• چهارشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۵ / ۱۹:۲۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95091710531
  • خبرنگار : 71467

پایان گمانه‌زنی‌ها درباره تغییر واحد پول ایران

سیف: تبدیل "ریال" به "تومان" از حذف صفر از پول ملی جداست

سیف: تبدیل "ریال" به "تومان" از حذف صفر از پول ملی جداست

به دنبال مصوبه امروز هیات دولت مبنی بر تبدیل واحد پول ملی از ریال به تومان، رئیس کل بانک مرکزی توضیحاتی ارائه کرد و به شائبه‌های ایجاد شده پایان داد. طبق آنچه سیف اعلام کرده "تغییر واحد پول ملی با موضوع حذف صفر متفاوت است".

به گزارش ایسنا، امروز - چهارشنبه - هیات دولت در جریان بررسی لایحه « بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» مواردی را به تصویب رساند که از جمله آن واحد پول ملی را از ریال به تومان تغییر دارد.

بعد از اعلام این خبر گمانه‌زنی‌ها و حواشی بسیاری در رابطه با چرایی این موضوع و حتی نحوه اجرای آن در رسانه‌ها و از سوی کارشناسان مطرح شد و موضوع حذف سه صفر از پول ملی به میان آمد.

اما بر اساس آن‌چه ولی‌اله سیف – رئیس کل بانک مرکزی – در کانال تلگرامی خود در رابطه با تغییر رسمی واحد پول کشور توضیح داده است، در جریان بررسی لایحه « قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» در هیات دولت، یکی از موارد به واحد پول ملی مرتبط بوده است؛ هرچند که در متن تنظیمی بانک مرکزی که در معرض قضاوت عموم نیز قرار گرفت، واحد پول ملی همچنان ریال بود.

 به گفته سیف، در جریان بررسی لایحه در جلسه امروز هیات دولت موضوع تغییر واحد پول ایران از ریال به تومان بررسی و تصویب شد که باید بعد از تقدیم لایحه به مجلس بررسی شده و تصمیم‌گیری نهایی با نمایندگان خواهد بود.

وی همچنین در تشریح ابعاد دیگر ماجرا عنوان کرده که از زمان معرفی ریال در قانون پولی و بانکی به ویژه در طول چند دهه گذشته به دلیل تورم انباشته، ریال عملا از مبادلات اقتصادی روزمره حذف شده و تومان جایگزین آن شده است؛ بنابراین مصوبه دولت در زمینه تغییر رسمی واحد پول ملی از ریال به تومان اقدامی برای تسهیل نسبی مبادلات اقتصادی آحاد جامعه، رسمیت بخشیدن به عرف مورد قبول مردم کشور و در انطباق با واقعیت های موجود قابل تفصیل خواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین با بیان اینکه رفروم یا اصلاح پولی به معنای حذف چند صفر و تغییر واحد پول عندالزوم فرآیندی است که در اولویت‌های بانک مرکزی قرار دارد توضیح داده که در این زمینه مطالعات جامعی در بانک و البته پژوهشکده پولی و بانکی انجام شده و پیش نیازهای آن به طور کامل شناسایی شده است. بنابراین مطالعات، اجرایی کردن طرح حذف صفر از پول ملی مستلزم دستیابی به شرایط مناسب اقتصادی از جمله تورم تک رقمی پایدار و ثبات اقتصادی است. از این رو این مصوبه اخیر با موضوع حذف صفر متمایز بوده و نباید با آن خلط شود.

وی همچنین مصوبه اخیر دولت به عنوان بخشی از لایحه قانون بانک مرکزی را با هدف رسمیت بخشیدن به عرف متداول و مرسوم در جامعه دانسته و گفته این جریان تسهیل مبادلات و منطبق با واقعیت‌های اقتصادی کشور و همخوانی با فرهنگ عمومی مردم تنظیم شده و فاقد آثار روانی و تورمی است و با توجه به وجود بستر فناوری اطلاعاتی مناسب و گسترش و نفوذ مناسب بانکداری الکترونیکی با کمترین هزینه و زمان قابلیت اجرا دارد.

 به گزارش ایسنا، در بند(ب) ماده (2) لایحه«قانون بانک مرکزی» که اکنون در هیات دولت در حال بررسی است و به زودی به مجلس ارائه می شود ، عنوان شده که واحد پول ایران ریال است که هیات وزیران در مصوبه خود عبارت ریال را حذف و تومان را جایگزین کرده است. این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان این اقدام دولت می تواند برای سنجش فضای موجود و مقدمه ای برای حذف صفر از پول ملی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha