دکتر کاوه مدنی، دبیر کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم و استاد امپریال کالج لندن در حاشیه این کنفرانس در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ایران با چالش تغییر اقلیم مواجه است، گفت: تغییر اقلیم برخلاف سایر مسائل یک موضوع بخشی و ملی نیست و همه مسائل از جمله آب، غذا، انرژی و امنیت را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با بیان اینکه برای رفع چالشهای تغییر اقلیم باید همه مسائل به صورت یکپارچه دیده شود، اظهار کرد: حل معضل پدیده تغییر اقلیم در گرو تعامل همه ارگانهای مرتبط است و امیدواریم در این کنفرانس محفلی باشد تا افراد به یک اجماع کامل درخصوص تهیدات تغییرات اقلیمی برسند.
مدنی با بیان اینکه تهدیدات مشترک میان انسانها منجر به همکاری بیشتر آنها میشود، خاطرنشان کرد: این کنفرانس در دعوت از اساتید ایرانی مقیم خارج در حوزههای آب، انرژی و محیط زیست موفق بوده است و توانسته است از این افراد در کمیتههای علمی بهره ببرد.
دبیر کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم اضافه کرد: امیدوارم این روند ادامه داشته باشد که به جای دعوت از اساتید خارجی از محققان خارج از کشور دعوت به عمل آید.
وی همچنین به روند فعلی تخریب محیط زیست در ایران اشاره کرد و یادآور شد: تغییرات اقلیمی بیشتر به عنوان یک پدیده جهانی شناخته میشود که برای حل آن نیاز به همکاریهای بینالمللی است.
وی با تاکید بر اینکه اگر تصور شود که از بین بردن تغییرات اقلیمی با یکسری اقدامات صورت میپذیرد، یک اشتباه است، یادآور شد: پدیده تغییر اقلیم دارای عوامل خارجی است، ضمن آنکه ما هم به عنوان یک تهدید خارجی برای سایر کشورها محسوب میشویم.
این استاد دانشگاه امپریال کالج لندن به بیان وضعیت زیستمحیطی کشور پرداخت و گفت: کشوری که درک درستی از توسعه ندارد، محیط زیست را تخریب میکند و زمانی که محیط زیست تخریب شد، به اهمیت محیط زیست پی میبرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ایران در این مرحله قرار دارد و من اعتقاد دارم رفتار ما نسبت به محیط زیست تغییر نکرده، چون اهمیت آن را درک نکردیم.
به گزارش ایسنا، اولین کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم از سوی وزارت نیرو و با همکاری پژوهشکده سوانح طبیعی و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از امروز آغاز شد و تا فردا سهشنبه 10 اسفندماه ادامه دارد. در این کنفرانس درخصوص موضوعاتی چون تغییر اقلیم، مسؤولیتهای سازمانی و خلعهای قانونی، آینده کمکربن، حملونقل هوایی و اثرات آن بر تغییرات اقلیمی، تدوین راهبردها و برنامه ملی سازگار با تغییر اقلیم در بخش آب، کشاورزی هوشمند، تغییر اقلیم و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی و بررسی تاثیر بلندمرتبهسازی در گسترش جزیره حرارتی بحث و تبادلنظر خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات