به گزارش ایسنا، تسهیلات پرداختی تحت عنوان وام ازدواج که با منابع قرضالحسنه و با کارمزد چهار درصد به زوجین پرداخت میشود، از سال جاری و با مصوبه مجلس تا سقف ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت. این تسهیلات کمتر از ۱۰ سال است که در شبکه بانکی رایج شده و البته اغلب با نوساناتی در پرداخت نیز همراه بود بهطوری که حتی در مواردی ارائه آن متوقف و یا اینکه برای مدتهای طولانی میزان آن بدون تغییر باقی مانده بود.
این در حالی است که منابع پرداختی به هر یک از زوجین در قالب وام ازدواج تا سال گذشته و با وجود شرایط متفاوت اقتصادی طی سالهای اخیر در حد سه میلیون تومان برای هر نفر بود که در مجموع رقمی نزدیک به شش میلیون تومان برای زوجین را شامل میشد، اما از خردادماه امسال و ابلاغ بودجه سال ۱۳۹۵ سقف این وام حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافته و به ۱۰ میلیون تومان برای هر نفر رسید.
در حالی رقم موجود ۱۰ میلیونی برای زوجین هنوز از نگاه نمایندگان ناکافی به نظر میرسد و در سویی دیگر توان پرداخت بیش از این از سوی شبکه بانکی وجود ندارد که پیشبینی بر این است تا پایان امسال بانکها بتوانند حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار فقره وام ازدواج ۱۰ میلیونی پرداخت کنند که منبعی در حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان نیاز دارد. در آخرین آمار اعلامی بانک مرکزی از ابتدای سال تا کنون حدود ۸۵۰ هزار فقره وام ازدواج از سوی بانکها پرداخت شده است.
وام ۸۰ میلیونی با شرایط پس انداز
در شرایطی که عموم بانکها با اینکه از منابع قرضالحسنه پسانداز و جاری برای اعطای وام ۱۰ میلیونی استفاده کردند، همچنان قدرت چندانی برای پرداخت آن ندارند که بانکهای قرضالحسنه برای افزایش سقف وام ازدواج اقداماتی انجام دادهاند. چندی پیش بود که بانک قرضالحسنه مهر ایران از پرداخت وام ۸۰ میلیون تومانی ازدواج خبر داد.
بر اساس شرایطی که برای پرداخت این تسهیلات اعلام شده است، متقاضی میتواند پس از طی دورهای از ایجاد پسانداز و تمرکز گردش مالی خود از دو طریق برای دریافت تسهیلات استفاده کنند. اولین مورد افرادی هستند که در سن ازدواج و یا نزدیک به ازدواج قرار دارند. این افراد که در حال حاضر هم می توانند یک فقره تسهیلات ۱۰ میلیون تومانی از بانکها دریافت کنند، امکان دریافت وام در قالب طرح وام ۸۰ میلیون تومانی را نیز با تمرکز مالی، گردش حساب و ایجاد رسوب منابع طی دوره یک تا سه ساله خواهند داشت.
اما در طرح دوم خانوادهها و والدین هستند که میتوانند برای فرزندان خود در آینده برنامهریزی کنند بهطوری که پرداخت این وام در بازه پنج تا ۱۰ سال بهطور میانجامد. در واقع والدین میتوانند برای فرزندانی که در سنین پایینتری هستند با پسانداز مبالغ کوچکتر به صورت ماهانه و در قالب قرضالحسنه برای دریافت تسهیلات تا سقف ۸۰ میلیون تومان برنامهریزی کنند. به عنوان مثال اگر خانواده بتواند در سال اول ماهیانه ۴۵ هزار تومان برای ازدواج فرزند خود پسانداز کند و سپس در هر سال این مبلغ ماهانه را ۲۰ درصد افزایش دهد روال اینگونه است که پرداخت ماهانه سال دوم ۵۴ هزار تومان و در سال سوم ماهانه ۶۵ هزار تومان شده و به همین ترتیب برنامه پسانداز ماهانهبا رشد ۲۰ درصدی و تا ۱۰ سال ادامه خواهد داشت. در این حالت در پایان دوره ۱۰ ساله، اندوختهای حدود ۱۴ میلیون تومان خواهند داشت. در انتهای سال دهم حدود ۶۵ میلیون تومان به عنوان تسهیلات قرضالحسنه ازدواج با کارمزد چهار درصد دریافت خواهد کرد.
باید توجه داشت که با توجه به قرض الحسنه بودن حساب پس انداز وام ازدواج، برای دورههایی که پول به طرو ماهانه واریز می شود، سودی به صاحب حساب به عنوان سود سپرده تعلق نخواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات