به گزارش ایسنا، حمید چیتچیان در مراسم افتتاح خط انتقال آب کاکارضا به خرمآباد بیان کرد: با وجود کمبود منابع آب در برخی نقاط کشور لازم است سرمایه گذاریهای عظیم همراه با تدبیر و خلاقیت باشد تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.
وی اظهار کرد: بخشی از پیچیدگیهای مدیریت آب کشور به این بر میگردد که چند استان در یک حوزه آبی سهیم هستند.
چیتچیان ادامه داد: با مدیریت منابع آب باید بتوان تقسیم بندی بین سایر مصارف را به درستی انجام داد تا کمبود منابع آب جبران شود.
وزیر نیرو ادامه داد: هر چه که ما در مسیر توسعه صنعتی کشور قدم برمیداریم نیاز به آب بیشتر احساس میشود و برای همین است که در برخی استانها برای فرآیندهای صنعتی به منابع آبی نیاز داریم و در غیر اینصورت توسعه آن مناطق امکان پذیر نیست.
وی تصریح کرد: اگر کشور و مدیریت منابع آب نسبت به مسائل محیط زیستی غافل باشد، تبعات بسیار زیادی برای کشور دارد که ریزگردهای خوزستان از جمله موارد مورد ذکر در این خصوص است.
چیتچیان یادآورشد: مدیریت آب برای کشور اهمیت بسیار زیادی دارد و ما ناچاریم هم حقوق بالادست و هم پایین دست، حقوق محیط زیست و انسانها را رعایت کنیم و توازنی بین مصارف هم داشته باشیم.
وزیر نیرو تصریح کرد: امیدواریم با عنایت خداوند بتوانیم در حوزه مدیریت آب موفق باشیم و همه استانها به سهم خود برسند و مسیر توسعه کشور به سرعت طی شود.
وی خاطر نشان کرد: فعالیتهای سد سازی بخشی از فعالیتهای ما است و ما ناچاریم در مناطقی که مشکل در تامین آب دارند موضوع را رفع کنیم.
چیتچیان با بیان اینکه ١٢٠ طرح آبرسانی داریم که طول خط آنها چند صد کیلومتر بوده و نمونه آن سد کوثر است، افزود: مشکل دیگر کشور در حوزه آب، بحث کیفت منابع آب و تصفیه خانههاست.
وزیر نیرو با اشاره به پروژههای آبی در استان بیان کرد: در زمان اخیر سه سد در لرستان به بهرهبرداری رسیده است. همچنین سد مروک ٧٧ درصد پیشرفت دارد و سد شهید بروجردی و آبسرده در حال اجراست که سرعت اجرای آنها بیشتر خواهد شد.
وی اظهار کرد: سد عظیم بختیاری پروه بسیار بزرگی است که امیدواریم با تدابیر لازم و با تامین مالی به افتتاح برسد.
چیتچیان خاطر نشان کرد: نام سد معشوره به درخواست استان در صورت امکان تحت عنوان سد کشکان اصلاح نام خواهد شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه ٣٨ طرح کوچک در لرستان در حال اجراست، افزود: آبرسانی روستایی در لرستان با سرعت در حال اجراست.
چیتچیان گفت: در ٩ شهر استان همزمان پروژههای آبرسانی در حال اجراست و امیدواریم تحول عظیمی در حوزه اقتصای و اجتماعی استان انجام شود.
باید ۲۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه شود
وزیر نیرو اظهار کرد: باید ٢٥ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شود.
چیتچیان در آیین آغاز عملیات نیروگاه ٨٩٠ مگاواتی خرمآباد نیز بیان کرد: امروزه اهمیت برق به حدی است که اگر روزی قطع شود بسیاری از صنعتها از کار میافتد.
وی با اشاره به اینکه در هنگام قطعی برق، کل صنعت کشور قطع میشود، اظهار کرد: برق یک نیاز جدی برای زندگی است و در نبود آن ایستگاههای بمباز قطع میشوند.
چیتچیان ادامه داد: بالا رفتن میزان مصرف برق در الهای اخیر نشان دهنده فعال شدن صنایع کشور است.
وزیر نیرو ادامه داد: در برنامه ششم توسعه بیش بینی شده است که بایستی ٢٥ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شود و ما برای رسیدن به این هدف یک برنامه ریزی داشتهایم.
وی اضافه کرد: سعی داریم با بالابردن راندمان در بخش مصرف، میزان مصرف برق را بایین بیاوریم.
وزیر نیرو یادآور شد: همجنین درصدد هستیم که قله مصرف را به ساعتهای غیر پیک منتقل کنیم چرا که میزان مصوف برق در طول شبانه روز و ماههای مختلف متفاوت است.
وی افزود: در پیک تابستان امسال با تلاش شبانه روزی همکاران توانستیم ۳۰۰۰ مگاوات بار پیک را کاهش دهیم.
چیتچیان گفت: یکی از فعالیتهای وزارت تلاش در جهت بالابردن راندمان تولید برق در کشور بوده است.
وزیر نیرو بیان کرد: تلاش ما بر این بوده که نیروگاههایی با راندمان بیش از ٤٥ درصد را در استانهای کشور راه اندازی کنیم و نیروگاه ٨٩٠ مگاواتی خرمآباد از جمله این نیروگاهها در کشور بوده که راندمان آن ٥٨ درصد است.
وی اضافه کرد: در ابتدا توربینهای گاز در نیروگاه ٨٩٠ مگاواتی خرمآباد وارد مدار خواهد شد و سپس واحد بخار آن راه اندازی میشود.
چیتچیان ادامه داد: نیروگاه ١٠٠٠ مگاواتی که قرار بود در لرستان راه اندازی شود، بصورت نیروگاه ٥٠٠ مگاواتی احداث خواهد شد.
وزیر نیرو خاطر نشان کرد: راه اندازی یک نیروگاه ٥٠٠ مگاواتی در بروجرد بیش بینی شده است که با سرمایه گذاری خصوصی باید انجام شود.
انتهای پیام
نظرات