• دوشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96021810963
  • خبرنگار : 71448

ادامه روند تراز تجاری مثبت ایران/ سهم ۶۷ درصدی کالاهای واسطه‌ای از واردات

ادامه روند تراز تجاری مثبت ایران/ سهم ۶۷ درصدی کالاهای واسطه‌ای از واردات

کارنامه تجارت خارجی کشور در فروردین ماه سال جاری حاکی از تراز تجاری مثبت ۳۷۵ میلیون دلاری است.

به گزارش ایسنا، بر اساس آمار واردات و صادرات ایران در نخستین ماه سال ۱۳۹۶، تراز تجارت خارجی کشورمان در این مدت مثبت بوده و در مجموع ۳۷۵ میلیون دلار ارزش صادرات غیرنفتی ایران بیش از مجموع ارزش واردات به کشورمان بوده است.

صادرات غیرنفتی ایران در فروردین ماه امسال به دو میلیارد و ۷۲۳ میلیون دلار رسید و همچنین واردات ایران در این مدت دو میلیارد و ۳۴۸ میلیون دلار است. در مدت یادشده وزن کالاهای وارداتی ایران در مجموع به دو میلیون و ۹۱ هزار تن رسید در حالی که در این مدت هشت میلیون و ۶۲ هزارتن انواع کالا صادر شد.

اقلام عمده صادراتی

اقلام عمده صادراتی کشورمان در مدت یادشده نیز به ترتیب شامل میعانات گازی به ارزش ۴۹۳ میلیون دلار، متانول ۱۳۲ میلیون دلار، پروپان مایع شده به ارزش ۱۰۳میلیون دلار، پلی‌اتیلن گرید فیلد با ۹۸ میلیون دلار، آهن و فولاد غیرممزوج با ۹۷ میلیون دلار، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل ۹۶ میلیون دلار، روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به جز بنزین ۹۱ میلیون دلار، بوتان مایع شده با ۶۳ میلیون دلار، پلی‌اتیلن گرید تزریقی با ۶۳ میلیون دلار و قیر نفت با ۵۴ میلیون دلار بوده است.

اقلام عمده وارداتی

اقلام عمده وارداتی نیز در فروردین ماه امسال به ترتیب شامل ذرت دامی به ارزش ۱۴۴ میلیون دلار، برنج با ۷۴ میلیون دلار، وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی به ارزش ۶۴ میلیون دلار و کنجاله سویا با ۵۷ میلیون دلار بوده است.

میزان واردات به تفکیک گروه‌های کالایی

براساس بررسی‌های به عمل آمده در فروردین ماه از بین کالاهای وارد شده به کشور بیش از ۶۷.۱۴ درصد از ارزش کل به گروه‌های کالایی واسطه‌ای اختصاص داشته است. کالاهای مصرفی با ۱۷.۴۶ درصد از ارزش در رتبه دوم و کالاهای سرمایه‌ای با ۱۵.۴۰ درصد در رتبه سوم قرار دارند.

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی در فروردین ماه سال‌جاری به ترتیب کشورهای چین به ارزش ۶۱۵ میلیون دلار، امارات متحده عربی ۴۹۷ میلیون دلار، عراق با ۳۸۸میلیون دلار، هند با ۲۴۸ میلیون دلار و جمهوری کره با ۱۵۳ میلیون دلار بوده است.

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران نیز در این مدت به ترتیب شامل کشورهای چین با ۴۸۵ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۴۰۲ میلیون دلار، ترکیه با ۱۸۰ میلیون دلار، جمهوری کره با ۱۴۳ میلیون دلارو هند با ۱۳۱ میلیون دلار بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha