به گزارش ایسنا، مجتبی حسینی با بیان این مطلب اظهار کرد: براساس آخرین دادههای ارسالی از فرستنده ماهوارهای، این ماده پلنگ که نامش «هیرکان» است، مساحتی بالغ بر ده هزار هکتار از زیستگاه های دشتی، تپه ماهوری، جنگلی و صخرهای پارک ملی گلستان را به عنوان مامن خود پذیرفته و با زیرکی توانسته تمامی سختی های طبیعت بکر پارک ملی را پشت سر بگذارد.
وی افزود: هیرکان برخلاف نظر برخی از دوستان که معتقد بودند یک هفته هم نمی تواند در طبیعت زنده بماند، توانسته هوش و ذکاوت خود را به عنوان یک گربه سان به اثبات برساند.
حسینی تصریح کرد: ما هم می دانستیم عملیات رهاسازی یک ریسک بزرگ است اما در مقابل زندگی در اسارت، آزادی تنها گزینه ای بود که با حمایت سرکار خانم دکتر ابتکار انتخاب شد. اکنون پس از 5 ماه هر چیزی که سایر پلنگ های پارک ملی گلستان را تهدید می کند، شامل این ماده پلنگ هم می شود و ما به همان اندازه که نگران سایر زیستمندان در محیط طبیعی شان هستیم برای هیرکان هم نگرانیم.
وی ادامه داد: مهم ترین نگرانی ما با توجه به جمعیت مطلوب پلنگ در پارک ملی گلستان، رقابت بین گونه است که ممکن است به منازعه ودرگیری منجر شود. اما امیدواریم همان طور که تاکنون این ماده پلنگ توانسته درآرامش به زندگی خود ادامه دهد و برای مدیریت حیات وحش کشور ما داده های خوبی را فراهم سازد، بتواند به حیات خود ادامه دهد.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان در پایان خاطرنشان کرد: با شناسایی زیستگاه مناسب به رهاسازی «ورکان» نیز می اندیشیم تا بتوانیم این آزمون را تکمیل و در اولین فرصت به این پلنگ نر هم، آزادی را باز گردانیم.
به گزارش ایسنا، یازدهم مرداد سال 93، افرادی ناشناس 2 توله پلنگ ایرانی را در مقابل اداره محیط زیست شهرستان کردکوی رها کردند. «هیرکان» توله پلنگ ماده و «ورکان» توله پلنگ نر به اداره محیط زیست استان گلستان منتقل شدند. هیرکان دوم شهریور ماه امسال پس از نصب گردنبند ردیاب ماهواره ای در پارک ملی گلستان رهاسازی شد.
انتهای پیام
نظرات