به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی، یکی از مقامات وزارت دفاع سئول در این باره گفت: هیچ نشانهای از آمادگی برای پرتاب آزمایشی یک موشک بالستیک قارهپیما از سوی کره شمالی وجود ندارد. با این حال ما به صورت مداوم تمام فعالیتهای نظامی جدید در این کشور را تحت نظارت داریم چراکه پیونگ یانگ میتواند هر زمانی که رهبرش دستور داد، موشک میان برد شلیک کند.
مقامات نظامی سئول میگویند، فقدان تکنولوژیهای مرتبط با ساخت موشکهای دوربرد و قارهپیما علت اصلی عدم آزمایش چنین موشکهایی از سوی پیونگ یانگ است.
این در حالی است که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سخنرانی خود به مناسبت سال نو میلادی اعلام کرد که کشورش وارد مراحل نهایی آمادگی برای پرتاب آزمایشی یک موشک قارهپیما شده است؛ اظهاراتی که تهدیدی واضح از سوی این کشور مبنی بر نزدیک شدن به تولید موشکهای مجهز به کلاهک هستهای محسوب میشد.
در همین حال هفته گذشته کره جنوبی و آمریکا از گمانهزنیهایی خبر دادند که براساس آنها پیونگ یانگ دو نمونه از موشکهای قارهپیما خود را بر پرتاب کنندههای متحرک مستقر کرده است؛ گمانهزنیهایی که به نحوی نشان میدهد ممکن است پیونگ یانگ زودتر از آنچه که انتظار میرود این نوع موشکها را آزمایش کند.
با این حال وزارت دفاع کره جنوبی این اقدام دولت پیونگ یانگ را تلاشی برای جلب توجه دولت جدید آمریکا دانسته است.
این وزارتخانه همچنین ادعا کرده است: هرگونه آزمایش موشکی از سوی کره شمالی درواقع نوع پیشرفتهتر موشکهای بالستیک میان برد و نه موشکهای قارهپیما خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات