• شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 96020200605
  • خبرنگار : 71541

شورای عالی فضای مجازی قطع تماس صوتی تلگرام را پیگیری می‌کند

شورای عالی فضای مجازی قطع تماس صوتی تلگرام را پیگیری می‌کند

دبیر شورای عالی فضای مجازی از بررسی قطع تماس صوتی تلگرام در جلسه آینده این شورا خبر داد.

به گزارش ایسنا، ابوالحسن فیروزآبادی در گفت‌وگو با ایسنا درباره مسدود شدن پیام صوتی تلگرام از سوی اپراتورها عنوان کرد: قاعدتا این اقدام از جایی به اپراتورها ابلاغ شده است و ما در مرکز ملی فضای مجازی درصدد بررسی هستیم و در جلسه آینده شورای عالی فضای مجازی به آن خواهیم پرداخت.

در حالی که تماس صوتی تلگرام از اواسط فروردین‌ماه برای برخی کاربران اروپایی برقرار شده بود، از همان زمان با شایعاتی پیرامون وضع هزینه برای در نظر گرفتن منفعت اپراتورها و همچنین فیلتر شدن یا نشدن در ایران مطرح شد که سرانجام این قابلیت از طرف تلگرام برای کاربران ایرانی نیز فراهم شد.

با وجود این تماس صوتی تلگرام از ابتدا، از جمعه ۲۵ فروردین، کار خود را با اختلال در ایران آغاز کرد و در حالی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد هیچ محدودیت و فیلترینگی برای تماس صوتی تلگرام اعمال نکرده است و اپراتورها و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی ثابت و همراه نیز در ارائه‌ی سرویس‌های خود مختار هستند، حتی اپراتورها نیز هر کدام ادعا کردند که نقشی در اختلال ایجاد شده در تماس صوتی تلگرام نداشتند.

در نهایت نیز بار دیگر تماس صوتی تلگرام به فاصله چند روز، با اختلال مواجه شد و البته این بار این اختلال، با وجود اظهارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر اینکه اگر مشکلی در این زمینه وجود داشت، تلگرام صوتی راه‌اندازی نمی‌شد، فیلترینگ این قابلیت و مسوولیت آن به عهده مراجع قضایی گذاشته شد. محمود واعظی نیز در این باره بیان کرد: حدود یک ماه است که مسئولان تلگرام به دنبال راه‌اندازی تماس صوتی این شبکه در ایران هستند که در این خصوص دیدگاه‌های مختلفی از جانب اپراتورها در کشور وجود داشت. در حال حاضر نیز این سرویس با حکم قضایی که به اپراتورها ابلاغ شده، مسدود شده است.

البته در حالی که همواره از جانب مسوولان وزارتخانه، مسوولیت فیلترینگ بر عهده کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه گذاشته می‌شود، رمضانعلی سبحانی‌فر -یکی از اعضای این کارگروه- درباره دلایل محدود شدن تلگرام صوتی گفت: اطلاع دقیقی ندارم اما به نظر می‌رسد که دادستانی می‌تواند بررسی این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد. او همچنین در پاسخ به اینکه آیا کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در مجلس این مسأله را پیگیری می‌کند، اظهار کرد: فعلاً در دستور کار قرار نگرفته است.

آخرین اظهارات درباره پیگیری‌ها برای پیام صوتی تلگرام نیز همان‌طور که دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار کرده است، توسط جلسه این شورا انجام می‌شود و باید دید این بار تصمیمات گرفته‌شده برای مسدود شدن و یا نشدن قابلیت این پیام‌رسان به کجا خواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۲:۳۲

آخه یعنی چی که قوه قضاییه که با رای مستقیم مردم هم انتخاب نشده بتونه روی جزئیات زندگی مردم تصمیم گیری کنه و در زندگی مردم دخالت کنه... قوه قضاییه باید فقط قضاوت کنه .. اونم وقتی که جرمی انجام میشه.... اگر مشکل از قانونه که باید قانون اصلاح بشه... چه وضعشه به خدا.. خب اون نخبگانی که یه کاری میتونن بکنن با این وضعیت فرار میکنن میرن یه جای دیگه و اونایی میمونن که براشون هیچی مهم نیست و مسلما کاری هم نمیکنن زیاد برای پیشرفت جامعه... همین میشه که جامعه از توسعه باز میمونه