• یکشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96020301519
  • خبرنگار : 71551

پوست ژلاتینی جایگزین پوست انسان در آزمایشگاه‌

پوست ژلاتینی جایگزین پوست انسان در آزمایشگاه‌

دانشمندان در آزمایشگاه علم مواد و فناوری فدرال سوئیس(EMPA) در حال توسعه یک مدل ژلاتینی هستند که ویژگی‌های پوست انسان را با تقلید از نحوه جذب آب شبیه‌سازی می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، محققان در این پژوهش با کنترل رطوبت موجود در این پوست ژلاتینی، قصد دارند تا از آن به عنوان جایگزینی برای پوست در آزمایشگاهها استفاده کنند.

هدف آنها از توسعه این پوست ژلاتینی این است که آن را جایگزین آزمایشات بالینی انسانی کرده و نحوه تعامل و واکنش آن را با موادی مانند پانسمان جراحی بسنجند.

یکی از عوامل اصلی پوست رطوبت آن است که سبب شفاف شدن و سالم ماندن آن می‌شود. رطوبت همچنین باعث نرم و صاف تر شدن پوست می‌شود.

با این حال وجود بیش از حد رطوبت در پوست نیز می‌تواند باعث ایجاد اصطکاک و در نهایت بروز مشکلاتی مانند ایجاد زخم و تاول و همچنین ناراحتی‌های پوستی شود.

درک این که چگونه پوست با تغییر رطوبت و در تعامل با مواد مختلف واکنش نشان می‌دهد، برای طراحی باندهای زخم بسیار مهم بوده چرا که هدف محققان تولید محصولاتی است که بدون آسیب رساندن به پوست اطراف زخم بتوانند از آن محافظت کرده و آن را درمان کنند.

این محققان برای تولید چیزی که قابل کنترل بوده و نیازی به دخالت انسان ندارد، دست به ساخت یک پوست ژلاتینی زدند که دقیقا ویژگی‌های پوست انسان را در تعامل با مواد مختلف مانند باندهای زخم شبیه سازی می‌کند.

این مدل ژلاتینی، رطوبت را جذب کرده و خواص آن را تغییر می‌دهد و به طور واقعی با پارچه‌ها و مواد دیگر تعامل برقرار می‌کند.

محققان برای تولید این مدل، از ژلاتین معمولی که در آب حل می‌شود استفاده کرده و سپس آن را در پارچه‌های پنبه‌ای تعبیه و به مواد شیمیایی آغشته کردند.

این مواد شیمیایی باعث می‌شوند تا پلیمرهای پروتئینی برای جلوگیری از حل شدن مولکول‌های ژلاتین با یکدیگر پیوند برقرار کنند.

نتیجه این امر ایجاد یک ماده صاف و نرم مانند پوست انسان بوده که آب را جذب می‌کند.

محققان این پژوهش اظهار کردند که در حال حاضر از این مدل به عنوان جایگزینی برای تمام آزمایشات انسانی استفاده نمی‌شود اما می‌تواند کمک بسزایی در انجام آزمایشات بالینی به دانشمندان داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha