• جمعه / ۱۷ دی ۱۳۹۵ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 95101710422
  • خبرنگار : 90047

انتقاد رییس انجمن علمی رفتار حرکتی از حذف روانشناسی ورزشی از کنکور ارشد؛

چرا به دنبال خشک کردن ریشه «روانشناسی ورزشی» هستیم؟

چرا به دنبال خشک کردن ریشه «روانشناسی ورزشی» هستیم؟

رییس انجمن علمی رفتار حرکتی و روانشناسی ورزشی معتقد است: واگذاری روانشناسی ورزشی از وزارت علوم به وزارت بهداشت، همانند درختی می‌ماند که با زدن شاخه‌های آن موجب رکود و کج‌روی آن می‌شویم.

دکتر مهدی نمازی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به حذف روانشناسی ورزشی از کنکور ارشد سال 96- 95 و واگذاری این رشته به وزارت بهداشت افزود: به عنوان یکی از پیشکسوتان رشته روانشناسی ورزشی به شدت مخالف این حذف و همچنین واگذاری روانشناسی ورزشی به وزارت بهداشت هستم. زیرا این مساله سبب ایجاد تضاد بین حفظ جامعیت این علوم و جنبه‌های سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی آن می‌شود. اگر قرار است سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها بین وزارت علوم و بهداشت تفکیک شود، بهتر است سیاست‌گذار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد و مجری وزارت بهداشت. حتی به اعتقاد من در صورت نیاز بهتر است یک کمیسیون مشترک بین این دو نهاد در جهت حفظ جامعیت و سیاست‌گذاری‌های وزارت علوم ایجاد شود.

وی گفت: اگر امروز وزارت بهداشت مدعی روانشناسی ورزشی است، باید بگویم که روانشناسی ورزشی به ریشه خود که همان روانشناسی است، برمی‌گردد. ما اگر بخواهیم این رشته را به وزارت بهداشت واگذار کنیم، همانند درختی می‌ماند که ریشه و تنه آن متعلق به یک جا و شاخه آن متعلق به جای دیگری است. بدون شک با تکه تکه کردن آن و بردن شاخه به جای دیگر سبب رکود، نابودی و کج‌روی آن می‌شویم. بنابراین نباید به لحاظ سیاست گذاری و برنامه‌ریزی آن را تکه تکه کنیم.

نمازی‌زاده خاطرنشان کرد: اگر قرار بود روانشناسی ورزشی را از کنکور ارشد سال 96- 95 حذف کنند؛ باید در ابتدا نظر کارشناسان و صاحب‌نظران این رشته را جویا می‌شدند و پس از رسیدن به اجماع، درمورد این واگذاری تصمیم می‌گرفتند.  وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیش از 140 انجمن علمی دارد که نخبه‌ترین افراد علمی عضو این انجمن هستند. یکی از این انجمن‌ها، رفتار حرکتی و روانشناسی ورزشی است، واقعا این انجمن به چه درد می‌خورد و نقش آن چیست؟ اگر قرار است تغییراتی در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های آن صورت بگیرد، باید نظر کارشناسان و صاحب‌نظران انجمن را حداقل به عنوان نقش مشاور جویا می‌شدند، نه این که با عجله و شتابزدگی تصمیمی بگیرند که به ضرر رشته روانشناسی ورزشی و رفتار حرکتی تمام شود.

رییس انجمن علمی رفتار حرکتی و روانشناسی ورزشی ادامه داد: هرکسی می‌تواند با توجه به شرایط علمی که دارد، با دریافت مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مجری دوره‌های روانشناسی ورزشی باشد. اما این که بخواهد در نقش سیاست‌گذار و برنامه‌ریز عمل کند، درست نیست.

نمازی زاده تصریح کرد: شاید بتوان گفت بخشی از روانشناسی که به وزارت بهداشت مربوط می‌شود، روانشناسی نابهنجار، معضلات و مشکلات روانی و روان ‌پریشی است که تحت عنوان روان‌پزشکی مطرح می‌شود و نه روانشناسی ورزشی. اگر این واگذاری صورت بگیرد در حقیقت ریشه روانشناسی ورزشی را خشک کرده و این رشته را به دست خود نابود کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha