به گزارش ایسنا، علیرضا محجوب با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال تولید و اشتغال، اظهار کرد: اگر بخواهیم توجه ویژه ای به مساله اشتغال و تولید داشته باشیم باید کارگران را تکریم کنیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند که تکریم کار و اشتغال بدون تکریم کارگران ممکن نیست، لذا در وهله اول باید کارگران را تکریم کنیم تا سفرههایشان خالی نماند.
وی که در چهارمین همایش تجلیل از کارگران شهر تهران صحبت میکرد، ادامه داد: امروز حقوق و دستمزد بسیاری از بازنشستگان و مستمری بگیران بعد از ۳۰ سال کار معادل حداقل دستمزد است.
دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد:به اعتقاد ما تکریم کارگران و بازنشستگان در قالب پرداخت دستمزد مناسب است چون افزایش مزد باعث میشود که هم کیفیت تولید و بهرهوری بالا برود و هم فروش محصولات و تولیدات ایرانی بیشتر شود و قدرت رقابت در بازارهای داخلی و خارجی را پیدا کند.
محجوب افزود: به واسطه تنگناهای معیشتی، افزایش شکاف تورم و کاهش قدرت خرید، وضع معیشت کارگران امروز به شکلی درآمده که با شکاف بین دستمزد حقیقی و اسمی مواجهیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تصمیماتی که در شورای عالی کار در مورد تعیین دستمزد گرفته میشود اگر چه از این جهت که در سالهای اخیر کمی بالاتر از نرخ تورم بوده و گامی رو به جلو محسوب می شود، ولی هنوز فاصله بین حداقل دستمزد و قدرت خرید کارگر را پر نکرده است.
وی گفت: در حال حاضر شکاف بین دستمزد و قدرت خرید کارگران حدود ۶۰ درصد است و شورای عالی کار باید به بهبود وضع دستمزد و معیشت کارگران کمک کند.
دبیرکل خانه کارگر در ادامه کارگران شهرداری را افرادی سختکوش و پرتلاش توصیف کرد و گفت:انتظار ما این است که همانطور که شهر را با شورا اداره میکنند، اتحادیه کارگران شهرداری هم کمک کند تا کارگران این بخش نیز از حداقلهای حقوق قانونی خود برخوردار شوند.
وی گفت: متاسفانه سوابق بیمه ای کارگران شهرداری خصوصا آنهایی که در بخشهای خاص مثل جمع آوری کار میکنند و هنوز هم در قالب پیمانکاری مشغولند دیده نشده است.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت:متاسفانه جای خالی یک تشکل و نهاد صنفی قوی در شهرداری احساس میشود و اتحادیه کارگران شهرداری پوششی برای همه بخش های آن است.
رییس فراکسیون کارگری مجلس در عین حال با اشاره به قانون مشاغل سخت و زیان آور اظهار کرد: موضوع مشاغل سخت و زیان آور امروز در بعضی از بخشهای شهرداری مثل آتش نشانان به یک معضل تبدیل شده است و سالهای سال است که مطرح میشود.
محجوب با بیان اینکه مشاغل سخت و زیان آور نیاز به قانون ندارد، گفت: این امر، مصوبات و تصمیمات شورای شهر را میخواهد تا اجرایی شود که خوشبختانه در قانون برنامه مصوبهای در این خصوص اضافه کردهایم که دست شورای شهر و شهرداری را باز گذاشته و میتواند بخشی از مشکلات این قشر را مرتفع کند.
محسن هاشمی ـ فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز که برای اعطای لوح تقدیر به کارگران نمونه در این همایش حضور یافته بود، در سخنانی اظهار کرد: در طول ۳۷ سالی که آیت الله هاشمی در خدمت نظام بودند همواره از دفترچه تامین اجتماعی استفاده کردند و هیچگاه قبول نکردند که دفترچه بیمه دیگری داشته باشند چرا که خود را از قشر شریف کارگر میدانستند.
وی با اشاره به سخنان رئیس جمهوری در حرم مطهر امام خمینی (ره)، افزود: رئیس جمهوری در مراسم روز کارگر وعده بازگرداندن لایحه اصلاح قانون کار را به کارگران داد که امیدواریم دولت درباره مشکلات کارگران آنچه مفید است ارائه دهد و اگر نیازی به ارائه لایحهای دیگر هم نبود همین لایحه کانون مناسبات روابط کار را تنظیم خواهد کرد.
کاندیدای انتخابات شورای شهر تهران درعین حال ۵۴ درصد جمعیت کشور را کارگران دانست و تاکید کرد که امنیت شغلی آنها باید در همه حال تامین شود و مورد توجه قرار گیرد.
وی انتخابات ریاستجمهوری را سرنوشتساز توصیف کرد و از مردم خواست تا به منظور تعیین سرنوشت در انتخابات حاضر شوند و از حق خود برای این منظور استفاده کنند.
محسن سرخو ـ رئیس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران - هم در این همایش گفت: در فراکسیون کارگری جلسات متعددی برای بررسی مشاغل سخت و زیان آور داشتیم و در خصوص کارگران آتش نشانی به نتایج خوبی دست پیدا کردیم، اما زمانی که در هفته کارگر از ایستگاه حسن آباد بازدید کردیم متوجه شدیم که شهرداری به تعهدات خود در قبال کارگران با سابقه آتش نشانی عمل نکرده است به نحوی که یک آتش نشان با ۳۴ سال سابقه کار هنوز نتوانسته بازنشسته شود.
وی با اشاره به تلاش اعضای شورای شهر تهران در جهت کاهش تبعیضها در مجموعه شهرداری افزود: با وجود آنکه تبعیض در مورد مزایایی همچون حق ایاب و ذهاب و حق مسکن تاحدودی برطرف شده است، ولی تبعیض بین بخش کارگری و کارمندی همچنان به قوت خود باقی است.
رئیس فراکسیون کارگری شورای شهر تهران در ادامه گفت: دستمزد کارگران طی چند سال گذشته نسبت به نرخ تورم رشد بالاتری داشته است، به نحوی که در سال ۱۳۹۲ افزایش دستمزد ۲۵ درصد ولی نرخ تورم ۳۴.۷ درصد بود و در سال ۱۳۹۵ افزایش دستمزد در حالی ۱۴ درصد تعیین شد که نرخ تورم به ۹ درصد رسیده بود.
به گفته سرخو افزایش مزد بر اساس قانون، باید معادل نرخ تورم باشد، ولی چون کارگران و مستمری بگیران از دوره هشت ساله قبل طلبهایی دارند اگر سالهای آتی هم دستمزد و مستمری بیش از نرخ تورم افزایش یابد باز هم جا دارد و مطالبات کارگران و مستمری بگیران کامل پرداخت نشده است.
انتهای پیام
نظرات