علی دهقانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: پسماندهای کشاورزی شامل فضولات، ضایعات، باقیماندههای ناشی از فعالیتهای کشاورزی، باغی، دام، طیور و آبزیان است.
وی اضافه کرد: حوزه گیاهپزشکی نیز شامل کنترل آفات، بیماریها، علفهای هرز و اختلالات وارده به محصولات کشاورزی است و مواد و ترکیباتی که با این اهداف استفاده میشود، میتوانند باعث به وجود آمدن پسماندهای پنهان، کیفی و خطرناک شوند.
دهقانی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی انواع مختلف پسماند را داریم، افزود: این پسماندها شامل انواع سموم شیمیایی، باقیماندههای شاخ و برگ و مواد مبتلا به آلودگی هستند.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: براساس ضوابط و ماده 11 قانون مدیریت پسماندهای کشاورزی، پسماندها به دو نوع عادی و ویژه تقسیم میشوند که موارد عادی توسط جهاد کشاورزی امحاء شده و ویژه نیز با هماهنگی سازمان محیط زیست کشور معدوم میشوند.
وی ادامه داد: پسماندهای ویژه به دلیل بالا بودن حداقل یکی از عوامل خطر مانند سمیت بیماریزایی و موارد مشابه آن به مراقبت ویژه نیاز دارند و مدیریت خاصی میطلبند. سمپاشی در کنترل آفات و بیماریها به کار میرود و با توجه به این موضوع باید از روشهای طبیعی و سالم در کنترل آفات و بیماریها استفاده کنیم.
دهقانی تصریح کرد: حرکت عمومی و فراگیر دنیا به سمت کشاورزی ارگانیک و تولید محصول سالم است و در این شیوههای جدید که به وجود آمده از روش کاهش جمعیت آفت به زیر سطح زیان اقتصادی با روشهای زراعی، بیولوژیکی و شیمیایی استفاده میشود.
این پژوهشگر گفت: در مقوله کنترل بیولوژیک علیه آفات از حشرات مفیدی که در طبیعت وجود دارد استفاده میکنند و با پرورش انبوه آنها در طبیعت و مزارع به مبارزه علیه آفات میپردازند.
انتهای پیام
نظرات