به گزارش ایسنا، سورنا ستاری امروز در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیکی ایران (الکامپ ۲۰۱۶) با بیان اینکه دولت محیط کسب و کار ایده آل رافراهم کند اظهار کرد: همه مابرای تغییرات محیط کسب و کار هم قسم شویم.
او با اشاره به گزارش سازمان ملل در رابطه با فناوری و نوآوری در ایران، اظهار کرد: پس از اعلام این گزارش اظهار شگفتی زیادی نسبت به رویکردهای جدیدی که در ایران مبنی بر جایگزینی اقتصاد دانشبنیان به جای اقتصاد نفتی است، شد.
ستاری ادامه داد: در گزارش آنکتاد توسعه علمی ایران که از سال۱۹۹۰ بررسیشده، نشان میدهد در سالهای اخیر با تکیه بر دانش و فناوری، اقتصاد کشور از اقتصاد نفتی فاصله گرفته است. در این رابطه میتوان به فعالیت حدود ۲۸۰۰ شرکت دانشبنیان اشاره کرد که با فعالیت خود ۷۰ هزار شغل نیز ایجاد کردهاند، البته پیشبینی ما این است که تا پایان سال تعداد این شرکتها به بیش از سه هزار شرکت برسد.
وی در همین رابطه افزود: بیش از ۲۷۰۰ شرکت دانشبنیان در ایران وجود دارد و بیش از ۷۰ هزار شغل مستقیم در این رابطه ایجاد شده است و بیش از ۶.۶ میلیارد دلار سرمایه این شرکتها است.
معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه باید به جوانان برای اصلاح فضای کسبوکار اعتماد کرد، ادامه داد: سرمایهگذاریهای دولت برای تامین شغل با اشتباهات محاسباتی روبهرو میشود. همچنین این سرمایهگذاریها غیرقابل رقابت هستند. در صورتی که برخی استارتآپها در سال گذشته به فروش زیادی رسیدهاند و پیشبینی میشود که تا آخر سال به ۳۰ هزار میلیارد فروش برسند.
ستاری با انتقاد از برخی موانع برای رشد استارتآپها و با بهکار بردن لفظ چیها مانند مالیاتچی، گمرکچی، اظهار کرد: اینگونه افراد به جای بالا کشیدن کرکره کسب و کارها به پایین کشیدن آن میاندیشند و باید این موانع برطرف شوند. طبق پیشبینی دولت و با درنظر گرفتن فضای خاصی برای بعضی از کسبوکارها بیش از ۶۰ نوع خدمت به آنها ارائه میدهیم که شامل معافیتهای مالیاتی، گمرکی و حتی سربازی میشود.
انتهای پیام
نظرات