به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه به هنگام بازگشت از سفرش از سه کشور عربی گفت: اگر اکثریت آرای رفراندوم پیشرو آری باشد، در این صورت فرصتی برای من ایجاد میشود که دوباره در حزبم ثبت نام کنم.
وی ادامه داد: در صورت به تصویب رسیدن اصلاحات قانون اساسی در رفراندوم ۱۶ آوریل ترکیه دو سال وقت برای انجام تغییرات لازم برای راه اندازی سیستم ریاست جمهوری خواهد داشت.
اردوغان اضافه کرد: این روند گذار باید "بسیار خوب" آماده شود. در این روند هیچگونه مانعی از اداره حکومت ایجاد نمیشود و تنها جامعه برای پذیرش یک سیستم جدید آماده خواهد شد.
وی درباره کمپینهای تبلیغاتی برای کسب آرای آری در رفراندوم پیشرو گفت: چند روز گذشته ما به آکسارای رفتیم. پیش از آن نیز به مرسین رفته بودیم. در همین راستا سفرهایی استانی خواهیم داشت. البته در این میان به کشورهای خارجی نیز خواهیم رفت. در همین راستا قرار است به ۳۰ شهر سفرهایی صورت گیرد.
رئیسجمهور ترکیه اضافه کرد: یک کمپین دوگانه هم از طرف من و هم از سوی نخست وزیر کشورمان درباره رفراندوم پیشرو برگزار خواهد شد. همچنین ما به کشورهای آلمان، بلژیک و هلند سفر خواهیم کرد و حتی ممکن است به یکی از کشورهای اسکاندیناوی برویم.
اردوغان در ادامه اظهاراتش هرگونه مانع و فشار علیه طرفداران رای "نه" در رفراندوم پیشرو از سوی دولت را تکذیب کرد.
وی گفت: چنین چیزی نمیتواند اتفاق بیفتد. در حال حاضر بسیاری از روزنامه نگاران و تحلیلگران در شبکههای تلویزیونی در حال بررسی ابعاد مختلف رفراندوم هستند. ما هیچ نیتی مبنی بر اعمال فشار علیه طرفداران رای نه در رفراندوم پیشرو را نداریم اما به هرحال هیچ حسن نیتی در پشت پرده رای نه به رفراندوم وجود ندارد. ما این حق را داریم که این مساله را بیان کنیم.
اردوغان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مخالفان رفراندوم "تروریست" تلقی میشوند گفت: باید به کسانی که طرفدار رای نه در انتخابات هستند، نگاهی بیندازیم. به طور مثال افرادی چون نیروهای پ.ک.ک و حزب دموکراتیک خلق مخالف اصلاحات قانون اساسی هستند.
وی در ادامه اظهاراتش با اشاره به گفتگوی تلفنیاش با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا گفت: در این تماس تلفنی، من درباره حمایت آنها از فتحالله گولن(روحانی در تبعید و مخالف دولت ترکیه) پرسیدم و وی وعده داد که از نزدیک، این موضوع را پیگیریکرده و دستورات لازم را بدهد.در همین راستا، مایک پامپئو، رئیس سیا به ترکیه آمد و با آژانس اطلاعات ملی کشورمان دیدار و گفتگو کردند. ما منتظر نتایج این مذاکرات هستیم.
مقامات ترکیه بر این باورند که فتحالله گولن و طرفدارانش (سازمان فتو)، طراح اصلی کودتای ۱۵ ژوئیه هستند. بر همین اساس ترکیه خواهان استرداد گولن از آمریکا است اما واشنگتن از تحویل وی به آنکارا سرباز میزند.
انتهای پیام
نظرات