قدیر قیافه در گفت و گو با ایسنا، با با بیان این که معادن زغال سنگ از جمله معادن پر خطر هستند گفت: معمولا معادن زغال سنگ زیر سطحی بوده و در آنها گاز متان منتشر میشود که به خودی خود حادثه زا هستند و باید اقدامات پیشگیرانه و ایمنی در آنها به دقت و با شدت اجرا و پیگیری شوند، به طوری که معمولا در این معادن تمام وسایل ویژگی های خاص خود را دارند، یعنی از لامپ ها گرفته تا سیم های برق و هواکش ها همگی طوری طراحی میشوند که کمترین میزان الکتریسیته را تولید کنند.
وی ادامه داد: اگر در معادن قوانین HSE به خوبی اجرا شود، مسولان و متخصصان این بخش حضور جدی و سختگیرانه در محیط معدن داشته باشند و این قوانین متعهدانه از سوی کارگران رعایت شود، تا حدود زیادی از چنین حوادث تلخی جلوگیری میشود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن در ادامه با بیان این که امروز باید برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی به سمت استفاده از به روزترین تکنولوژی ها و تکنیک های استخراج رفت عنوان کرد: استفاده از تکنولوژی های روز و تکنیک هایی که ریسک کار در محیط معادن را کاهش میدهد اجتناب ناپذیر و امری لازم است و می تواند علاوه بر حفظ ایمنی، به میزان خوبی بازده فعالیت معدنی و بهره وری استخراج را بالا ببرد.
این فعال معدنی با اظهار تاسف نسبت به وقوع این فاجعه انسانی در آزاد شهر گفت: بخش معدن و معادن زغال سنگ، به ویژه در مناطق شمالی، با توجه به عدم پرداخت طلب هایشان توسط کارخانجات مصرف کننده با مشکلات مالی روبرو هستند. بر اساس ادعاهای غیررسمی تعدادی از کارگران این معدن نیز بیمه نبوده اند که در صورت صحت این ادعا، این امر ابدا در شأن صاحبان کسب و کار معدن و جامعه معدنی کشور نیست.
وی در پایان با آرزوی تکرار نشدن چنین حوادثی، فاجعه انسانی در آزاد شهر را به جامعه معدنی و خانواده معدنچیان متوفی تسلیت گفت.
انتهای پیام
نظرات