• شنبه / ۷ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95120704096
  • خبرنگار : 71467

وقت‌کشی بانک‌ها در لحظه آخر

وقت‌کشی بانک‌ها در لحظه آخر

با وجود گذشت حدود یک هفته از ابلاغ دستورالعمل بخشودگی سود و جرائم بدهکاران تا ۱۰۰ میلیون تومان همچنان شعب برخی از بانک‌های تعیین شده از عدم دریافت بخشنامه سخن می‌گویند و یا از وجود آن ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند. در صورت عدم تمدید این طرح فقط زمانی در حدود ۲۰ روز برای بدهکاران وجود دارد که باتعلل فعلی بانک‌ها فرصت اندک باقی مانده نیز از دست خواهد رفت.

به گزارش ایسنا، با مصوبه هیات وزیران در بهمن‌ماه امسال برای اجرایی شدن تبصره ۳۵ قانون بودجه ۱۳۹۵، شرایطی فراهم شد تا بدهکاران تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان بانکی بتوانند وام‌های دریافتی خود را با مراجعه به شعب بانک‌های منتخب به‌طور کامل تسویه کرده و از بخشودگی بهره‌مند شوند. به‌طوری که اگر فردی که تسهیلات دریافت کرده اصل آن را به‌طور یکجا پرداخت کند سودی که طی مدت دریافت تسهیلات به آن تعلق گرفته و یا جریمه دیرکرد پرداخت اقساط آن از گیرنده وام دریافت نشود.

این در حالی است که بر اساس قانون بودجه دولت موظف خواهد بود که با توجه به شرایط تعیین شده در ضوابط مربوط به بخشودگی بدهکاران تا ۱۰۰ میلیون تومان، سود تسهیلات دریافتی بدهکاران تا این مبلغ را به بانک‌ها بپردازد. البته منبع تامین آن حدود ۱۰ هزار میلیارد تومانی است که از محل درآمد ناشی از تسعیر نرخ ارز در حساب بانک مرکزی قرار دارد. از سوی دیگر در صورت پرداخت اصل بدهی به‌طور یکجا و نقدا بانک‌ها هم موظف شدند جرائم متعلقه را بپردازند تا در مجموع شرایطی ایجاد شود که بخشی از بدهی بانک‌ها تسویه و به آنها برگردد.

با این‌که حدود یک هفته از ابلاغ بخشنامه و ضوابط اجرای این مصوبه از سوی بانک مرکزی به شبکه بانکی گذشته، اما همچنان برخی شعب بانک‌ها از وجود آن ابراز بی‌اطلاعی کرده و عنوان می‌کنند دستورالعملی دریافت نکردند، البته این اعلام شعب به دفاتر مرکزی بانک‌های مربوطه برخواهد گشت، چرا که آنها ضوابط و دستورالعمل را از مرکز دریافت نکرده و به‌طور طبیعی شرایط اجرای آن را هم نخواهند داشت.

این در حالی است که در حالت عادی هم ضوابط مربوطه به فاصله یک ماه مانده به پایان سال در هیات وزیران تصویب و به شبکه بانکی ابلاغ شده است که خود زمان اندکی را برای بهره‌مندی بدهکاران در اختیار آنها قرار می‌دهد، چرا که با پایان سال جاری تبصره بودجه نیز قابلیت اجرایی خود را از دست خواهد داد. با این حال ظاهرا در کمیسیون تلفیق مجلس بحث‌هایی برای تمدید اجرای آن تا پایان سال آینده مطرح شده ولی هنوز به تصویب نهایی نمایندگان و البته تایید شورای نگهبان نرسیده است. پس در این شرایط اگر قرار باشد تمدیدی اتفاق نیفتد با تعللی که بانک‌ها در اجرای بخشودگی بدهکاران بانکی انجام می‌دهند دیگر زمان چندانی برای استفاده مناسب از فضای ایجاد شده وجود نخواهد داشت.

بانک مرکزی نیز اعلام کرده است با ابلاغی که به شبکه بانکی انجام شده اگر بانک‌ها در این باره اقدامی نکنند تخلف آن‌ها محسوب خواهد شد.

بانک‌های ملی، سپه، صادرات، تجارت، توسعه تعاون، صنعت و معدن، توسعه صادرات، رفاه کارگران و کشاورزی بانک‌هایی هستند که براساس دستور بانک مرکزی ملزم به اجرایی کردن این ماده از قانون بودجه سال ۱۳۹۵ خواهند بود. بانک‌هایی که عمدتا دولتی و نیمه‌دولتی بوده و شرایط دریافت اصل طلب خود را خواهند داشت چرا که عمدتا این بانک‌ها درگیر تسهیلات تکلیفی شده و منابع زیادی را در حالت معوق دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۱:۴۷

تکلیف بانک مسکن را روشن کنید که از روزهای تاخیر جریمه را از اقساط پرداختی کسر کرده

avatar
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۴:۲۱

بانک ملت هم در بخشنامه بانک مرکزی است

avatar
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۴:۳۰

بانک های مشمول بخشنامه بانک مرکزی کپی شده از سایت بانک مرکزی: به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این بخشودگی صرفا مشمول افرادی است که به بانک های ملي ايران، بانک صادرات ايران، بانک تجارت، بانک ملت، بانک سپه، بانک توسعه تعاون، بانک صنعت و معدن، بانک توسعه صادرات ايران، بانک رفاه کارگران و بانک کشاورزي بدهی جاری و غیرجاری دارند.

avatar
۱۳۹۵-۱۲-۰۷ ۱۴:۴۵

همیشه مشکل در بدنه اجرایی و بوروکراسی حاکم بر آن است: امروز شنبه (هفتم اسفند ۹۵) به شعبه....بانک.....مشمول این بخشنامه برای تسویه وام دریافتی مراجعه کردم ولی شعبه مورد نظر اظهار بی اطلاعی کردند و گفتند در این موارد اطلاعیه رسمی به شعبه ها صادر می‌شود و تا زمانی که به شعبه ها مستقیما ابلاغ نشود کاری نمی‌توان کرد، چون به ما ابلاغ نشده و موضوع تا الان منتفی است. با توجه به تاخیر شعب در اجرا و محدودیت در زمان باقیمانده (تا آخر اسفند ۹۵) عملا این همه تلاش مجلس و دولت و بانک مرکزی بی نتیجه خواهند ماند و مردم عادی هم نمی‌توانند از این قانون استفاده کنند.