به گزارش ایسنا، خانم موریل پنیکود، سفیر منتخب سرمایهگذاریهای بینالمللی و مدیرکل آژانس بیزینس فرانس در نشست خبری که صبح امروز (چهارشنبه) در سفارت فرانسه برگزار شد به بررسی عملکرد دفتر بیزینس فرانس که به تازگی در تهران افتتاح شده است پرداخت.
وی با بیان اینکه فرانسه منتظر افزایش تعاملات با تهران است، گفت: نمیتوانم بگویم درها برای برقراری روابط با تهران کاملاً باز شده ولی در حال حاضر درها برای تعامل با تهران نیمهباز هستند.
سفیر منتخب سرمایهگذاریهای بینالمللی فرانسه با بیان اینکه شهریور 94 شعبه بیزینس فرانس به عنوان نماینده این کشور برای تعامل با ایران تأسیس شد، خاطرنشان کرد: اولین کمیسیون مشترک دو کشور 30 ژانویه با ریاست وزرای خارجه دو کشور در تهران برگزار شد.
پنیکود ادامه داد: ما مأموریت داریم ترازنامه ازسرگیری روابط دوجانبه را تهیه کنیم. موانعی که بر سر راه تعاملات با ایران وجود دارد را برطرف کرده و به عادیسازی روابط مالی کمک کنیم.
مدیرکل آژانس بیزینس فرانس در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر تأثیر تحریمها علیه ایران در پسابرجام بر روابط تهران- پاریس، گفت: در حال حاضر تعداد بانکهایی که شرکتها میتوانند از طریق آنها پولهای خود را برای همکاری با ایران انتقال دهند بسیار افزایش یافته است. وجود این کانالها باعث افزایش مبادلات دوجانبه شده است. البته هنوز بخشی از بانکها هستند که نمیتوانند به خاطر تحریمها وارد بازار ایران شوند.
وی خاطرنشان کرد: عمدتاً بانکهایی با ایران وارد تعامل شدهاند که پیوند محکمی با آمریکا ندارند ولی بانکهای بزرگ که با آمریکا طرف تعامل هستند همچنان قادر به برقراری ارتباط با ایران نیستند. ما در جلساتی که به خصوص در ماه ژوئن داشتیم تمام تلاش خود را برای حل مسائل مهم و باز شدن کانالهای ارتباطی با ایران انجام دادیم.
پنیکود با اعلام اینکه از ژانویه امسال بیمههای فرانسه صادرات و تعامل با ایران را تحت پوشش خود قرار دادهاند، گفت: پوشش بیمهای همکاریهای بین ایران و فرانسه میتواند باعث جلب نظر و اعتماد تجار و بازرگانان دو کشور شود و به افزایش تعاملات کمک کند.
سفیر منتخب سرمایهگذاریهای بینالمللی فرانسه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا در رابطه با اینکه چه اطلاعاتی در مورد تأسیس بانک مشترک ایران و اروپا دارید و این امر چه کمکی به گسترش تعاملات ایران و فرانسه خواهد کرد، افزود: متأسفانه من در این زمینه اطلاع خاصی ندارم چون حوزه کاری من نیست ولی این را میدانم که الان تعداد زیادی از بانکهای ایرانی در اروپا شعبه دارند.
وی همچنین در رابطه با تعداد شرکتهای کوچک و متوسط فرانسوی که در ایران تأسیس شدهاند، گفت: شرکتهای متوسط و کوچک فرانسوی برای ورود به ایران اولویت ما هستند از یک سال گذشته 300 نوع از این نوع شرکتها به ایران آمدند و تعداد خیلی کمی هم فعلاً شعبه تأسیس کردهاند.
مدیرکل آژانس بیزینس فرانس با اشاره به برنامههای این آژانس در افزایش تعاملات فرانسه با سایر کشورها، گفت: ما به شرکتها و سرمایهگذاران برای پیدا کردن شریک مناسب، ارائه خدمات و توزیع آنها کمک میکنیم ولی تا زمانی که صادرات چشمگیری بین دو کشور نباشد فعلاً شرکتهای فرانسوی نمیتوانند در ایران دفتر تأسیس کنند.
وی همچنین در رابطه با تردید شرکت توتال برای حضور در بازار ایران، گفت: من نمیتوانم در این مورد اظهار نظری کنم ولی این را میدانم که شرکتهای کوچک و متوسط سهم به سزایی در روابط فرانسه با سایر کشورها دارند. برای مثال تعدادی از این شرکتها در حوزه نگهداری و نوسازی ناوگان ایران مطرح است.
پنیکود در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما اشاره کردید به افزایش تعداد بانکهای فرانسوی که با ایران همکاری میکنند، توضیح بیشتری در این زمینه بدهید، افزود: ما شبکه بانکهای منطقهای داریم. بانکهایی که در منطقه فعال بوده و بینالمللی نیستند ولی این بانکهای متوسط بسیار قابل اطمینان و تابع استانداردهای اروپا هستند و نکته قابل توجه نداشتن رابطه آنها با آمریکا است.
وی تأکید کرد: 40 بانک اروپایی با ایران کار میکنند که از این میان 2 بانک فرانسوی هستند. همچنین تا امروز آژانس بیزینس فرانس 300 شرکت را برای ورود به بازار ایران همراهی کرده، هرچند اگر بانکها مثل قبل فعال بودند شرایط بهتر بود ولی در حال حاضر هم کارها انجام میشود.
در بخش دیگری از این نشست از خانم پنیکود پرسیده شد که برای انجام تعاملات بزرگ با ایران به ورود بانکهای بزرگ نیاز است در این زمینه چه میاندیشید، گفت: فرانسه برای بازگشت بانکهای بزرگ به ایران تلاش میکند. در حال حاضر بحث مذاکرات پیچیده و طولانی است و ما میتوانیم تنها امیدوار به حل مسائل باشیم. در هر صورت عادی سازی روابط بانکی زمانبراست و به قول ایرانیها زمان بهترین معلم است.
مدیرکل آژانس بیزینس فرانس با تأکید بر اینکه این آژانس تلاش میکند شرکتها را متوجه این موضوع کند که برای تعامل و سرمایهگذاری در کشور دیگر باید تعرفهها و مقررات در کشور را بشناسند، گفت: ما به آنها کمک میکنیم که شریک خوبی در بازار مقابل پیدا کنند و درواقع پل ارتباطی آنها هستیم.
وی ادامه داد: بازار ایران برای شرکتهای کوچک و متوسط فرانسوی گزینه خوبی است و ما به آنها گفتهایم که فقط بهترینها میتوانند وارد این بازار شوند و ما به شرکتهای تازهکار توصیه میکنیم کار خود را در اروپا آغاز کنند که نزدیکتر است و تنها شرکتهای باسابقه وارد بازار ایران شوند.
سفیر منتخب سرمایهگذاریهای بینالمللی فرانسه با تأکید بر اینکه از تجارت ایران و اروپا خرسند هستیم، گفت: تمایل داریم امکانات سرمایهگذاری ایران و فرانسه را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاریهای فرانسه در ایران در حال افزایش است، افزود: 640 میلیون یورو را در سال 2015 حجم سرمایهگذاری دو کشور بوده و این در حالی است که این میزان در سال 2002 بالغ بر 1.4 میلیارد یورو بوده است.
پنیکود در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه آیا در زیرساختهای ایران موانعی برای گسترش تعاملات با سرمایهگذاران فرانسوی موجود است، گفت: هر کشوری ویژگیهای اقتصادی خود را دارد. در زمینه تعرفهها موانعی وجود دارد ولی هر کشور مقررات خاص خود را دارد که باید آن را درک کرد. در مورد زیرساختها هم در بسیاری موارد مناسب هستند ولی در برخی زمینهها نقصهایی وجود دارد که خوشبختانه فرانسه در زمینه زیرساختها بسیار فعال بوده و همین موضوع میتواند زمینه همکاری باشد.
همچنین در ادامه از این مقام فرانسوی در رابطه با انتقال صدها میلیون یورو بین ایران و فرانسه پرسیده شد و او در این رابطه خاطرنشان کرد: رقم دقیقی ندارم ولی میدانم در سال 2016 تعاملات دو کشور 235 درصد افزایش داشته است و 2.1 میلیارد یورو به واسطه صادرات و واردات بین دو کشور پول مبادله شده است.
وی تأکید کرد: صادرات فرانسه به ایران در حوزههای بهداشت، دارو، شیمی و لوازم آرایشی است و بعد از آن هم تجهیزات خودرو عمده صادرات فرانسه به ایران را تشکیل میدهند و بخش زیادی از صادرات ایران به فرانسه نفت است که مجموعاً افزایشی بیش از 35 درصد داشته است.
سفیر منتخب سرمایهگذاریهای بینالمللی فرانسه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر آمریکا تحریمهای خود علیه ایران را افزایش داده و یا مانع کاهش آنها شود واکنش فرانسه چه خواهد بود؟ توضیح داد: دو کشور روابط دیرینه دارند بنابراین استدلالهایمان هم کوتاه مدت نیست. آرزوی مشترک همه ما گام برداشتن رو به جلو است. در شرایط سخت توانستیم اقداماتی انجام دهیم و با توجه به علاقهای که وجود دارد فکر میکنیم باز هم میتوانیم تعاملاتمان را داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، پنیکود در رابطه با اینکه آیا تجار و سرمایهگذاران فرانسوی از انتخابات آتی ایران نگران هستند یا خیر، گفت: سال 2017 سال مجهول است، چرا که در بسیاری از کشورها شاهد انتخابات هستیم. میتوانم بگویم تجارت به صلح و آرامش کمک میکند؛ چرا که نیازمند برقراری گفتوگو است و من میگویم تجار فرانسوی منتظرند، نمیگویم آنها نگران هستند.
مدیرکل آژانس بیزینس فرانس از راهاندازی سرویس آنلاین «به فرانسه خوش آمدید» خبر داد و گفت: از این طریق میتوانید اطلاعاتی در زمینه صدور ویزا و بحث تحصیلی و پیدا کردن خانه در فرانسه را دنبال کنید و این سرویس برای هر کس که بخواهد در فرانسه کار پیدا کند مفید است.
پنیکود در پایان تأکید کرد: فرانسه برنامه جاهطلبانهای برای افزایش تعداد ویزاهای صادره برای ایرانیان و پذیرش دانشجویان ایرانی دارد. در یک سال گذشته هم صدور ویزا برای ایرانیها دوبرابر شده است. فرانسه برای جذب شرکتهای نوپا برنامههای جدی دارد. تاکنون 100 شرکت خارجی وارد فرانسه شدهاند که از این تعداد 15 شرکت ایرانی هستند و ما امیدواریم بتوانیم این تعداد را افزایش دهیم.
انتهای پیام
نظرات