• یکشنبه / ۱۲ دی ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 95101207359
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

نماینده اصفهان:

منشور حقوق شهروندی برای مردم امنیت خاطر به ارمغان می‌آورد

منشور حقوق شهروندی برای مردم امنیت خاطر به ارمغان می‌آورد

نماینده اصفهان در مجلس گفت: این اشکال در ساختار کشورمان وجود دارد که در 4 سال اول ریاست جمهوری هر فرد، رییس جمهور هر کاری را که بخواهد انجام دهد می‌گویند این کار تبلیغاتی است، اما اعتقاد دارم یک مدیر آنچه را که فکر می‌کند درست است باید انجام دهد.

حیدر علی عابدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص رونمایی از منشور حقوق شهروندی که توسط رییس جمهور انجام شد، اظهار کرد: بحث منشور حقوق شهروندی از همان اوایل انقلاب مطرح بود و حتی در فرمایشات امام راحل به طور مرتب رعایت این حقوق اشاره و گوشزد می‌شد. اسلام در خصوص حقوق بشر بسیار غنی است و حتی در مبانی دین ما تکریم انسان جایگاه خاصی دارد.

وی افزود: مسلماً بسیاری از مواردی را که در منشور حقوق شهروندی آمده است از همان اول انقلاب به صورت سنتی رعایت می‌کردیم. برای مثال به حقوق کودک و خانواده تأکید زیادی می‌شد و هم‌اینک هم می‌شود. منتها این موارد حقوق شهروندی که در مذهب و دین ما آمده است به صورت دسته بندی نیستند که ما بتوانیم آن‌ها را به دنیا نشان دهیم و تا کنون نتوانستیم این حقوق را به روز کنیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: رونمایی از منشور حقوق شهروندی این حسن را دارد که فرهنگ غنی اسلام را به روز شده و تدوین شده در معرض دید دنیا قرار می‌دهیم. چیزی را که داریم به آن عمل می‌کنیم چرا به شکل منشور در نیاوریم که جهانیان ببینند، خودمان هم در رابطه با زندگی روزمره‌مان می‌توانیم از وجود چنین منشورهایی سود ببریم.

عابدی با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی را حاصل تجربه نظام می‌دانم، ادامه داد: در 11 دوره‌ای که ایران پس از انقلاب رییس جمهور به خود دیده است اکثر موارد منشور مورد تأکید قرار می‌گرفت، اما هم‌اکنون نسبت به 30 سال پیش تجارب خیلی بیشتری داریم. مسلماً یک قوه نمی‌تواند مجری تمام منشور حقوق شهروندی باشد. در اجرای این منشور به‌خصوص سیستم انتظامی و قضایی کشور خیلی می‌توانند در اجرای آن تسهیل کننده باشند. فعلاً منشور حقوق شهروندی می‌تواند به‌عنوان یک پایه اولیه مورد نقد و بررسی قرار بگیرد به خصوص در مواردی که منشور بحث حقوق بشر را مطرح می‌کند. کارشناسان هم باید ببینند چه مواردی در منشور کم یا نیاز به اصلاح دارد.

وی در خصوص نقش مجلس شورای اسلامی در اجرای منشور حقوق شهروندی، گفت:  اگر مواردی از منشور نیاز به مصوبه داشته باشد مجلس می‌تواند وارد عمل شود. مفاد منشور حقوق شهروندی بیشتر به بایدها و نبایدهایی بر می‌گردد که دین اسلام معین کرده است. در قانون اساسی بسیار زیبا به حقوق شهروندی پرداخته شده است. قانون اساسی بر مبنای قرآن و حدیث نوشته شده است بنابراین اگر منشور نیازی به مصوبه داشته باشد مجلس می‌تواند در این خصوص کمک کند و در کل اگر این منشور به شکل قانون در مجلس تصویب شود اجرای آن برای تمام ارگان‌ها الزامی می‌شود.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اجرای منشور حقوق شهروندی در میان مردم امید و نشاط ایجاد می‌کند و یک امنیت خاطری را برای ملت به ارمغان می‌آورد و سیستم‌های دولتی به نوعی مکلف می‌شوند که به مردم پاسخگو باشند. هرچند برای قضاوت زود است اما بازخورد این رونمایی در میان مردم و گروه‌های سیاسی مثبت بوده است.

عابدی در خصوص ادعای برخی افراد که رونمایی از منشور حقوق شهروندی را تبلیغی دانسته‌اند، اظهار کرد: این اشکال در ساختار کشورمان وجود دارد که در 4 سال اول ریاست جمهوری هر فرد، رییس جمهور هر کاری را که بخواهد انجام دهد می‌گویند این کار تبلیغاتی است، اما به اعتقاد بنده یک مدیر آنچه را که فکر می‌کند درست است باید انجام دهد نه اینکه بخواهند با یک سری برداشت‌ها یک عملی را مورد قضاوت قرار دهند. پس باید ببینیم اثر اجرای منشور در جامعه چقدر است.

وی افزود: ما که پشت نیت‌ها نیستیم که ببینیم چه نیتی وجود داشته است ولی به هر حال رونمایی از منشور حقوق شهروندی مثبت است. به این شکل هم می‌توان به این موضوع نگاه کرد که آن رییس جمهوری که یک سری وعده‌هایی به مردم داده است هم اکنون دارد به وعده‌های خود عمل می‌کند حتی اگر در سال پایان ریاست جمهوری‌اش باشد. هر کس در هر زمینه‌ای برای مردم قدم بردارد به آن احترام می‌گذاریم و کاری به انگیزه‌اش نداریم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بدون شک اجرای حقوق شهروندی در اجرای بهتر قانون اساسی هم کمک می‌کند و این دو می‌توانند مکمل هم باشند، 12 سال پیش در دولت اصلاحات بحث تکریم ارباب رجوع مطرح شد که زمینه‌ساز یک سری تحولات در دستگاه‌های اداری شد. آن فردی که به یک سازمان مراجعه می‌کند حقوقی دارد که باید به آن توجه شود. ما هیچ چیزی کم نداریم منتها وقتی دسته‌بندی شود و روی کار بیاید بهتر به حقوق افراد احترام گذاشته می‌شود.

عابدی گفت: همین که این موارد به مرور زمان جا بیفتد در شکل‌گیری روابط اجتماعی تأثیر زیادی دارد و در روابط اجتماعی‌مان نیازمند یک سری قراردادهایی هستیم که این قراردادها را در همین قالب‌ها مانند منشور حقوق شهروندی می‌توانیم ببینیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha