به گزارش ایسنا، دکتر رحیم احسانی با اعلام خبر فوق گفت: در جهت ایجاد زیرساخت مناسب برای توسعه فعالیتها در حوزه نانوتکنولوژی، این پژوهشکده اقدام به راهاندازی آزمایشگاه نانوفناوری کرده است.
رییس پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی اظهار کرد: در سالهای اخیر، توسعه کاتالیستهای مورد نیاز، به عنوان بخشی از رانشگرهای پیشران، در پروژه بلوک انتقال مداری مورد توجه بوده است که بدین منظور، توسعه این امور به عنوان وظیفه اصلی حوزه نانوتکنولوژی پژوهشکده تعریف شده و در دستور کار قرار گرفته است.
دکتر احسانی افزود: در این جهت، آزمایشگاه نانو فناوری پژوهشکده سامانههای حملونقل فضایی در فضای کاری مناسب و تجهیزات لازم ایجاد شده و آماده بهرهبرداری است.
بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، پروژه بلوک انتقال مداری با ماموریت انتقال ماهواره از مدار LEO به مدار GEO از پروژههای پژوهشکده سامانههای حملونقل فضایی بوده که از سال ۹۳ به اجرا درآمده است.
پژوهشکده سامانههای حملونقل فضایی دارای آزمایشگاههای متعددی از جمله مجموعه آزمایشگاههای شیمی و پلیمر و متالورژی برای اجرای طرحهای کاربردی است.
مجموعه آزمایشگاههای شیمی و پلیمر این پژوهشکده شامل آزمایشگاه کروماتوگرافی، آزمایشگاه اسپکتروسکوپی، آزمایشگاه میکروسکوپی، آزمایشگاه آنالیز حرارتی، آزمایشگاه آنالیز ابعادی و آزمایشگاه خواص فیزیکی- مکانیکی است.
آزمایشگاه متالورژی پژوهشکده سامانههای حملونقل فضایی شامل مجموعه آزمایشگاههای خواص فیزیکی – مکانیکی فلزات، دستگاههای تستهای غیر مخرب و دستگاههای آنالیز شیمیایی کوانتومتری (ثابت و پرتال) و مجموعه آزمایشگاههای مکانیک (اندازهگیری ابعادی CMM، ارتعاشات، اسپری ذرات، هیدرولیک و نیوماتیک) و آزمایشگاههای تخصصی است.
انتهای پیام
نظرات