• یکشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 96021005657
  • خبرنگار : 71489

اصغرزاده:

روحانی کارنامه‌ای روشن نزد مردم دارد

روحانی کارنامه‌ای روشن نزد مردم دارد

یک فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به حضور جهانگیری در عرصه رقابت‌های انتخاباتی گفت: تصمیم گیری درباره حضور جهانگیری در کنار روحانی اقدامی زیرکانه و هوشمندانه از سوی جریان اصلاح طلب بود.

به گزارش ایسنا، ابراهیم اصغرزاده فعال سیاسی اصلاح طلب در نشستی خبری که با موضوع تحلیل گفتمان نامزدهای انتخابات در نخستین مناظره تلویزیونی و چرایی رای به روحانی  که در ستاد انتخاباتی این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، گفت:‌ مناظره روز جمعه صحنه خوبی برای یک انتخابات پرشور بود. با توجه به اینکه افزایش مشارکت عمومی در انتخابات برای جبهه اصلاحات اتفاقی بسیار با اهمیت است، هر چه مناظره های انتخاباتی مشارکت را افزایش دهند در نهایت نتیجه به سود این جریان خواهد بود.

وی اظهار کرد: تبلیغات رسمی کاندیداها به دلیل کلیشه ای و خسته کننده بودن آثار مطلوبی ندارد اما مناظره  های انتخاباتی نتایج بهتری در آرای مردم خواهند داشت. در مناظره روز جمعه همه کاندیداها فراتر از انتظارات ظاهر شدند. حتی آقای روحانی که به لحاظ تاکتیکی مرتکب خطاهایی شد نیز توانست به عنوان رئیس جمهور مستقر خیلی متین ظاهر شود و از عملکرد خود دفاع کند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه تصور ما این بود آقای روحانی در این مناظره از برنامه های آینده خود دفاع کند و بدون توجه به رقبا در مردم نسبت به آینده امید ایجاد کند خاطر نشان کرد: مردم در مورد رئیس‌جمهور مستقر به صحبت های او توجه نمی کنند بلکه کارنامه او را نگاه خواهند کرد. در همین زمینه نیز آقای روحانی کارنامه‌ روشنی نزد مردم دارد.

وی با اشاره به دستاورد برجام به عنوان یکی از نقاط مثبت کارنامه روحانی ادامه داد: با وجود اینکه امروز گفته می‌شود نتایج برجام خیلی کمرنگ است اما افکار عمومی ایران با توجه به اوضاع  منطقه دست فرمانی که روحانی تاکنون با آن جلو رفته است را می‌پسندند. در همین زمینه مشاهده می‌کنیم که حتی رقبای روحانی نیز در مناظره در صحبت های خود کمتر به برجام حمله کردند چرا که آن‌ها نیز می‌دانند اکثر مردم برجام را به عنوان دستاورد قابل قبول روحانی در سیاست خارجی پذیرفته‌اند.

اصغرزاده در ادامه با اشاره به مطالب مطرح شده از سوی اسحاق جهانگیری در مناظره روز جمعه با تاکید بر اینکه جهانگیری بسیار فراتر از حد انتظار ظاهر شد گفت:‌ جهانگیری در مناظره‌ها به گونه‌ای عمل کرد که رسانه‌ها او را به عنوان چهره برتر مناظره انتخاب کردند. واقعیت خوبی که  جهانگیری توانست برای خود خلق کند،  این بود که خود را نماینده جبهه اصلاحات معرفی  و مرز خود را با روحانی مشخص کرد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: زمانی که آقای جهانگیری مرز خود را با آقای روحانی مشخص کرد مجددا اعلام نمود ائتلافی میان اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان وجود دارد. او با تسلطی که در بیان آمار و ارقام دارد و همچنین برخوردهایی که با مسائل مختلف انجام داد در مناظره اخیر نشان داد که چهره شایسته‌ای است و اصلاح‌طلبان نیز با زیرکی و درستی او را در فضای انتخابات در کنار روحانی قرار دادند.

وی با تاکید بر اینکه تصمیم گیری درباره حضور جهانگیری در کنار روحانی اقدامی زیرکانه و هوشمندانه بود، افزود:‌ تا یک روز پیش از پایان مهلت ثبت‌نام از داوطلبان کاندیداتوری مطرح می شد که باید یک نفر در کنار آقای روحانی قرار بگیرد اما عده ای معتقد بودند که  ضرورتی در این باره وجود ندارد اما در نهایت تصمیم فوق العاده مهمی از سوی سران اصلاحات به ویژه آقای خاتمی در این باره اتخاذ شد و هیاتی از سران اصلاحات نزد روحانی رفتند.

