• شنبه / ۹ بهمن ۱۳۹۵ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95110905450
  • خبرنگار : 71516

روسیه پیش‌نویس قانون اساسی جدید سوریه را تقدیم دی‌میستورا کرد

روسیه پیش‌نویس قانون اساسی جدید سوریه را تقدیم دی‌میستورا کرد

نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو اعلام کرد که این کشور پیش‌نویس قانون اساسی جدید سوریه را تقدیم استفان دی‌میستورا کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت سیریانیوز، آلکسی بوروداوکین، نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو گفت: ما پیش‌نویس قانون اساسی سوریه را که از سوی مسکو تهیه شده به دفتر استفان دی‌میستورا، فرستاده سازمان ملل ارسال کردیم.

نمایندگان مخالفان سوریه در دیدارشان با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه از تصمیم خود برای تشکیل تیم‌های ذیربط جهت بررسی قانون اساسی جدید سوریه خبر داده بودند.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است که نشست مسکو با مشارکت قدری جمیل، عضو جبهه مردمی تغییر و آزادی، رنده قسیس، رئیس "جنبش جامعه کثرت‌گرا"، جهاد مقدسی و جمال سلیمان، دو عضو هیئت مخالفان در نشست آستانه، حسن عبدالعظیم، عضو هیئت عالی مخالفان سوریه الیان مسعد، رئیس گروه مخالف "حمیمیم"، خالد عیسی و علی عبدالسلام، دو عضو حزب اتحاد دموکراتیک کرد سوریه، لؤی حسین، رهبر جریان "بازسازی کشور" و علاء عرفات، رئیس حزب اراده مردمی برگزار شد.

در این بیانیه آمده است که مخالفان سوری از تصمیم خود برای تشکیل کارگروهی برای بررسی مسائل مربوط به پیش‌نویس قانون اساسی و تشکیل هیئت متحدی از مخالفان برای شرکت در مذاکرات ژنو خبر دادند.

نمایندگان مخالفان سوریه تلاش‌های روسیه برای حل بحران سوریه در سریع‌ترین زمان ممکن از طریق برگزاری مذاکرات فراگیر را ستودند.

عبدالسلام علی، نماینده حزب دموکرات کرد سوریه بعد از دیدار با لاوروف به خبرگزاری نووستی گفت: در دوره ماقبل مرحله انتقالی باید بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در هر حال در قدرت باقی بماند چراکه در صورت برکناری وی گروه‌های تندرو اوضاع سوریه را به اوضاعی مثل لیبی، یمن  یا سومالی تبدیل می‌کنند برای همین باید اسد برای دوره‌ای در قدرت باقی بماند و بعد از آن دوره انتقالی آغاز شده و قانون اساسی جدید تدوین می‌شود.

وی گفت: مسائل مهم سوریه را تنها از طریق نظام فدرالی و راه‌های دموکراتیک می‌توان حل کرد. سوریه امروز عملا تقسیم شده است. برای همین باید دنبال ساختاری باشیم که بتوان سوریه را به صورت یک کشور یکپارچه و متحد حفظ کرد تا تمامی شهروندان از حقوقشان برخوردار شوند.

عبدالسلام علی گفت: حزب اتحاد دموکراتیک امیدوار است برای حضور در مذاکرات ژنو دعوتنامه دریافت کند. حل بحران سوریه بدون کردها محال است چراکه کردها امروزه نیرویی هستند که به مبارزه با تروریسم می پردازند.

اخیرا مذاکرات صلحی میان دمشق و مخالفان در آستانه برگزار شد. براساس این پیش‌نویس جدید اختیارات پارلمان سوریه تا حد زیادی به ضرر اختیارات بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه افزایش می‌یابد. براساس این پیش‌نویس نیروهای مسلح سوریه نیز در زمینه سیاسی مداخله نکرده و بر لزوم برتری دادن حقوق بین‌المللی در نظام حقوقی سوریه تأکید شده است.

پیش از این شبکه خبری روسیا الیوم به نقل از خالد عیسی، نماینده حزب اتحاد دموکراتیک کرد سوریه اعلام کرده بود که این حزب قصد دارد پیش‌نویسی را برای قانون اساسی جدید سوریه در دیدار مخالفان با لاوروف تقدیم کند.

لاوروف گفته که طرف روسی با توجه به آنچه در طول سال‌های گذشته از دولت، مخالفان و کشورهای منطقه شنیده، این پیش‌نویس را تهیه کرده است.

براساس این پیش‌نویس تعابیری از جمله "عربی" بودن سوریه از نام جمهوری عربی سوریه برداشته می‌شود و تنها به "الجمهوریه السوریه" اکتفا می‌شود تا تضمین کننده تمامی گروه‌های سوری باشد.

همچنین مرزهای سوریه تا حد ممکن از طریق همه‌پرسی سراسری تغییر کرده و از زبان کردی و عربی به صورت مساوی در مناطق خودگردان کردها استفاده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha