• شنبه / ۲۵ دی ۱۳۹۵ / ۱۸:۴۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 95102515977
  • منبع : نمایندگی گیلان

جنگل‌های مخروبه گیلان قابلیت تبدیل شدن به باغ‌چای

جنگل‌های مخروبه گیلان قابلیت تبدیل شدن به باغ‌چای

ایسنا/گیلان 8000 هکتار جنگل‌های مخروبه و نیمه مخروبه گیلان قابلیت تبدیل شدن به باغ‌های چای مکانیزه را دارند.

به گزارش ایسنا، «عبدالله میرحسینی مقدم» مشاور فنی سازمان چای کشور گفت: براساس بررسی‌های صورت گرفته در استان گیلان حدود 8000 هکتار جنگل‌های مخروبه ونیم موجود است که بافت خاک آن اسیدی است.میزان بارندگی سالیانه آن در این سایت‌ها 1800-1200 میلی‌متر است.

وی افزود: این جنگل‌ها کاملاً در حاشیه دریای خزر قرار گرفته‌اند و با یک سرمایه‌گذاری زیربنائی حداقل در مدت زمان 10 سال تبدیل به باغ‌های چای مکانیزه و نیمه‌مکانیزه به‌صورت مجتمع باغ و کارخانه(احیای کشت و صنعت)می‌شوند.

میرحسینی ادامه داد: این کار هم به تولید ملی که همان اقتصاد مقاومتی است و هم اشتغال پایدار را ایجاد می‌کند.اجرای این امر نیاز به یک برنامه مدون تمام عیار کارشناسی دارد،ولی قابل اجراء و شدنی است.

مشاور فنی سازمان چای کشورخاطر نشان‌ کرد:همچنین حدود 20 هزار هکتار مزارع برنج تحت کشت ارقام کم‌بازده در بالادست شبکه‌های آبیاری سد سفیدرود وجود دارد که در گذشته‌های نه چندان‌دور از تبدیل بخشی از جنگل‌های مخروبه در مناطق کم‌شیب به مرور زمان تبدیل به مزارع برنج شده‌اند.

وی اضافه کرد: با بررسی کارشناسی طی یک برنامه مدون زیر بنائی، این مناطق می‌توانند، تبدیل به باغ‌های چای مکانیزه و نیمه‌مکانیزه بصورت مجتمع باغ وکارخانه(کشت و صنعت‌ها و یاشرکتهای سهامی زراعی)شوند که البته نیاز به بررسی دقیق کارشناسی دارد.

میرحسینی تصریح‌ کرد: اگر این امر صورت گیرد با توجه به قیمت جهانی چای و برنج به ازای هر کیلو چای خشک تولیدی می توان 5 کیلو برنج وارد کرد یعنی ارزش اقتصادی یک کیلو چای خشک تولیدی برابر با 5 کیلو برنج است.

وی گفت: ارتقاء تولید ملی در بخش کشاورزی و توجه به این محصول با ارزش و استراتژیک کشوری و منطقه‌ای بدلیل آن‌که در همه کشورهای چای‌خیز دنیا نه امکان افزایش سطح زیر کشت و نه افزایش عملکرد در واحد سطح وجود دارد بسیار مهم است.

مشاور فنی سازمان چای کشور یادآور شد: با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری بلندمدت برای این محصول می‌توان علاوه بر کمک به تولیدی ملی، از یک سو اشتغال پایدار و از سوی دیگر بستر گردشگری با محیط زیست و طبیعت مناسب ایجاد کرد. این مهم یعنی رسیدن به اقتصاد مقاومتی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha