به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در همایش معلم، تولید و اقتصاد دانشبنیان با تاکید بر اینکه "رویکرد جدیدی در اقتصاد دانشبنیان ایجاد شده است"، افزود: امروزه اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر عقل تبدیل شده و این تغییر رویکرد موجب شده تا دولت به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت کند و این اقتصاد نیز در حال رخ دادن است.
وی اشاره به اینکه در این زمینه فرهنگ جدیدی در کشور ایجاد شده است، به اقدام معاونت علمی رئیسجمهور در زمینه تجهیز پژوهشسراهای آموزش و پرورش اشاره کرد و یادآور شد: این تغییر نگرش در نظام آموزش عالی است و در دوره بعدی نیز درصدد هستیم تا در حوزه آموزش و پرورش بیشتر اقدام کنیم.
ستاری با اشاره به وضعیت دانشگاههای کشور تاکید کرد: دانشگاههای امروز با دانشگاههای چهار سال قبل فرق دارد، بهگونهای که استارتاپها در کشور ایجاد شده و شرکتهای زایشی در دانشگاهها در حال تأسیس است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تاکید بر اینکه "هر روز شرکت دانشبنیانی زندگی مردم را تحت تأثیر قرار میدهد"، اضافه کرد: امروزه جوانان ۲۵ تا ۳۰ سال تغییرات ساختاری در جامعه ایجاد میکنند و این همان اتفاقی است که در نیروی انسانی کشور رخ داده است.
به گفته وی، شرکتهای دانشبنیان به واسطه نیروی انسانیاش شکل گرفتهاند، نه داراییهای فیزیکی آنها.
ستاری تعداد شرکتهای دانشبنیان را بیش از سه هزار شرکت ذکر کرد و یادآور شد: در مقابل هزاران استارتاپ در صف انتظار دریافت حمایتها هستند و برخی از شرکتهای دانشبنیان هفتهای ۱۰ درصد رشد دارند.
وی با اشاره به ایجاد تحولاتی در نظام سرمایهگذاری اظهار کرد: در سالهای اخیر نظام سرمایهگذاری جدیدی به نام سرمایهگذاری خطرپذیر ایجاد شده که این امر تفکر جدیدی را در اقتصاد کشور ایجاد کرده است و قطعا در آینده، اقتصاد کشور را شکل میدهد.
ستاری در همین زمینه تاکید کرد: اگر در گذشته شرکتهای خودروساز رشد مییافتند، امروزه شرکتهای گوگل و فیسبوک عرضاندام کردهاند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: بر این اساس ما در حال حاضر پنج استارتاپ داریم که پنج هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند.
وی از همه افرادی که در بازارسازی محصولات دانشبنیان تلاش کردهاند، سیستم اقتصادی دولت به دلیل همکاری و از وزارتخانههای علوم و بهداشت به دلیل همدلی تشکر کرد و گفت: در حوزه مالی نیز صندوق شکوفایی و نوآوری ایجاد شده است و با بودجهای که در سال ۹۶ به آن اختصاص مییابد، اعتبارات سه هزار میلیاردی آن نیز محقق خواهد شد.
معاون علمی رئیسجمهور با اشاره به بازگشت برخی از فارغالتحصیلان دانشگاههای خارج به کشور افزود: فضای جدیدی در تعاملات اقتصادی و سیاسی دولت ایجاد شده است که این امر اتفاقات جدیدی را در حوزه علم و فناوری تشکیل داده است.
ستاری یادآور شد: ما به کمک نهادهای مختلف توانستیم در سه سال اخیر گامهای موثری برداریم بهگونهای که توانستیم قانون مردهای که زمانی در گوشهای خاک میخورد زنده کنیم و با استفاده از آن موانع قانونی و مالی شرکتهای دانشبنیان را مرتفع کنیم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد شکوفایی شرکتهای دانشبنیان باشیم و بتوانیم درصدی از تولید ناخالص ملی را از طریق این شرکتها حاصل کنیم.
انتهای پیام
نظرات