوق مردم نادیده گرفته می‌شود. 

این نماینده مجلس درباره مسئله حجاب که یکی از سوالات دانشجویان بود یادآور شد: همه ما ضوابط  حجاب را قبول داریم و معتقد و ملزم به اجرای آن هستیم علاوه بر این ذات مردم ایران بی‌بندوباری را نمی‌پذیرد. 

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره سند ۲۰۳۰ گفت: این سند توصیه‌ای از سوی سازمان یونسکو به آموزش و پرورش است و البته این سند الزام آور نیست و کسانی که آن را در دوره وزیر قبلی امضاء کرده‌اند با حق تحفظ امضاء کرده‌اند به این مفهوم که بندهایی که با ایدئولوژی و فرهنگ کشور مغایر باشد اجرا نخواهد شد؛ بنابراین هیچ خطری کشور راتهدید نمی‌کند. 

مطهری در پاسخ به سوال یک دانشجو که پرسید چرا در مقابل حقوق‌های نجومی موضع نگرفتید یادآور شد: درباره این موضوع اغلب افراد ورود کردند و من عمدتا در جایی وارد می‌شوم که دیگران جرات بازگویی آن را نداشته باشند. مجموع دریافت کنندگان حقوق‌های نجومی ۴۹۷ نفر بودند که همه مبالغ پس از مطرح شدن این موضوع به خزانه بازگشت، حقوق‌های نجومی پیش از این‌که واقعی باشد سیاسی و بزرگ‌نمایی بود. 

وی در مجلس در بخش دیگری از صحبت‌هایش به موضوع مهدویت اشاره کرد وگفت: باید نگاه درستی به موضوع مهدویت داشته باشیم چراکه فقط منحصر به شیعیان ونجات آنها نیست. این تصور که ایشان ظهور می‌کنند تا انتقام اجدادشان رابگیرند نادرست است بلکه مساله مهدویت فلسفه جهانی برای نجات بشریت است به طوری که حتی اهل تسنن نیز ظهور را قبول دارند. اسلام عاقبت بشر بر خلاف بدبینی‌های مردمان مغرب زمین عدالت می‌داند. بر اساس نظرات متفکران جهان راه‌حل مشکلات جهان برقراری حکومت عدل جهانی است. 

وی با تاکید بر این‌که «قیام مهدی موعود ماهیت انفجاری ندارد» یادآور شد: اینطور نیست که وضعیت به قدری اسفناک شود که مهدی موعود با ماهیت انفجاری ظهور یابد همانطور که ما به انقلاب به معنای انفجار قائل نیستیم که البته چنین انقلابی برخواسته از تفکرات مارکسیستی است.  زمانی این قیام رخ می‌دهد که جامعه از حالت خامی خارج و به حالت پختگی و تعقل رسیده باشد؛ بنابراین مهدویت یک فلسفه بزرگ جهانی است.

مطهری تاکید کرد: زمانی این قیام رخ می‌دهد که جامعه از حالت خامی خارج و به حالت پختگی و تعقل رسیده باشد بنابراین مهدویت یک فلسفه بزرگ جهانی است. 

وی ادامه داد: دوران ما فعلا در دوره جوانی قرار دارد و هنوز به دوره پختگی و عمق نرسیده است. 

مطهری یادآور شد: متاسفانه فضای کنونی دانشگاه‌ها بیش از حد هیجانی شده و به باید کمی بیشتر به سمت موضوعات علمی، مذهبی و فکری و اعتقادی پیش رود. 

وی درباره مردم‌سالاری دینی از دیدگاه شهید مطهری نیز گفت: این دیدگاه تعبیر دیگری از جمهوری اسلامی است. 

نماینده تهران در مجلس ادامه داد: در اواخر سال ۵۷ و اوایل سال ۵۸ هنوز شهید مطهری به شهادت نرسیده بود که برخی روشنفکران انتقاد می‌کردند که دو کلمه جمهوریت و اسلامیت با یکدیگر قابل جمع نیستند چون ممکن است مردم چیزی را بخواهند که خلاف اسلام باشد. 

مطهری گفت: بر اساس دیدگاه شهید مطهری جمهوری اسلامی برای یک کشور غیرمسلمان تعبیر متناقضی است؛ اما در کشوری که قریب به اتفاق افراد ایدئولوژی اسلام را پذیرفته‌اند تعبیر متناقضی نیست. 

وی با تاکید بر اینکه دموکراسی به شیوه مطلق را نیز نمی‌پذیریم تصریح کرد: با توجه به اینکه معتقد به اسلام هستیم بنابراین دموکراسی و خواست مطلق مردم نیز قابل قبول نیست. 

مطهری ادامه داد: دموکراسی که مقید به هیچ‌گونه ایدئولوژی و چهارچوب فکری نباشد قابل قبول نیست و ما معتقد به دموکراسی مقید هستیم. 

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه مفهوم دموکراسی در ایران از غرب گرفته نشده است افزود: در تاریخ اسلام بهترین نمونه حکومت و دموکراسی حضرت علی (ع) است چراکه بزرگترین دشمنان وی نیز از بیت‌المال حقوقشان را می‌گرفتند و شلاق نمی‌خوردند که این موضوعات باید برای ما درس باشد. 

وی یادآور شد: شهید مطهری همواره از مخالفان به عنوان نیرویی برای پیشبرد اسلام یاد می‌کردند و با آزادی دادن به آنها به سولاتشان می‌توان پاسخ داد. 

مطهری ادامه داد: بر اساس دیدگاه ایشان در جمهوری اسلامی احزاب غیراسلامی هم می‌توانند آزادی بیان داشته باشد مشروط بر اینکه با تابلوی خود حرکت کنند. 

وی در پایان انتخابات را مظهر دموکراسی دانست و گفت: تنها جایی که مردم می‌توانند تغییراتی ایجاد کنند انتخابات است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۲-۲۴ ۱۷:۵۲

بسیاری از حقوق‌ها غیرقانونی نبود اما خلاف وجدان بود!!!!