به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، به گفته یک مقام مطلع که خواست نامش فاش نشود، فیکری ایشیک، وزیر دفاع ترکیه در دیدار با ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو در حاشیه نشست مقدماتی ناتو در استانبول از وی خواست که با درخواست پناهندگی نظامیان وابسته به سازمان گولنیست موافقت نکند.
ایشیک گفت: برای ترکیه غیر قابل قبول است که ناتو به افسران وابسته به فتحالله گولن(روحانی در تبعید و مخالف دولت ترکیه) پناهندگی در اروپا را اعطا کند. باید حساسیت ترکیه دراین باره به خوبی از سوی متحدانش درک شود.
این منبع خبری اعلام کرد، استولتنبرگ در سفر پیشین خود به ترکیه و به هنگام بازدید از پارلمان ترکیه اعلام کرده بود با درک حساسیتهای ترکیه در کنار آنکارا ایستاده است.
هم چنین رئیس جمهوری ترکیه به کشورهای ناتو در خصوص اعطای پناهندگی به این نظامیان که ممکن است با توطئهگران کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه ارتباط داشته باشند، هشدار داد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفت: چطور ممکن است یک "تروریست"، یک سرباز تروریست و سربازی که در توطئه یک کودتا نقش داشته در ناتو استخدام شده باشد. ناتو نمیتواند درخواست پناهندگی این نوع افراد را بپذیرد. افرادی که درخواست پناهندگی دارند به ترور متهم شدند.
از سوی دیگر چند روز گذشته، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو تایید کرد که تعدادی از افسران ترکیهای که در ساختارهای ناتو در اروپا خدمت میکنند اخیرا درخواستهای پناهندگی خود را ارائه کرده و نگرانیهای امنیت شخصی خود را به دنبال اقدامات سرکوبگرایانه مقامات ترکیه پس از کودتای نافرجام این کشور ابراز کردند.
استولتنبرگ افزود: درخواستهای پناهندگی این افسران به صورت مستقل توسط اعضای مذکور ناتو رسیدگی خواهد شد و ائتلاف ناتو در این روند مداخله نخواهد کرد.
وی ادامه داد: اگر ما در این مسائل حقوقی دخالت کنیم اشتباه کردهایم این نوع مسائل به سیستم قضایی کشورهای مذکور مربوط است.
استولتنبرگ و اردوغان هیچ یک تعداد دقیق افسران ترکیهای را که به دنبال پناهندگی در کشورهای اروپایی هستند افشا نکردند اما اردوغان گفت که این تعداد خیلی بالا نیست.
با این حال رسانههای آلمان در گزارشی اعلام کردند که نزدیک به ۶۰ تبعه ترکیهای که پاسپورتهای دیپلماتیک در اختیار دارند پس از دریافت دستورات برای بازگشت به ترکیه درخواست پناهندگی در آلمان را ارائه کردند.
به گزارش خبرگزاری "دویچه وله" اکثر پناهجویان پرسنل نظامی ترکیهای هستند که در پایگاههای ناتو در اروپا خدمت میکردند. برخی از مقامات دولت ترکیه و اعضای خانواده این پرسنل نظامی از جمله وابسته دفاعی سفارت ترکیه در برلین در بین افرادی هستند که به دنبال کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه درخواست پناهندگی در آلمان را ارائه کردند.
مقامات ترکیه همچنان به سرکوب مظنونین ارتباط داشتن با سازمان گولنیست ادامه میدهند.
از زمان وقوع کودتای نافرجام دست کم ۳۷ هزار تن بازداشت وبیش از ۱۰۰ هزار تن اخراج یا تعلیق شدند آن هم به اتهام داشتن ارتباط با جنبش گولنیست به رهبری فتحالله گولن، مبلغ اسلامی مستقر در آمریکا.
انتهای پیام
نظرات