• یکشنبه / ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96012711484
  • خبرنگار : 71093

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد

آغاز فاز دوم ساماندهی سهم عدالت از ۳۰ فروردین/مشمولان شماره شبا بدهند

آغاز فاز دوم ساماندهی سهم عدالت از ۳۰ فروردین/مشمولان شماره شبا بدهند

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی در اولین نشست خبری خود در سال ۱۳۹۶، گفت که مشمولان سهام عدالت باید حسابی دارای کد شبا به نام خود باشند و حتی والدین مشمولان صغیر هم ‌نمیتوانند برای فرزند خود شماره حساب خودشان را بدهند.

به گزارش ایسنا، معاون وزیر اقتصاد در خصوص مشارکت مردم در ساماندهی سهام عدالت گفت: پس از مراسم رونمایی از سهام عدالت در سالن اجلاس سران که ما پذیرای ۴۹ میلیون نفر سهام‌دار بودیم، ۲۶.۵ میلیون نفر غیرتکراری به سامانه اینترنتی سهام عدالت مراجعه کردند.

وی افزود: باتوجه به ۲ میلیون سهام‌دار متوفی که توانایی حضور در سامانه برای وراث آنها در نظر گرفته نشد، مشارکت ۵۳ درصدی مردم در سامانه اینترنتی، رکورد ارتباط بین جامعه هدف با یک سازمان دولتی در ایران یا حتی دنیا زده شد.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی در ادامه به میزان مشارکت گروه‌ها پرداخت و اظهار کرد: در میان گروه‌ها، روستائیان و عشایر با ۷۰ درصد مشارکت بیشترین حضور در سامانه را ثبت کردند به دنبال آنها اعضا کمیته امداد و نهادهای حمایتی با ۶۳ درصد، کارگران فصلی با ۵۱ درصد و کارمندان و بازنشستگان دولتی با ۳۱ درصد در این طرح ملی مشارکت کردند.

پوری‌حسینی اضافه کرد: تراکنش در میان استان‌ها هم مورد بررسی قرار گرفت، در این زمینه ایلام با ۸۵ درصد، صدرنشین حضور در سامانه و نظارت صورت‌ حساب‌های مالی است. استان‌های کردستان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد و لرستان در پی آن در زمره بیشترین مشارکت‌ها در سامانه سهام عدالت قرار دارند.

وی ادامه داد: کمترین مشارکت به استان تهران با ۱۹ درصد مشارکت رسید که این نشان می‌دهد جامعه هدف سهام عدالت مشمولین در استان‌های محروم هستند.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی استان یزد، اصفهان، قم و سیستان و بلوچستان با حدود ۲۰ درصد در زمره کمترین استان‌های مشارکت‌کننده اعلام کرد.

معاون وزیر اقتصاد افزود: تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر صورت حساب معیوب نداشته‌ایم و سازمان خصوصی‌سازی در نهایت امانت‌داری و دقت این گزارشات را ارائه کرده است.

وی در خصوص مشارکت نقدی و آورده نقدی سهامداران با خرید باقی سهام گفت: تا کنون حدود ۲ میلیون نفر از ۴۷ میلیون نفر، قبض دریافت کرده‌اند و رقمی در حدود ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان دریافت شده است.

پوری‌حسینی در ادامه به فاز دوم ساماندهی سهام عدالت اشاره و بیان کرد: از ۳۰ام فروردین ماه فاز دوم آزاد سازی سهام عدالت اجرا می‌شود. از این رو با توجه به برگزاری مجامع شرکت‌ها به دنبال گرفتن حساب دارای کد شبا از مشمولین هستیم که این سود را به حساب هر فرد واریز کنیم.

معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: برخلاف یارانه که به حساب سرپرست خانواده واریز می‌شود، سود سهام عدالت تنها به حساب خود مشمول واریز می‌شود.

پوری حسینی در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا اختلاف شما در محاسبه سود سهام عدالت با رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس حل شد و آیا در این مورد جلسه‌ای در مجلس گذاشتید و صحبتی با هم کردید؟ گفت: وقتی دوستان به ما مراجعه می‌کنند و می‌گویند شرکت سرمایه‌پذیر چقدر سود تولید کرده مثلا می‌گوییم به طور متوسط ۴۰۰۰ میلیارد تومان سود تولید شده است. آن آقایان این ۴۰۰۰ میلیارد تومان را بین همه ۴۷ میلیون نفر تقسیم می‌کنند، متاسفانه باید عرض کنم که شرکت‌هایی که به پرتفوی سهام عدالت اختصاص پیدا کرده‌اند همه از نظر بازدهی یکسان نبوده‌اند. همچنین برای حدود ۱۱ عنوان شرکت هنوز قیمت‌گذاری انجام نشده است.

