• دوشنبه / ۱۳ دی ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95101308066
  • خبرنگار : 71464

بررسی ادعای ورشکستگی ریال/۲/

«ورشکستگی ریال» شانتاژ سیاسی است

 «ورشکستگی ریال» شانتاژ سیاسی است

یک اقتصاددان می‌گوید نرخ ارز در حدود ۴۰۰۰تومان، با توجه به روند گذشته برای بازار نرخ متعادلی است و کسانی که از ورشکستگی ریال حرف می‌زنند شانتاژ سیاسی می‌کنند.

کمیل طیبی درگفت‌وگو با ایسنا، ‌ درباره مباحثی که به دنبال بالا رفتن نرخ ارز در هفته‌های گذشته، با عناوینی از قبیل ورشکستگی ریال مطرح شد، بیان کرد: من طرح این قبیل مسائل را نوعی شانتاژ سیاسی می‌دانم و معتقدم طرح این موضوعات که دلار به زودی به ۵۰۰۰ تومان می‌رسد، ریال ورشکست می‌شود و ... خوراک تبلیغات شب انتخابات است که اکنون عده‌ای برای نیل به اغراض سیاسی خود مطرح می‌کنند، ولی به هر حال این قبیل اظهارات غیر کارشناسی، استرسی در میان فعالان اقتصادی ایجاد می‌کند و طبیعتا مشکلاتی هم به همراه خواهد داشت.

وی بیان کرد: واقعیت این است که افزایش قیمت ارز که در روزهای گذشته اتفاق افتاده از حدود یک سال پیش قابل پیش‌بینی بود. به این دلیل که به دنبال تلاش برای تثبیت نرخ ارز در سال‌های قبل، سرکوب قیمت به وجود آمد و از سوی دیگر نیز بانک مرکزی دائما هم نمی‌تواند در جهت کنترل منابع ارزی، ارز به بازار تزریق کند. این وضعیت قاعدتا خود را به شکلی نشان می‌داد.

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان ادامه داد: از سوی دیگر باید دانست که بخشی از التهابات موجود در بازار ارز موثر از بار روانی موجود در بازار  است. علاوه بر تحولات بین‌المللی به نظرم مهم‌ترین عاملی که جو روانی بازار را تحت تاثیر قرار داده است، موضوع یکسان‌سازی نرخ ارز است. وقتی بانک مرکزی اعلام کرده که قصد حرکت به سمت یکسان‌سازی نرخ ارز دارد این موضوع می‌تواند برای فعالان اقتصادی نگرانی ایجاد کند.

او بیان کرد: البته به نظر من قیمت ۴۰۰۰ تومانی برای دلار نرخ متعادلی است که می‌تواند تعادل جدیدی در بازار ایجاد کند، ولی نکته مهم این است که دولت باید بتواند با مکانیزم و سازو کار جدیدی، نظارت بر بازار خود را تقویت کرده و در این نقطه تعادلی پایدار بماند. حالا باید دید که در این شرایط می‌تواند یکسان‌سازی انجام دهد یا خیر؟ ولی به هر حال به نظر من نرخ ۴۰۰۰ تومان می‌تواند نقطه تعادل و پایداری برای بازار ارز باشد که تورم هم ایجاد نکند.

او با تاکید بر اینکه دولت باید در جهت یکسان‌سازی ارز سریع‌تر اقدام کند، گفت: تداوم وضعیت چند نرخی و دو نرخی برای ارز به ادامه همین وضعیت و آمادگی بازار برای تحمیل نوسان منجر خواهد شد، به این دلیل که وقتی بین نرخ رسمی و بازار آزاد تفاوت وجود دارد، همواره پتانسیل‌هایی برای انگیزه‌های واسطه‌گری نیز در بازار ارز وجود دارد و عده‌ای آماده‌اند که دارایی‌های غیر ارزی خود را به ارزی تبدیل کرده و به نوسانات بازار ارز دامن بزنند. این در حالی است که اگر به سمت یکسان‌سازی برویم، مکانیزم بازار اقتصادی می‌شود و آن وقت بر اساس فعالیت‌های اقتصادی بازار ارز  کار کرده و نرخ تعادلی آن تعریف می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۰-۱۳ ۱۴:۱۳

متاسفانه تناقض هست. هرکس یک نرخ اعلام می‌کند و مردم قربانی شده‌اند

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۱۳ ۲۲:۵۳

تا زمانی که در ایران ما به جای اقتصاد فقط اقتصادخوان داشته باشیم مشکل اقتصاد کشور حل نخواهد شد. پیشنهادات اقتصادخوان ها را همه مردم عادی هم می دانند

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۱۳ ۲۳:۰۰

پیام به رئیس بانک مرکزی ایران: اولا ارز خارجی مسلما در بانک ها و صرافی ها باید یکسان خریداری و فروخته شود، ولی این کار در ثابت نگه داشتن ارزها کافی نمی باشد. دوما اگر دولت برای ثابت نگه داشتن یا جلو گیری از تورم ارز بیشتری به بازار عرضه کند مسلما این کار نتیجه ای نخواهد داشت. فرض کنیم ما یک سطلی داریم که می خواهیم همیشه در آن آب باشد ولی آن سطل سوراخ است، آیا برای نگه داشتن آب در آن باید مداوم در آن آب ریخت یا قبل از آب ریختن، روزنه را ببندیم؟ این روزنه فقط عدم تنظیم تولید و عرضه بی‌موقع کالا به دست مصرف کننده است و همچنین در تنظیمات تولیدات صنعتی، دولت به خاطر بی نظمی بازار تولید با مشکل روبروست. اما ملت ایران انسانهای بسیار کارکن و زحمت کش هستند و با ابزارهای پیش پا افتاده از پس خیلی از تولیدات صنعتی بر می آیند که در جهان بی نظیرند. چیزی که ارزها را ثابت نگه می دارد از این قبیل اند : 1 - پیش‌گویی در تولید کالا که در آینده مردم به چه کالاهایی نیازمند می شوند. 2 - نیازمند داد و ستد چه کشورهایی خواهیم شد. 3 - مردم نیاز مند چه نوع کالاهایی هستند؟ ( از شغل آنها می توانیم دریابیم). مثلا کالاهایی که یک مکانیک مصرف می کند با یک درودگر تفاوت دارد و غیره.... با اینجور اندیشیدن می توانیم کشور را به یک ثبات مطلوبی برسانیم. این کار به کار گروه مجرب نیاز است.