به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این ناو هواپیمابر ساخت شوروی با نام "لیائونینگ" و کشتیهای همراهش در ساحل شرقی تایوان در یک رزمایش دریایی شرکت کردند؛ دولت چین گفته است که این رزمایش ها عادی بوده و براساس قوانین بین المللی صورت گرفته است.
نیروی دریایی چین در بیانیهای رسمی اعلام کرد، جنگنده های J-15 مستقر بر این ناو هواپیمابر در رزمایشهای هوایی روز دوشنبه و در شرایط پیچیده دریایی شرکت کردند.
چین مدعی مالکیت بخش اعظم دریای چین جنوبی است و در عین حال، برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز مدعی بخشهایی از این دریا هستند.
ماه گذشته میلادی چین نخستین رزمایش خود با استفاده از مهمات جنگی را با به کار گرفتن ناو هواپیمابر خود در نزدیکی تایوان انجام داد و در 25 دسامبر 2016 اعلام کرد که ناو لیائونیگ و ناوگانی از کشتیهای همراهش این رزمایش را انجام دادهاند. این اقدام باعث واکنش وزارت دفاع تایوان در 26 دسامبر 2016 شده و اعلام کرد که این ناو هواپیمابر و پنج کشتی همراه به 90 گره دریایی جنوب تایوان نزدیک شده و این اقدام باعث از سر گیر تنش ها میان دو کشور شده است.
ژاپن نیز اعلام کرد که کشتی های نیروی ارتش شش ناو جنگی نیروی دریایی چین شامل ناو لیائونینگ را که از جنوب تایوان عبور می کرده، رصد کرده اند. همچنین جنگنده ها و هلیکوپترهایی نیز از روی عرشه این ناو به پرواز درآمدند.
چین اخیرا بخاطر گشتهای دریایی آمریکا در نزدیکی جزایر میائوکو که پکن مدعی مالکیت آنهاست، به شدت خشمگین شده است.
نیروی هوایی چین نیز در ماه جاری میلادی بر فراز دریای چین شرقی و جنوبی پروازهایی را ترتیب داد که باعث خشم ژاپن و تایوان شده است. دولت چین می گوید این رزمایش ها کاملا عادی هستند.
انتهای پیام
نظرات