اصغرزاده همچنین با بیان اینکه روحانی تا صبح روز آخر حاضر به پذیرش فردی کمکی در کنار خود نبود، اظهار کرد: پس از گفت‌وگویی که آقایان موسوی لاری، ‌مرعشی و کمالی به نمایندگی از جریان اصلاحات با روحانی داشتند به ایشان قبولاندند که حضور فرد دیگری در کنار او ضرورت دارد. پس از آنکه قرار شد آقای جهانگیری در کنار ایشان حضور داشته باشند مجددا سران اصلاحات اصرار کردند که باید این دعوت از سوی آقای روحانی صورت بگیرد. در نهایت نیز این اقدام انجام شد و از میان جهانگیری و ظریف که هر دو برای قرار کردن درکنار روحانی کاندیدا بودند، آقای جهانگیری وارد بازی انتخابات شدند.

این فعال سیاسی تاکید کرد:‌ در مناظره ها دریافتیم که این تصمیم گیری بسیار به جا و ضروری بود و چنانچه که جهانگیری در مناظره حضور نداشت شاید امروز در موقعیت دیگری قرار داشتیم.

وی با تحلیل گفتمان جهانگیری و روحانی در مناظره روز جمعه خاطر نشان کرد: مشکلی که این دو داشتند دفاع از وضع موجود بود. این دو کاندیدا نباید در تله دفاع از وضعیت موجود بیفتند چرا که ماندن در گذشته یک پاشنه آشیل برای انتخابات محسوب می‌شود و مردم نیز به اندازه کافی در چهار سال گذشته تغییرات و عدم تغییرات را مشاهده و احساس کرده اند.

اصغرزاده همچنین با تحلیل عملکرد کاندیداهای اصولگرا در نخستین مناظره تلویزیونی اظهار کرد: اصولگرایان نیز مانند آقایان روحانی و جهانگیری با یک استراتژی در مناظره ظاهر شدند. استراتژی آن‌ها این بود که آقای رئیسی چهره مداراجوتری داشته باشد و از موضعی عقلانی‌تر برخورد کنند و آقای قالیباف نیز  به مباحث مدرن‌تر بپردازد. اما آنچه که در میانه مناظره‌ها مشاهده کردیم این بود که آقای قالیباف وسط بازی استراتژی اصولگرایان را برهم زد و با حمله شدید به روحانی و جهانگیری باعث شد که چهره رئیسی نادیده گرفته شده و خود برجسته شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به دوازده سال حضور مستمر قالیباف در مسند شهرداری تهران عنوان کرد: شرایط قالیباف دقیقا مانند آقای جلیلی در سال ۹۲ است. در سال ۹۲ آقای جلیلی حافظ وضع موجود بود و آقای قالیباف نیز امروز دوازده سال سابقه حضور در شهرداری تهران را در کارنامه خود دارد به همین دلیل نمی تواند بگوید که کار جدیدی انجام می دهم و نقش یک چهره ناراضی و منتقد وضع موجود را ایفا کند.

وی با تاکید بر اینکه شبیه سازی بازی یک درصد – ۹۹ درصد وال استریت در ایران جواب نمی دهد گفت:‌ ابتدا گفتمان چهار درصد – ۹۶ درصد قالیباف بلافاصله با برداشتی علیه او نقش برآب شد. نحوه ورود قالیباف و انفجار نفرت گونه او نسبت به کسانی که رئیس‌جمهور ومعاون اول رئیس‌جمهور وقت هستند کاری عجیب محسوب می‌شود. قالیباف نمی تواند با ادبیاتی وارد مذاکرات شود که متعلق به ادبیات احمدی‌نژاد نباشد اما به دوربین زل بزند و ادای یک سیاست مدار روشنفکر را در بیاورد. اشتباه او  باقی ماندن  در روش احمدی‌نژاد است.

اصغرزاده در ادامه صحبت‌های خود به تحلیل مطالب مطرح شده در نخستین مناظره تلویزیونی از سوی رئیسی پرداخت و خاطر نشان کرد: رئیسی در مناظره خود بیشتر روی بحث عدالت توزیعی تکیه کرد. او دائما از موضع سیاست حمایتی وارد شد اما برنامه ای برای تولید ثروت و اقتصاد مولد بیان نکرد. رئیسی در سیاست‌های حمایتی احمدی‌نژاد باقی ماند و فاقد ابتکار لازم بود با این وجود او توانست خیلی اخلاق مدارانه نسبت به دولت نقد منصفانه کند.