وی ادامه داد: متاسفانه این ۱۱ عنوان شرکت که بیش از ۱۱۰۰۰ میلیارد تومان از پرتفوی سهام عدالت را به خود تخصیص داده‌اند. در طول ۱۰ سال گذشته حدود ۲۰۰ میلیارد تومان سود تولید کرده‌اند و آن سود غالب که بین همه تقسیم می‌کنیم معادل ۲۵۰۰۰ میلیارد تومان سود است که طی ۱۰ سال اخیر تولید شده است. این مبلغ برای همان ۲۴۰۰۰ میلیارد سهامی است که قیمت‌گذاری شده و در پرتفوی سهام عدالت قرار گرفته. در نتیجه تقسیم ما درست است و مقصد کسر را درست تشخیص می‌دهیم، ولی آقایان آن مقدار را به یک مقصد واهی تقسیم می‌کنند.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی افزود: لذا آنها ۴۰۰۰ میلیارد تومان را به ۴۷۰۰۰ میلیارد تومان سهم تقسیم می‌کنند، ولی ما به شرکت‌هایی که سود تولید کرده‌اند و قیمت‌گذاری شده‌اند و آن سود را به ما داده‌اند و ما آنها را به مشمولین می‌دهیم، تقسیم می‌کنیم. لذا قطعا آماری که ما انجام دادیم، درست بوده است.

پوری حسینی در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا جلسه‌ای در این مورد به صورت رسمی با کمیسیون اقتصادی مجلس داشتید، گفت: بله جلسه‌ای برگزار شد و آقای پورابراهیمی هم در آن جلسه بود، ولی چون این جلسه در آخر سال گذشته برگزار نشد و در ابتدای امسال برگزار شد، یک ساعتی از وقت جلسه به صحبت‌های مربوط به ابتدای سال ختم شد و دیگر وقت نشد که جلسه دوم برگزار شود. آنها فرمودند که در جلسات بعد به بحث بیشتر خواهیم پرداخت که آن جلسه بعد هم هنوز تشکیل نشده ولی احتمالا از آنجایی که به مناسبت انتخابات مجلس هم تعداد هفته‌هایی که تعطیلش زیاد خواهد بود، بعید می‌دانم در زمان چند هفته آینده هم آن جلسه انجام شود.

وی تاکید کرد: ما به محاسباتی که انجام دادیم، اطمینان کامل داریم، ولی چه فرمایش آقای پورابراهیمی چه عرض بنده نشات گرفته از گذشته است.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره مرحله سوم آزادسازی سهام عدالت نیز اظهار کرد:  مرحله سوم مربوط می‌شود به وقتی که ما ورقه سهم یا واحدهای صندوق را به مسئولین بدهیم که در حال حاضر مجوز این موضوع به ما داده نشده است و تصور من این است که این موضوع دست ما نیست و دست یک مرجع جلیل‌القدری است که انشاالله از طریق آن مرجع ابلاغ خواهد شد.

وی درباره واگذاری‌های سازمان خصوصی‌سازی در سال ۱۳۹۵ گفت: ما برای ۱۹۰ بنگاه مزایده برگزار کردیم و ۱۴۳ بنگاه از این ۱۹۰ بنگاه موفق به فروششان شدیم. میزان موفقیت فروش ۷۶ درصد بود که این میزان موفقیت در تاریخ چندین ساله سازمان خصوصی‌سازی بی‌نظیر است. ما برای برخی از بنگاه‌ها بیش از یک مزایده انجام دادیم در نتیجه ۲۵۵ مزایده برگزار شد که ۵۶ درصد از آن مزایده‌ها موفق بودند.

انتهای پیام


 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۱:۵۸

معاون وزیر اقتصاد افزود: "تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر صورت حساب معیوب نداشته‌ایم و سازمان خصوصی‌سازی در نهایت امانت‌داری و دقت این گزارشات را ارائه کرده است." یعنی اونجا چیزی هست که کسی بخواد در مورد معیوب بودن یا نبودنش نظری داشته باشه؟

avatar
۱۳۹۶-۰۲-۰۶ ۱۴:۲۴

سلام. چرا ویرایش برای ثبت نام سهام عدالت وجود نداره؟ من همه خانواده‌ام را به اسم خودم ثبت کردم با کد شبا ولی ویرایش نداره که درست کنم. ممنون میشم توضیح دهید.