به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این زندانها در زمان جنگ با تروریسم جورج دبلیو بوش بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر برای نگهداری مظنونان تروریست استفاده میشدند اما باراک اوباما رسما دستور بستن آنها را صادر کرد.
هرگونه بازگشت به تاکتیکهای ضد ترور دولت بوش از جمله زندانهای مخفی و شیوههای خشن بازجویی و شکنجه میتواند متحدان کلیدی آمریکا در جنگ با گروههای شبه نظامی نظیر القاعده و داعش را به عقبنشینی وادارد.
به گفته مقامها انتظار میرود ترامپ این دستور را ظرف چند روز آینده امضا کند.
گفته شده که دستور بررسی مجدد احیای برنامه بازجویی از تروریستهای مهم در خارج از آمریکا به مقامهای ارشد داده شده و گفته شده این موضوع مورد بررسی قرار گیرد که آیا سازمان سیا این مراکز را تحت نظر داشته باشد یا خیر.
شون اسپایسر، سخگوی دولت ترامپ گفته پیشنویس این دستور در اسناد کاخ سفید نیست این پیشنویس که توسط روزنامه واشنگتن پست به چاپ رسید شامل یک بخش مفقود شده است که نشان میدهد احتمالا متن کامل برای امضا به ترامپ داده نشود.
پل راین، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفته است که دولت ترامپ این سند را ننوشته است. وی گفت: تصور من این است که این دستور توسط فردی که در دورن انتقال قدرت فعالیت می کرده نوشته شده که در ددولت ترامپ مسئولیتی ندارد این دستور دولت ترامپ نیست.
در پیش نویس دستور ترامپ دستور بازنگری بر روشهای بازجویی از مظنونان تروریست باز نگه داشتن مراکز بازداشتی در پایگاه گوانتانامو و ارسال زندانیان جدید به این زندان دیده می شود.
همچنین در این سند عبارت "جنگ جهانی با تروریسم" به "جنگ با اسلام افراطی" تبدیل شده است عبارتی که ترامپ بارها استفاده کرده است.
زندانهای مخفی سیا در لهستان، لیتوانی، رومانی، تایلند و افغانستان هستند. در سال ۲۰۰۶ دولت بوش به استفاده از شیوههای خشن بازجویی خاتمه داد و همه این مراکز به جز یکی از آنها در کابل را تعطیل کرد.
انتهای پیام
نظرات