پرویز آرامنش در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: هوبره به طول 60 سانتی متر از خانواده هوبرهییان، پرندهای است که به دلیل شیوه عجیب دفاعیاش در برابر پرندگان شکارچی به پرنده بمبانداز شهرت دارد.
وی با بیان اینکه اگر هوبره در هنگام پرواز با خطر حمله یک پرنده شکاری رو به رو شود، از روش جالبی برای دفاع از خود استفاده میکند، افزود: در این حالت مدفوع چسبناک خود را مانند بمب به سمت پرنده شکاری تعقیب کننده پرتاب میکند، این بمب طبیعی که بسیار چسبنده است، پر و بال پرنده شکاری را به هم میچسباند و مانع ادامه پرواز میشود.
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: متاسفانه در سالهای اخیر با توجه به عوامل گوناگون از جمله تخریب زیستگاه، شکار بیرویه و قاچاق خود پرنده و تخم آن به کشورهای عربی نسل هوبره به شدت تهدید میشود.
آرامنش تصریح کرد: در کشورهای حاشیه خلیجفارس سنت دیرینهای برای شکار هوبره وجود دارد، ساکنان این کشورها پرندگان شکاری را برای شکار هوبره تربیت و هنگام حمل به ناچار تعداد زیادی از آنها را در یک محیط کوچک جاسازی میکنند، در نتیجه بخش زیادی از هوبرهها و تخمها در میان راه از بین میروند یا آسیب زیادی میبینند.
وی ادامه داد: هوبره از حشرات و حیواناتی مانند مارمولک تغذیه میکند، همچنین با خوردن بذر گیاهان و دفع آنها در مناطق دیگر به پراکنش گیاهان یاری میرساند.
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی گفت: این پرنده نقش مهمی در زنجیره غذایی مناطق بیابانی و نیمهبیابانی دارد و بسیاری از طبیعت گردان برای دیدن آن مسافتهای طولانی را در بیابانها و مناطق کویری طی میکنند.
وی افزود: این پرنده باشکوه در دشت، تپه ماهور، ریگزار، بیابان و نواحی کویری که دارای تراکم گیاهی و درختی انبوهی نیستند، زندگی میکند.
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی یادآور شد: پراکنش هوبره در سطح استان خراسان جنوبی مهمترین و بحرانیترین زیستگاه دشت پطرگان شهرستان زیرکوه است .
نظرات