این فعال سیاسی اظهار کرد: در مجموع مناظره روز جمعه شروع خوبی برای تاثیرگذاری در افکار عمومی بود و امروز مشاهده می‌کنیم این مناظره کماکان در محافل عمومی ادامه دارد و مردم انتظار دارند که در مناظره بعدی آقای روحانی جدی‌تر وارد شود و آقای جهانگیری نیز عقب نشینی نکند. مردم همچنین از آقایان قالیباف و رئیسی نیز انتظار دارند که وارد بحث‌های مناظره شوند. آقایان میرسلیم و هاشمی طبا نیز توانستند در مناظره نخست به خوبی و متناسب با پایگاه های مورد حمایت خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه غیبت احمدی‌نژاد در مناظره‌ها نکته ای بسیار قابل توجه بود، افزود:  روح احمدی‌نژاد در مناظره و گفتمان اصولگرایان وجود داشت. بر هیچ کس پوشیده نیست که آقای احمدی‌نژاد کما کان یک بلوک رای قابل توجه دارد و چنانچه امروز در رقابت‌ها حضور داشت می‌توانست این بلوک رای خود را افزایش دهد. با این حال با وجود غیبت او برخی در تلاش‌اند تا بلوک رای او را به سمت خود جلب کنند و همین موضوع باعث می‌شود که در مناظره‌ها مباحث عوام فریبانه بیشتری مطرح شود.

اصغرزاده با تحلیل آرایش انتخاباتی مردم اظهار کرد:  مردم همواره در انتخابات‌ها در چهار آرایش ظاهر می‌شوند؛  بلوک های اصلاح طلب و اصولگرا دو آرایش نخست هستند که هر کدام دارای رای ۱۵ درصدی بوده و تصمیم خود را پیش از آغاز تبلیغات انتخاباتی گرفته اند اما بلوک سوم بلوک رای حاشیه نشینان و طبقات پایین جامعه است که عمدتا مورد توجه مرکز قرار نگرفته اند اما احمدی‌نژاد و برخی از ابزارهای او آن‌ها را مورد توجه قرار دادند. این بلوک دارای رای قابل توجهی است و رفتارهای آن‌ها نیز تابع سیاست های نظام نیست.

وی با اشاره به توصیه رهبری به احمدی‌نژاد در موردعدم حضور در انتخابات به دلیل ایجاد  دو قطبی گفت:‌ آرایش سوم بخش هایی از لایه های کارگری و کشاورزی و حاشیه نشینی را تشکیل می‌دهد که رفتار آن‌ها بسیار متاثر از مناظره ها خواهد بود. احمدی‌نژاد نماینده جدی این بلوک رای است و عدم حضور در انتخابات از ایجاد دو قطبی اکثریت ندار و اقلیت دارا جلوگیری  کرد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطر نشان کرد: چهارمین آرایش انتخاباتی مربوط به بلوک رای بخش متوسط جامعه که اغلب فارغ التحصیلان و افراد ممتاز هستند که شامل می‌شود در این بلوک تحریم‌ها نیز حضور دارند و استراتژی غافلگیری در رای از ویژگی های این بلوک است. چنانچه که ائتلافی میان بلوک متوسط و بلوک صفر صورت بگیرد با اتفاقی مانند سال ۹۲ مواجه خواهیم بود.

اصغرزاده اظهار کرد: چنانچه که روحانی و جهانگیری بتوانند در بلوک متوسط جلب اعتماد کنند و به آن‌ها این باور را بدهند که با حضور پای صندوق های رای می‌توانند اعتبار لازم برای آزادی های سیاسی را به دولت آتی بدهند قطعا موفقیتی کسب خواهند کرد.

وی با بیان اینکه انتخابات ۹۶ فراتر از انتخابات های عادی است تاکید کرد:‌ در انتخابات های قبل مردم برای چهار یا هشت سال آینده خود رئیس‌جمهور انتخاب می کردند اما نتایج  انتخابات ۹۶ در دو دهه آتی و انتقال قدرت در سطوح عالی کشور تاثیرگذار خواهد بود.

این فعال سیاسی در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره احتمال کناره گیری قالیباف از رقابت‌های انتخابات خاطر نشان کرد: قالیباف در مناظره اخیر مرتکب اشتباهی مهلک شد و آن این بود که خطاب به جهانگیری گفت تو کاندیدای پوششی هستی و صداقت نداری. در این شرایط فردی که این گونه صحبت می‌کند نمی تواند از ادامه مسیر کناره گیری کند. قالیباف پل‌های پشت سر خود را با حمله به جهانگیری خراب کرد و انتظار جامعه از او این است که با همان شجاعتی که آمده تا آخر بایستد.

اصغرزاده همچنین درباره احتمال کناره گیری رئیسی اظهار کرد: کناره گیری رئیسی به مفهوم آن است که او حساب شده وارد بازی نشده است. این اقدام او را برای دو دهه آینده از عرصه سیاسی خارج خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه وجود دو کاندیدای اصولگرایان به نفع امنیت ملی و انتخابات و اصلاح‌طلبان است گفت:‌ اگر اصولگرایان با یکدیگر متحد شوند و به کاندیدای واحد برسند اصلاح‌طلبان برنده خواهند شد اما چنانچه که با تفرقه وارد انتخابات شوند باید منتظر شرایطی مانند سال ۸۴ و دو مرحله‌ای شدن انتخابات باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha