به گزارش ایسنا، کرامت الله فرج زاده امروز دوشنبه(9 اسفندماه) در بازدید از محل دفن زبالههای شهر یاسوج در منطقه "دوپشته دشتروم" افزود: محل دفن زبالههای شهر یاسوج در گذشته برای مدت یکسال، هفت هکتار در نظر گرفته شد اما هم اکنون به علت سوءمدیریت با توجه به شیبی که به سمت سد "شاه قاسم"، زمینهای کشاورزی و طرحهای پرورش ماهی دارد، مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: شهرداری یاسوج باید برای ساماندهی سایت زباله اقدام جدی و عاجل کند، چرا که این مسئله سلامت مردم و محیط زیست را به خطر میاندازد.
معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار بویراحمد خاطرنشان کرد: ماهانه 7200تن زباله به منطقه "دوپشته دشتروم" انتقال داده میشود که با دو دستگاه لودر به صورت سنتی و غیر اصولی دفن میشوند.
فرج زاده تصریح کرد: شهرداری یاسوج ملزم به محصور کردن و دیوارکشی سایت محل دفن زبالههای یاسوج شده اما تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده است و متاسفانه این مکان به محلی برای حیوانات تبدیل شده است.
سلامت مردم خط قرمز مسئولان است
وی ادامه داد: شهردار یاسوج وضعیت پسماند شهر یاسوج را به اعتبارات استانی گره زده، در حالی که شهرداری متولی جمع آوری و دفن زبالههای مردم است.
معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار بویراحمد عنوان کرد: برای احداث کارخانه بازیافت زباله های شهر یاسوج مشکلی وجود ندارد و زمین آن نیز در اختیار شهرداری قرار گرفته است که نیاز دارد شهرداری در این زمینه اقدامات اساسی انجام دهد.
فرج زاده اضافه کرد: تا زمانی که سایت محل دفن زباله های شهر یاسوج به صورت اصولی و بهداشتی ساماندهی نشود، فرمانداری بویراحمد از سال 96 در این زمینه با شهرداری یاسوج همکاری نخواهد کرد، چرا که سلامت مردم خط قرمز مسئولان است و این مسئله قابل معامله با هیچ چیز دیگری نیست.
حوضه آبریز شهر یاسوج به محل دفن غیر بهداشتی زباله تبدیل شده است
قاسم قلندری، مدیر امور آب و فاضلاب شهر یاسوج نیز در این بازدید گفت: متاسفانه حوضه آبریز شهر یاسوج به محل دفن غیر اصولی و بهداشتی زباله تبدیل شده است.
وی افزود: حوزه آبریز سد مخزنی "شاه قاسم" یاسوج که برای چاههای آب شرب شهر و کشاورزی مردم استفاده میشود، متاسفانه نه تنها به محلی برای زباله تبدیل شده است، بلکه زبالههای عفونی را نیز در این منطقه بدون بی خطر سازی رها میکنند که شیرابه این زبالهها به این سد نفوذ کرده و در آینده مشکلاتی را برای مردم ایجاد خواهد کرد.
زبالههای عفونی مطبها و بیمارستانهای یاسوج همراه زبالههای خانگی تحویل کارگران خدماتی میشوند
همچنین شهریار فرزانه، سرپرست مدیریت پسماند شهرداری یاسوج نیز در این بازدید گفت: شیوه دفن زبالههای شهر یاسوج به صورت سنتی است.
وی با بیان اینکه مدیریت پسماند شهرداری حدود یک ماه است که تشکیل و اساس نامه آن تبیین شده است، افزود: زبالههای شهر یاسوج در زمینی به مساحت 16.5هکتار به صورت سنتی دفن میشوند که این میزان زمین در آستانه واگذاری رسمی به شهرداری است و شهرداری نیز برای واگذاری این محل به بخش خصوصی فراخوان کرده است.
سرپرست مدیریت پسماند شهرداری یاسوج بیان کرد: به جزء زبالههای شهر یاسوج زباله های 50درصد روستاهای بخش مرکزی شهرستان بویراحمد نیز به این مکان انتقال داده شده، به طوری که روزانه بین 200 تا 240 تن زباله دفن می شود. به ازای هر تن زباله 10هزار تومان از دهیاران این روستاها دریافت میکنیم.
فرزانه خاطرنشان کرد: شیوه دفن زبالههای شهر یاسوج در این منطقه اصولی و بهداشتی نیست و هنوز مکان سایت محصور نیست.
وی اضافه کرد: زبالههای عفونی مطبهای پزشکان و بیمارستانهای شهر یاسوج بدون اینکه بی خطر سازی شوند، همراه زبالههای معمولی و خانگی تحویل کارگران خدماتی و خودروهای جمع آوری زباله میشوند و در این محل به صورت غیر بهداشتی و غیر اصولی دفن شده که شهرداری در زمینه بی خطرسازی آنها مسئولیتی ندارد.
انتهای پیام
نظرات