سید محمود نوابی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: درباره گوشیهای آیفون هماکنون ۲۲ شرکت مجاز به ثبت سفارش واردات و ارائه خدمات پس از فروش این گوشی تلفن همراه هستند که اسامی آنها در سایت سازمان توسعه تجارت و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان موجود است، اما در این زمینه بین بد و بدتر، بد را انتخاب کردیم؛ بهگونهای که کالا پیش از این به کشور وارد میشد، اما هیچ کسی در این زمینه پاسخگو نبود و شرکت اپل (APPLE) نیز نمایندگی به ایران نمیداد. در آن موقع برخی از شرکتهای ارائهکننده خدمات پس از فروش گوشیهای آیفون را شناسایی کردیم تا در صورت داشتن شرایط و احراز صلاحیت از نظر ارائه خدمات پس از فروش مناسب، به آنها مجوز واردات و عرضه بدهیم.
وی در خصوص تفاوت قیمت و عرضه گوشیهای تلفن همراه آیفون در بازار، افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید هرچه سریعتر طرح شناسهدار کردن گوشیهای تلفن همراه یا همان رجیستری را اجرا کند، چرا که از نظر سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اجرای این طرح میتواند ضمن به حداقل رساندن قاچاق گوشیهای تلفن همراه، قیمت آنها را نیز کنترل کند.
رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت معتقد است که اجرای این طرح میتواند ضمن تامین منافع مصرفکنندگان، منافع و حقوق دولت را نیز احصاء کند، ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه وظیفهای ندارد و اجرای فنی این طرح برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و بهتر است هرچه سریعتر آن را عملی کند چرا که در بیشتر کشورهای دنیا نیز اجرایی شده است.
نوابی اعلام کرد: اینکه به چه دلیل گوشیهای تلفن همراه قاچاق قیمت پایینتری در بازار دارند و اساسا قاچاق آنها چه صرفه اقتصادی دارد، این است که قاچاق هر کالایی مانند گوشی از پرداخت مالیات، عوارض و حقوق گمرکی دولتی معاف است و واردکننده آن هیچ تعهدی به مصرفکننده ندارد، بنابراین اگر طرح رجیستری تلفن همراه اجرایی نشود، نمیتوان در دیگر طرحهای نظارت و تنظیم در بازار موفق عمل کرد، چرا که گوشیهای قاچاق ارزانتر از گوشیهای رسمی و قانونی وارد میشوند.
وی تصریح کرد: با اجرای طرح شناسهدار کردن یا رجیستری گوشیهای تلفن همراه هم دولت به حق خودش میرسد و هم مصرفکنندگان میتوانند از حقوق به حق خود برخوردار باشند و از سوی دیگری هزینهها و قیمتها قابل کنترل است.
به گفته رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، گرچه قیمت در بازار گوشیهای تلفن همراه ثابت نیست و به صورت رقابتی تعیین میشود، اما آزادسازی در این حوزهها به معنای رهاسازی نیست و کسی نمیتواند دراین زمینه با سودجویی حقوق مصرفکنندگان را تضییع کند، اما با اجرای طرح رجیستری تلفن همراه حداقل و حداکثر سود منطقی در بازار قابلیت کنترل بیشتری پیدا میکند و مشکل قیمتهای غیرمنطقی و گرانفروشی در این بازار نیز حل میشود.
نوابی اظهار کرد: با شرکتهای مجاز به واردات گوشیهای آیفون عهد اخوتی نبستهایم و اگر سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به این نتیجه برسد که برخی این شرکتها از شرایط استانداردهای متعهد شده عدول کردهاند، صلاحیت واردات را از آنها سلب میکنیم، بنابراین تداوم واردات گوشیهای آیفون برای شرکتهای مجاز بستگی به عملکرد مناسب و صحیح آنها دارد.
انتهای پیام
نظرات