• یکشنبه / ۱۲ دی ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 95101207142
  • خبرنگار : 71290

رییس کمیسیون انرژی با ایسنا مطرح کرد

امکان بی‌نیازی واردات گاز از ترکمنستان را داریم

امکان بی‌نیازی واردات گاز از ترکمنستان را داریم

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اعتقاد به اینکه دیپلماسی نفت نه تنها در اقتصاد بلکه در عرصه سیاسی بسیار تأثیرگذار است گفت: با توجه به فعال شدن فازهای مختلف تولید گاز و وارد مدار شدن آنها می‌توانیم از واردات گاز ترکمنستان بی‌نیاز شده و حتی صادرات نیز داشته باشیم.

فریدون حسنوند در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به توافق گازی ایران و ترکمنستان گفت: در موضوع واردات گاز از ترکمنستان این مسأله را به عنوان یک موضوع ملی و بین‌المللی تلقی کردیم اما متأسفانه در سال‌های گذشته دولت ترکمنستان رویه نامناسبی را در پیش گرفت و در فصل زمستان و زمانی که نیاز کشور به گاز بیشتر از سایر فصول بود اقدام به قطع گاز کرده و به نوعی یک باج‌گیری بین‌المللی را انجام داده و قیمت گاز را افزایش داد.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد این رفتار غیرمعقولانه در عرف دیپلماتیک و انعقاد قراردادها و پیمان‌ها می‌باشد. در سال جاری هم متأسفانه این اقدام در حال رخ دادن بود که کمیسیون انرژی مجلس و وزارت نفت موضع‌گیری معقولانه و منطقی و بر اساس قوانین و مقررات بین‌المللی داشتند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس، افزود: رویکرد ما این بود که اگر واقعاً کشور ترکمنستان بخواهد به این مسیر ادامه داده و پافشاری کند قطعاً دولت را ملزم و مکلف می‌کردیم تا واردات گاز از ترکمنستان را قطع کند، اکنون هم نظر کمیسیون بر این موضوع است.

این عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از فازهای مختلف تولید گاز در حال فعال شدن و وارد شدن به مدار هستند و ما نه تنها از واردات گاز ترکمنستان بی‌نیاز خواهیم شد بلکه در حوزه صادرات نیز این توان را داریم که به کشورهای همسایه و آسیای میانه گاز صادر کنییم.

حسنوند تأکید کرد: دیپلماسی بسیار قوی از جانب دولت، وزارت نفت، شرکت ملی گاز، مجلس و کمیسیون انرژی صورت گرفت که هماهنگی کامل و منطقی بین این دستگاه‌ها وجود داشته باشد. نهایتاً قرار بر این شد توافق‌هایی که قبلاً بوده همچنان پابرجا مانده و واردات گاز از سر گرفته شود.

نماینده مردم اندیمشک در مجلس همچنین اظهار کرد: طی دو ماه بررسی‌ها انجام خواهد شد و طلب‌های گذشته‌ای هم که اگر وجود داشته باشد با فرمول جدید مورد تسریع قرار می‌گیرد و سیاست ما هم همین است که معتقدیم دیپلماسی نفت نه تنها در حوزه اقتصاد بلکه در عرصه سیاسی نیز بسیار تأثیرگذار است و باید با عنوان یک موضوع بسیار مهم و جدی در دستور کار نظام قرا گیرد.

وی در پایان ابراز کرد: امروز مسأله نفت یکی از تأثیرگذارترین موضوعات دنیا است. جنگ اول و دوم نفت در خلیج فارس توسط آمریکا به لحاظ امنیت و استراتژیک بودن این صنعت اتفاق افتاد اما امروز برای صلح، توسعه و پیشرفت باید از این صنعت استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha