به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه المنار، تظاهرات پس از آن برگزار شد که خانوادههای سه جوان عباس السمیع، سامی مشیمع، علی السنکیس اعلام کردند که برای دیدن فرزندانشان در زندان جو احضار شدهاند. این خانوادهها تصریح کردند که مسئولان زندان علت این احضار را مطرح نکردند اما شماره تلفنی به آنها دادند تا با فرزندانشان تماس داشته باشند و وسائل شخصی آنها را تحویل بگیرند.
منابع بحرینی اعلام کردند که صدها زن و مرد در تظاهرات منامه و مناطق دیگر بحرین از جمله روستای الدُراز شرکت کردند و پلاکاردهایی را در دست داشتند که حکمهای اعدام صادره در حق این سه جوان را محکوم میکرد.
برپایی این تظاهرات در حالی بود که خودروهای زرهی و نیروهای امنیتی نظام آل خلیفه در تعدادی از مناطق مستقر شدند. در السنابس و سهله نیز تعدادی زخمی شدند.
پیشتر مسئولان نظام بحرین علیه این سه جوان اتهام شرکت در حملهای در سال ۲۰۱۵ را مطرح کردند که این حمله به کشته شدن سه نیروی پلیس انجامید که دو بحرینی و یک اماراتی بودند، این در حالی است که تعدادی از سازمانهای حقوقی تاکید دارند که از آنها با به زور شکنجه اعتراف گرفته شده است.
این در حالی است که جوانان بر بیگناهی خود تاکید دارند.
فراخوان مخالفان بحرینی مقیم خارج برای برگزاری تظاهرات
از سوی دیگر، مخالفان بحرینی در خارج کشور در بیانیهای از مردم بحرین خواستند تا برای محکوم کردن اقدامات نظام بحرین در نابودی کشور به خاطر محقق کردن اهدافش به خیابانها بیایند.
در این بیانیه آمده است: نظام آل خلیفه به گامهای صوری در پرونده اعدام سه جوان مظلوم که از سر ظلم و دشمنی به کشتن یکی از مزدوران اماراتی متهم شدهاند، دست زده است و صحبت از اینکه پادشاه این حکم را تایید کرده است، تمامی اینها ما را بر آن میدارد تا برای دفاع از جوانان مظلوم خود و متوقف کردن ریختن خونها به پا خیزیم تا به تکلیف شرعی خود در امر به معروف و نهی از منکر و وظیفه ملی خود در محکوم کردن اقدامات حاکم در تخریب کشور و ریختن خون مردم این کشور به منظور عملی کردن اهدافش و ادامه دیکتاتوریاش عمل کنیم.
در این بیانیه ذکر شده است: ما مخالفان بحرینی خارج از کشور از مردم کشورمان میخواهیم تا با آمدن به خیابانها و میدانها و اعلام شورش و نافرمانی از امروز به بعد خشم شدید خود را ابراز کنند.
دیده بان حقوق بشر: اعدام شهروندان پس لرزههای سیاسی و امنیتی فاجعهباری خواهد داشت
در همین حال، ساره لیا واتسن، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان دیده بان حقوق بشر در توئیتی اعلام کرد: اعدام شهروندان بحرینی پس لرزههای سیاسی و امنیتی فاجعه باری به بار خواهد آورد.
پیشتر نیز علمای بحرین خواهان تظاهرات خشم در تمامی مناطق بحرین در مخالفت با حکمهای اعدام و برای نجات جان جوانان بیگناه محکوم به اعدام شدند.
در نهم ژانویه دادگاه استیناف حکم اعدام این سه متهم را تایید کرد و این حکمها قطعی شده است و برای اجرایی شدن، منتظر موافقت پادشاه است.
انتهای پیام
نظرات