• یکشنبه / ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95111711483
  • خبرنگار : 71402

ترامپ: برای پوتین احترام قائلم/ فکر می‌کنید کشور ما خیلی بی‌گناه است؟!

ترامپ: برای پوتین احترام قائلم/ فکر می‌کنید کشور ما خیلی بی‌گناه است؟!

دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای با دفاع از ولادیمیر پوتین گفت که برای او احترام زیادی قائل است. اظهارات او واکنش‌هایی را در پی داشت.

به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز که مشروح آن شامگاه یکشنبه پخش می‌شود، از "احترام" خود برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه دفاع کرد. در حالی که آمریکایی‌ها به دلیل اقدامات مسکو علیه روزنامه‌نگاران به پوتین لقب "قاتل" را نسبت می‌دهند، ترامپ گفت که ایالات متحده "از این قاتل‌ها زیاد دارد!" او در ادامه این پرسش را مطرح کرد: خب شما فکر می‌کنید کشور ما خیلی بی‌گناه است؟!

این سخنان در مصاحبه ترامپ با بیل اورایلی، مجری سرشناس شبکه خبری فاکس نیوز مطرح شد. ویدیوی کوتاهی از این مصاحبه منتشر شده که در آن اورایلی درباره احساس ترامپ به پوتین سوال می‌کند. این مساله غالبا در دوران کمپین‌های انتخاباتی آمریکا مطرح می‌شد.  

ترامپ در پاسخ گفت: «من به او احترام می‌گذارم. خب من به افراد بسیاری احترام می‌گذارم اما این بدان معنا نیست که من با آنها همراه می‌شوم.» مجری فاکس در واکنش گفت که پوتین "قاتل" است چرا که شماری از روزنامه‌نگاران و مخالفان را در روسیه به قتل رسانده اما ترامپ بدون آنکه از این سخنان تعجب کند،‌ با قاطعیت گفت: قاتلان زیادی هستند. ما هم قاتلان زیادی داریم. خب فکر می‌کنید کشور ما خیلی بی‌گناه است؟

به گفته ترامپ، مناسبات بهتر با روسیه در راستای منافع ملی آمریکاست. او گفت:‌ اگر روسیه در مبارزه با داعش و "تروریسم اسلامی" در سراسر جهان که مبارزه مهمی است، به ما کمک کند، بسیار خوب است.

ترامپ در دسامبر ۲۰۱۵ هم در مصاحبه با ام‌اس‌ان‌بی‌سی اظهارات مشابهی مطرح کرد. او آن زمان درباره اتهام پوتین برای کشتن روزنامه‌نگاران گفت: او کشورش را اداره می‌کند و دست‌کم یک رهبر است؛ درست بر عکس آنچه ما در کشورمان داریم. او بهتر از اوباماست.  

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین گفته بود: همانطور که شما می‌دانید، گمان می‌کنم کشور ما هم کشتارهای زیادی دارد. اقدامات دیوانه‌واری اکنون در سراسر جهان انجام می‌شود؛ کشتارهای زیاد، دیوانگی‌های زیاد.

در همین حال مصاحبه ترامپ با فاکس نیوز واکنش‌های بسیاری را داشت و موجب عصبانیت برخی از محافظه‌کاران در رسانه‌های اجتماعی شد. یکی از مفسران محافظه‌کار سرشناس در توئیتی گفت: اگر اوباما چنین حرفی می‌زد، شون هنیتی و لورا اینگراهام (دو تن از مجری‌های معروف رادیویی آمریکا) الان می‌گفتند او باید استیضاح شود.

مایکل مک‌فال، سفیر سابق آمریکا در روسیه هم در توئیتر نوشت: آهای میهن‌پرستان خودخوانده! این کلیپ را ببینید و و بگویید که "میهن‌پرستی" چیست و "آمریکا اولویت دارد" به چه معناست. صادقانه می‌گویم که متوجه نشدم.

طبق گزارش کمیته روزنامه‌نگاران، 36 روزنامه‌نگار از سال 1992 در روسیه به قتل رسیدند که 23 مورد از این قتل‌ها از دور اول ریاست جمهوری پوتین در سال 2000 است. معروفترین این روزنامه‌نگاران، آنا پولیتکوفسکایا بود که سال 2006 زمانی که روی پرونده شکنجه در چچن تحقیق می‌کرد، به ضرب گلوله کشته شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۳:۵۹

با نگاه سیاسی به پشت پرده سیاست این دو کشور دارای مسیر مشترکی بودند و در گذار سیاست جهانی این دو ابر قدرت جهان هر دو با شکستهای زیادی روبرو شدند و هر دو سقوط سیاسی را در جهان مزه کرده اند. روسیه که بعد از شکست دیوار برلین علنا شکست خود را اعلام کرد و تا جایی پیش رفت که از نظر توسعه در سطح جهان دوم تلقی می شد و پوتین توانست از حس ناسیونالیستی روسی استفاده کرده و قدرت را در دست بگیرد و در سیاست روسیه تجدید نظر کرده و شروع به ساختن کمپین جدید شد و با ساخت این کمپین توانست تا حد خیلی کمی قدرت از دست رفته روسیه را دوباره باز گرداند و امریکا هم که ادعای ابر قدرتی می کرد با انقلاب‌های مردمی جهانی روبرو شد و در روند سیاست جهانی امریکا یکی پس از دیگری دوستان خود را از دست داد و از نظر سیاسی در پایین ترین دوران خود را سپری می کند. این دو ابر قدرت که افکار بازگشت به قدرت قدیم خود را در سر می پرورانند راهی جزء اتحاد با یکدیگر ندارند. روسیه و امریکا خوب می دانند که برای بقاء قدرت خودشان به یکدیگر احتیاج دارند قدرتهای جدید سر بیرون زده اند و اگر این دو ابر قدرت با یکدیگر همکاری نکنند هر دو با عملکرد بد سیاسی که در گذشته نسبت به مستعمرات خود داشتند با چالش سیاسی جهانی قرار گرفته اند و برای حل این چالش می بایست این دو یکی شوند و سیاست پشت پرده را اجراء کنند.