• جمعه / ۱ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95110100241
  • خبرنگار : 71516

اسد: سوریه با حمایت ایران، روسیه و چین بازسازی خواهد شد

اسد: سوریه با حمایت ایران، روسیه و چین بازسازی خواهد شد

رئیس‌جمهور سوریه تأکید کرد که دمشق بازسازی برخی نواحی پایتخت را آغاز کرده و در حال حاضر برای بازسازی حلب و دیگر شهرهای آسیب دیده برنامه‌ریزی می‌کند.

به گزارش ایسنا، بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در مصاحبه با شبکه تی بی اس ژاپن گفت: ما بازسازی برخی مناطق حومه دمشق را آغاز کردیم و اکنون برای بازسازی مناطق جدید و شهر حلب برنامه‌ریزی می‌کنیم. ما منتظر این نمی‌مانیم که بحران به پایان برسد و بعد بازسازی را شروع کنیم. مردم سوریه مصمم به بازسازی کشورشان هستند. ما سوریه را خودمان ساختیم و قادریم اکنون آن را بازسازی کنیم.

وی افزود: این اقدام زمان زیادی به طول می‌انجامد. ما با حمایت دوستانمان روسیه، چین و ایران بازسازی سوریه را آغاز کرده‌ایم. مشکل زمان نیست بلکه مسئله با اهمیت‌تر توانایی ما برای بازسازی کشور است و ما نگران این مسئله نیستیم. آنچه که ما را نگران می‌کند این است که چگونه می‌توان ذهن کسانی را که به ایدئولوژی‌های داعش آلوده شده، پاک کرد.

وی گفت: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از اخوان المسلمین است و تظاهر می‌کند که علیه تروریست‌های داعش و النصره است اما در واقع همواره از آن‌ها حمایت می‌کند.

بشار اسد تأکید کرد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا از معدود رؤسای جمهور آمریکایی است که قبلا با دنیای سیاست سروکار نداشته است. اگر اخبار رسانه‌های مختلف به ویژه رسانه‌های آمریکایی را دنبال کنیم می‌بینیم که این رسانه‌ها هم پیش‌بینی سیاست‌های ترامپ را غیرممکن می‌دانند چراکه آن‌ها اطلاعات کمی از دیدگاه‌های ترامپ دارند. تنها مسئله مثبتی که در اظهارات و مواضع ترامپ دیده می‌شود مسئله مبارزه با تروریسم است. برای همین است که ما امیدواریم دولت آتی آمریکا به تعهدات خود در این باره عمل کند و حمایتش در زمینه تروریسم را تنها به سوریه محدود نکند چراکه تروریسم امروزه تنها مشکل سوریه نیست بلکه مشکلی جهانی است. ما امیدواریم دولت آتی آمریکا در تشکیل یک ائتلاف واقعی برای مبارزه با تروریسم در منطقه صادق باشد.

بشار اسد گفت: ما اگر بخواهیم واضح صحبت کنیم باید بگوییم که داعش سال 2006 تحت نظارت آمریکا در عراق تأسیس شد. داعش تنها در عراق بود و در آن زمان به "دولت اسلامی" معروف بود و زمانی که بحران در سوریه آغاز شد به "دولت اسلامی در عراق و شام" تبدیل شد. از همین جا بود که ترکیه از داعش حمایت کرد. ترکیه از طریق همدستی رجب طیب اردوغان با داعش به صورت مستقیم در قاچاق نفت دست دارد برای همین ما نمی‌توانیم توقع جنگی صادقانه از سوی ترکیه یا آمریکا علیه تروریسم داشته باشیم.

بشار اسد افزود: مثال واضح دیگر حمله داعش به شهر تدمر (پالمیرا) است. تروریست‌ها در مقابل چشم آمریکایی‌ها و پهپادهایشان کنترل مناطقی از تدمر را در دست گرفتند. امروز که ما در حال صحبت کردن هستیم داعش به دیر الزور در شرق سوریه حمله کرده و آمریکایی‌ها برای توقف داعش هیچ کاری نمی‌کنند.

بشار اسد درباره مذاکرات آستانه گفت: هر مسئله‌ای که در این مذاکرات مورد بررسی قرار می‌گیرد باید در بررسی آن به قانون اساسی سوریه استناد شود چراکه این مسئله به دولت سوریه یا مخالفان یا گروه‌های تروریستی ارتباطی ندارد بلکه با حق تک تک شهروندان سوری درباره مشخص کردن آینده کشورشان مرتبط است.

وی افزود: در قانون اساسی ما مسئله‌ای به نام دولت انتقالی وجود ندارد. ما می‌توانیم یک دولت معمولی داشته باشیم که نماینده تمامی احزاب و گروه‌های سیاسی باشد. هر کسی می‌تواند به این دولت بپیوندد؛ دولتی که ما آن را دولت وحدت ملی می‌نامیم. بعد از تشکیل این دولت می‌توانیم درباره انتخابات پارلمانی صحبت کنیم.

بشار اسد گفت: استعفای رئیس‌جمهور یا ابقای وی در قدرت مسئله‌ای ملی است که با مردم سوریه در ارتباط است چراکه رئیس‌جمهور در سوریه به صورت مستقیم توسط مردم انتخاب می‌شود. در نتیجه تنها تصمیم گیرنده در این خصوص صندوق رأی‌گیری است. تمامی کسانی که می‌خواهند رئیس‌جمهور برکنار شود باید به پای صندوق‌های رأی بروند. دموکراسی در سرتاسر جهان اینگونه است ما بر سر این مسئله نه با مخالفان و نه با هیچ کشوری مذاکره نمی‌کنیم. این یک مسئله سوری و مرتبط با قانون اساسی است. موعد برگزاری انتخابات یا انتخابات زودهنگام اکنون در مذاکرات مطرح نمی‌شود اما این تنها راهی است که از طریق آن می‌توان مشخص کرد که من قدرت را ترک کنم یا خیر. من دلیل مشکلات نیستم. من به عنوان رئیس‌جمهور باید به کشورم کمک کنم نه اینکه فرار کنم و بگویم من می‌روم و مردم را می‌گذارم که به تنهایی از خودشان دفاع کنند. این راه‌حل نیست. در جریان هر بحرانی رئیس‌جمهور باید زمام امور را به دست بگیرد و با بحران مقابله کند. بعد از پایان بحران می‌تواند بگوید که می‌خواهد برود یا بماند. در آن زمان نیز این مردم سوریه هستند که می‌گویند بمان یا برو.

بشار اسد درخصوص اتهاماتی که به نظام سوریه و روسیه درباره بمباران بیمارستان‌ها وارد شده، گفت: در واقع کسانی که روسیه و سوریه را به ارتکاب جنایت‌ها متهم می‌کنند همان کشورهایی هستند که از تروریست‌ها حمایت می‌کنند از آمریکا گرفته تا انگلیس، فرانسه، ترکیه، قطر، عربستان و کشورهای دیگر.

وی تأکید کرد: آن‌هایی که به صورت مستقیم از طریق رسانه‌ها و ارسال سلاح از تروریست‌ها حمایت کردند حق ندارند به خاطر شهروندان سوری اشک بریزند چراکه همین‌ها دلیل کشتار مردم بی‌گناه سوریه طی شش سال گذشته بوده‌اند.

بشار اسد گفت: وظیفه ما به عنوان رهبران و مسئولان سوری آزاد کردن مردم از دست تروریست‌هاست. مسئله دیگر این است که هر جنگی قربانی برجای خواهد گذاشت. در هر جنگی کشتار و خونریزی وجود دارد.  ما نهایت تلاشمان را به کار بردیم تا از کشته شدن غیرنظامیان ممانعت به عمل آوریم. آن‌هایی که برای غیرنظامیان اشک تمساح می‌ریزند آیا یک مدرک آورده‌اند که نشان بدهد سوریه یا روسیه غیرنظامیان را می‌کشند. سؤال دیگر این است که آیا از نظر اخلاقی درست است که یک دولت مردم خود را بکشد؟ آیا اگر ما به عنوان دولت یا ارتش یا رئیس‌جمهور مردممان را کشتیم چرا شش سال توانستیم دوام بیاوریم؟ این منطقی نیست.

بشار اسد تأکید کرد: صحبت کردن درباره تسلیحات شیمیایی به معنای کشتار هزاران نفر در دوره بسیار کوتاهی است و این مسئله از آغاز بحران در سوریه اتفاق نیفتاده است. اما مسئله مهم‌تر این است که از نظر اخلاقی هیچ دولتی ممکن نیست دست به حملات شیمیایی بزند. همانطور که گفتم هیچ دولتی مردم خود را نمی‌کشد و از سلاح کشتار جمعی علیه آن‌ها استفاده نمی‌کند. مسئله با اهمیت‌تر این است که ما در سال 2013 معاهده منع گسترش سلاح‌های شیمیایی را امضا کردیم و زرادخانه هسته‌ای خود را امحا کردیم. اما در واقع این تروریست‌ها هستند که از سلاح شیمیایی استفاده می‌کنند. تروریست‌ها برای نخستین بار در سال 2013 از سلاح شیمیایی استفاده کردند و ما در بهار همان سال از سازمان ملل خواستیم هیئتی را برای تحقیقات به سوریه بفرستد. آمریکایی‌ها در آن زمان در تلاش‌های ما کارشکنی کردند چراکه می‌دانستند اگر هیئتی به سوریه بیاید مدرک و اسناد کافی دال بر استفاده تروریست‌ها از گاز کلر علیه سربازان ما را به دست خواهد آورد. برای همین من با تمامی گزارشات و داستان‌های غرب درباره استفاده نظام سوریه از گاز کلر و خردل مخالفم. این اخبار و داستان‌ها با هدف خدشه‌دار کردن چهره دولت و ارتش سوریه منتشر می‌شود.

بشار اسد درباره روابط سوریه و ژاپن گفت: ژاپن نقش مهم و حیاتی در حمایت از زیرساخت‌های بسیاری از کشورها از جمله سوریه داشته است. ژاپن تا آغاز بحران سوریه همواره درباره مسائل خاورمیانه بی طرف بود اما با گفتن این اظهارات که رئیس‌جمهور سوریه باید برکنار شود موضع خود را تغییر داد. سؤال اکنون این است که آیا این مسئله به ارزش‌ها و اخلاق مردم ژاپن یا قوانین بین المللی استناد دارد یا خیر؟ ما یک کشور مستقل و دارای حاکمیت هستیم و هیچ کسی در جهان حق ندارد مشخص کند که چه کسی باید بماند و چه کسی باید برود. ژاپن نیز مثل بسیاری از کشورهای غربی که هیچ ارتباطی با دولت وکشور ما ندارند حقایق را نمی‌بینند و در نتیجه نمی‌توانند هیچ نقشی را ایفا کنند چراکه نمی‌دانند چه اتفاقی رخ داده و اطلاعاتشان برگرفته از غرب است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha