محمدرضا محمدی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بارشهای پاییزی رهآوردی برای آبگیری تالابهای استان در برنداشته است، افزود: با توجه به اینکه اغلب تالابهای استان فصلی هستند و در تمام فصول سال آب ندارند، امیدواریم طی بارشهای پاییزی و زمستانی روند آبگیری در تالابهای استان موثر واقع شود و شاهد ذخیره آب در تالابهای استان باشیم.
وی با اشاره به مشکلات و بحرانهایی که تالاب آقگل از سال 88 تا کنون داشته است، اظهار کرد: در راستای پیگیریهایی که در این زمینه با شرکت آب منطقهای استان همدان صورت گرفته است، مقرر شد در فاز اولیه اقدامات، مبادی ورودی آب به تالاب آقگل توسط کارشناسان این شرکت، لایروبی و رسوبزدایی شود.
وی همچنین از اخذ مجوز پلمب چاههای حفر شده غیرمجاز در حوالی تالاب آقگل خبر داد و گفت: چاههای غیرمجاز در منطقه آقگل مسدود و به منظور کنترل برداشت آب از چاههای مجاز منطقه نیز قرار است بر روی چاههای مجاز کنتور هوشمند نصب شود و میزان برداشت آب از چاهها توسط کشاورزان با هماهنگی و کنترل بیشتری صورت گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان یکی از اصلیترین علل کمآبی تالاب آقگل را کشت محصولات کشاورزی پرآببر در نواحی اطراف این تالاب بیان کرد و گفت: آبیاری غیرمجاز محصولات کشاورزی پرآببر یکی از موانع آبگیری مناسب تالاب آقگل است.
محمدی با بیان اینکه تالاب آقگل در مجاورت دو استان همدان و مرکزی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: با همکاری و پیگیریهای محیط زیست، شرکت آب منطقهای و جهادکشاورزی همدان و مرکزی، کشت محصولات پرآببر در نواحی اطراف تالاب آقگل متوقف شده است و اراضی کشاورزی و تالاب مورد بازدید دورهای کارشناسان قرار دارد.
وی در ادامه تأکید کرد: با توجه به اینکه در ابتدای امسال برخی کشاورزان اقدام به برداشت نامناسب و غیرمجاز آب از دریاچه تالاب کردهاند، بازدیدهای کارشناسان به صورت هفتگی ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات