• یکشنبه / ۱۹ دی ۱۳۹۵ / ۰۴:۴۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 95101811393
  • منبع : نمایندگی کرمان

رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند تشریح کرد

آخرین وضعیت دانشجویان ایرانی رشته‌های دندانپزشکی و پزشکی در هند

آخرین وضعیت دانشجویان ایرانی رشته‌های دندانپزشکی و پزشکی در هند

رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند آخرین وضعیت دانشجویان دندانپزشکی و پزشکی ایرانی پذیرش شده در دانشگاه های هند در سال ۲۰۱۶ را تشریح کرد.

دکتر "سید محمدرضا خلیلی" در گفت و گو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت دانشجویان دندان پزشکی و پزشکی ایرانی پذیرش شده در سال ۲۰۱۶ در دانشگاه های هند، گفت: از طریق سفارت و رایزن علمی ایران در هند پیگیری های همه جانبه ای برای حل مشکل این دانشجویان صورت گرفته و در این راستا حتی مقامات هندی نیز قول مساعد برای حل این مسئله داده اند، اما تا کنون نتیجه ای حاصل نشده است.

وی از حکم لغو ثبت نام دانشجویان ایرانی پذیرش شده در سال ۲۰۱۶ در رشته های پزشکی و دندانپزشکی سخن به میان آورد و اظهار کرد: با توجه به شرایط و معضلاتی که دانشگاه M.G.R با کالج های خود دارد، بلافاصله حکم لغو ثبت نام این دانشجویان را صادر نموده است که نبایستی این اقدام را انجام می داده و ما نیز مذاکرات و مکاتبات فراوانی با آنها انجام داده ایم، اما متاسفانه این دانشگاه با توجه به حکم دیوان عالی هند و عدم شفافیت در هیئت امنای خود این تصمیم را اتخاذ نمودند.

رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند با بیان این مطلب که کالج ها نیز پیگیر این موضوع می باشند، تصریح کرد: از کالج ها نیز خواسته ایم که حتما درخواست‌های دانشجویان را به نحو احسن رسیدگی کنند و تا جایی که می توانند مبارزه کنند تا مشکل این دانشجویان در سال جاری حل شود.

وی افزود: مقرر شده این موضوع در ایالت تامیل نادو پی گیری شده وتا جاییکه امکان دارد به دانشجویان مساعدت شود و اگر موضوع حل شود، دانشجویان در سال جاری به تحصیل خود ادامه میدهند. احتمالا طبق گفته مسئولین  کالج‌ها تا هفته آینده اقداماتی صورت خواهد گرفت و نظر خود را اعلام خواهند نمود که اگر نظرشان مثبت باشد، دانشجویان به تحصیل خود ادامه خواهند داد و اگر نظرشان منفی بود، دانشجویان میتوانند از طرق قانونی اقدام نمایند.

خلیلی به سایر اقدامات و پیگیری های خود و سفارت ایران در هند برای رفع مشکل دانشجویان اشاره و عنوان کرد: مکاتباتی با وزارتخانه های هند، ایالت تامیل نادو و رییس دانشگاه ام جی آر و کالج‌های وابسته داشته ایم و از آنها خواسته ایم با توجه به اینکه حکم دیوان عالی هند ابلاغ رسمی نشده و شفاف نبوده و بعد از ثبت نام بسیاری از دانشجویان فراخوان سازمان سنجش بر اساس این حکم اعلام شده بود، ضمن آنکه دانشجویان خارجی نیز حق شرکت در امتحان Neet (نیت) را نداشتند و با توجه به تعداد کثیری از دانشجویان خارجی خصوصا ایرانی ها در سال جاری در این دانشگاه، این قانون امسال لحاظ نشود و از سال ۲۰۱۷ اجرایی گردد.

وی ادامه داد: روز  ۱۷ دی ماه با چند نفر از روسای کالج‌های دانشگاه ام جی ار این موضوع را پیگیری نمودم، و آنها اعلام کردند که در حال بررسی و پی گیری موضوع می باشند و نتیجه را متعاقبا اعلام خواهند کرد.

رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند این بلاتکلیفی سه ماه دانشجویان را بعلت عدم آشنایی دانشگاه ام جی آر از حکم دیوان عالی هند و برخورد با دانشجویان خارجی دانست و اذعان کرد: با توجه به اینکه در هندوستان جز خود دیوان عالی، شخص و یا نهاد دیگری نمی تواند این حکم را تغییر دهد، بنابراین همه مسئولین هندی بلاتکلیف می باشند و نمی دانند که چه باید کنند؟

خلیلی ادامه داد: مذاکراتی با وزارت بهداشت هند داشته ایم و آنها اعلام کرده اند که پیشنهاد داده ایم که در سال آینده، خارجی ها بتوانند در امتحان نیت همراه با داوطلبان هندی شرکت نمایند و در صورت موافقت دولت هند، اگر ایرانی هاییهستند که قصد دارند سال آینده نیز در هند باشند، ما می توانیم با کمک سفارت ایران در هند و وزارت خارجه هند؛ روادید آنها را تمدید کنیم و مسئولین هندی نیز قول مساعد در این باره داده اند.

وی با بیان اینکه این موضوع منوط به شرکت در کلاس های زبان و آمادگی "نیت" است، اضافه کرد: وزارت بهداشت ایران نیز در حال بررسی موضوع این ۱۲۷ دانشجو می باشد، که در صورت قبولی نامبردگان در امتحان Neet (نیت)، برای ادامه تحصیل آنها در هند مساعدت نماید.

رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند در خصوص ترم جاری که دانشجوها در کلاس ها شرکت کرده اند و اینکه اگر مقرر گردد که در امتحان نیت سال آینده شرکت نمایند، تکلیف این ترم چه خواهد شد؟ ابراز کرد: اگر بتوانند در امتحانات این ترم شرکت نمایند، ممکن است کالج ها آن امتحانات را برای سال بعد ملاک قرار دهند؛ اما متاسفانه دانشگاه حکم لغو پذیرش این دانشجویان را داده است.

وی با تاکید بر اینکه مشکل بوجود آمده برای این دانشجویان به علت عدم شفافیت قانون هند و خلا قانونی برای دانشجویان خارجی و همچنین برخورد متفاوت دانشگاهها با آن می باشد، اعلام کرد: قابل ذکر است که در برخی از دانشگاه های هند دانشجویان خارجی در حال تحصیل می باشند، اما برخی دانشگاه ها این قانون را اجرایی نموده اند.

خلیلی در پایان خاطر نشان کرد: تلاش ۴ ماهه بنده و همکارانم این است که این دانشجویان نیز مانند سایرین بتوانند به تحصیل خود در این دانشگاه ها ادامه دهند و اقدامات زیادی در این خصوص انجام داده ایم و منتظر جواب طرف مقابل می باشیم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha