• یکشنبه / ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 95122214310
  • خبرنگار : 71443

با وجود کاهش یک سومی تسلیحات هسته‌ای در جهان

چین، پاکستان، هند و کره‌شمالی زرادخانه‌های هسته‌ای خود را توسعه داده‌اند

چین، پاکستان، هند و کره‌شمالی زرادخانه‌های هسته‌ای خود را توسعه داده‌اند

روزنامه گاردین در گزارشی نوشت: اگرچه شمار سلاح‌های هسته‌ای در سراسر جهان در یک دهه اخیر یک سوم کاهش یافته است، اما چین، پاکستان، هند و کره شمالی زرادخانه هسته‌ای خود را توسعه داده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین در یک هفته گذشته کره شمالی شاهد قدرت‌نمایی اتمی بیش‌تری بوده است، اما ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که مجموع تسلیحات هسته‌ای در جهان در یک دهه اخیر حدود یک سوم کاهش داشته است.

پیونگ یانک که در این هفته چهار موشک بالستیک شلیک کرد، سابقه پنج آزمایش هسته‌ای دارد، اقداماتی که با واکنش تند جامعه بین‌الملل مواجه شده‌اند.

تخمین زده می‌شود که کره شمالی در حال حاضر ۱۰ سلاح هسته‌ای در اختیار دارد که این تعداد در سال ۲۰۱۳ شش یا هشت تا بود. این در حالی است که بنا بر آمارهای موسسه صلح بین‌الملل استکهلم، شمار تسلیحات هسته‌ای کاهش تقریبا یک سومی داشته است. این سلاح‌ها تا سال ۲۰۱۰، ۲۲ هزار و ۶۰۰ تا بوده‌اند اما سال گذشته تعدادشان به ۱۵ هزار و ۳۹۵ تا رسیده است، هر چند به گفته این موسسه روسیه و آمریکا در حال به روزرسانی گسترده تسلیحات باقی‌مانده خود هستند.

اصلی‌ترین دلیل کاهش ذخیره زرادخانه‌های هسته‌ای دنیا این است که آمریکا در نیم دهه گذشته کلاهک‌های هسته‌ای خود را معدوم کرده و شمار آن‌ها را از حدود ۹ هزار و ۶۰۰ به هفت هزار رسانده است. روسیه نیز تعداد سلاح‌های هسته‌ای‌اش را از ۱۲ هزار به 7 هزار و ۲۹۰ کلاهک کاهش داده است. همچنین انگلیس زرادخانه خود را از ۲۲۵ به ۲۱۵ رسانده است. اما زرادخانه کشورهای دیگری همچون چین گسترش یافته است. باورها بر این است که این کشور تا سال ۲۰۱۶ تقریبا ۲۶۰ کلاهک داشته که این تعداد در سال ۲۰۱۰، ۲۴۰ تا بود. هند و پاکستان نیز در سال‌های اخیر زرادخانه‌هایشان را توسعه داده‌اند. هند در حال حاضر بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ سلاح هسته‌ای دارد که تعداد آن تا سال ۲۰۱۰ بین ۶۰ تا ۸۰ بود. پاکستان هم ۱۳۰ سلاح هسته‌ای در اختیار دارد اما این رقم پیش از این بین ۷۰ تا ۹۰ سلاح بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha